Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Unde mergem un weekend cu plecare din Bucuresti

Inceputul de primavara ne gaseste mai mult sau mai putin blocati in Romania. Da, mare parte din lume e deschisa, dar Europa cea care era asa de usor de ajuns cu un avion nu prea inspre NU clar, iar pentru doar un weekend nu poti pleca pana in Tanzania or Costa Rica. Asa ca, in asteptarea vacantelor de primavara (si a celei de mari, de vara), noi cei cu copii la scoala, putem doar spera la cate un weekend in apropierea casei, la maxim 4-5 ore de condus din Bucuresti. Asa ca, hai sa o luam pe rand: unde putem merge intr-un weekend din Bucuresti?

Eterna Valea Prahovei, solutia clasica pentru un weekend cu plecare din Bucuresti

De la Breaza pana la Azuga, salba de statiuni de pe Valea Prahovei isi asteapta weekend de weekend turistii. Am pregatit mai demult un mic ghid despre trasee de hike pe Valea Prahovei, dar si despre trasee usoare prin Bucegi, ce poti face in Sinaia or Busteni sau pe dealurile din Breaza. Alte recomandari: parcurge TransBucegi-ul, viziteaza Castelul Peles, opreste-te in Campina, fa o drumetie la Cascada Urlatoare, chiar daca ai mai facut-o si alta data, cazeaza-te la una din cazarile la altitudine din Bucegi, cum ar fi Stana Tarle or hotel Pestera.

>> Rezerva si tu un weekend pe Valea Prahovei: Hotel Pestera | Stana Tarle | Vila Cascada|| Breaza | Sinaia | Busteni | Azuga

Prahova, si locurile sale ascunse extraordinare, excursii frumoase de weekend in locuri neaglomerate

Prahova insa nu inseamna doar Valea Prahovei, ci o sumedenie de locuri absolut extraordinare, de cele mai multe ori insa ascunse ochiului grabit de turist. Ploiesti-ul ascunde niste bijuterii de muzee, Drumul Vinului te asteapta cu crame, manastiri si conace, precum Vinalia – Conacul din Ceptura, Ferma Dacilor, Crama Apogeum or Casa Timis (fosta Conacul Domnitei Ralu), Campina are si ea multe atractii, iar Valea Doftanei e un loc linistit, plin de natura si istorie.

>> Rezerva si tu un weekend pe Drumul Vinului Prahova: Casa Timis | Vinalia – Conacul din Ceptura

Culoarul Rucar Bran, peisaje cu unele din cele mai frumoase sate din Romania, inconjurate de munti

Pe Culoarul Rucar Bran poti ajunge fie dinspre Arges, fie dinspre Brasov. Din oricare parte ai ajunge, vei da peste aceleasi peisaje naucitoare. Rasnov, Zarnesti, si Bran isi asteapta si ei vizitatorii, iar multe dintre cazarile de pe culoarul Rucar Bran sunt perfecte pentru distantare sociala! Nu rata nici experienta deosebita a dormitului la glamping, Plaiul Foii si Centrul de vizitatori al Parcului National Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestiului or Amfiteatrul Transilvania, unul din cele mai frumoase locuri din Romania, dupa mine!

>> Rezerva un weekend pe culoarul Rucar-Bran: Bran |Zarnesti | Rasnov | Fundata || Casuta Bunicii

Citeste mai multe despre sate frumoase pe culoarul Rucar Bran: Sirnea / Bran / Fundatica / Simon

La mare (si) in extrasezon, daca prinzi soare vei avea un weekend de primavara glorios, rapid de ajuns din Bucuresti

Putina lume merge la Marea Neagra in extrasezon, dar aceasta pentru ca nu stie ce pierde. Intr-o zi friguroasa cu soare, marea noastra este minunata. Plaja pustii, zgomotul pescarusilor si al valurilor, si asa poti descoperi si alte lucruri pe litoralul nostru, care poate focusat doar pe plaja nu le-ai vazut. Te poti plimba pe falezele din Constanta, Eforie or Mangalia, vizita centrul vechi al Constantei, prin portul turistic Tomis or merge la Crama Clos de Colombe.

Si in drum spre mare poti opri in o sumedenie de locuri interesante. Despre acestea si alte locuri aproape de litoralul nostru, sau pe drum spre el, pe care le poti vizita, citeste in articolul dedicat.

Ba poti chiar incerca o aventura noua, cum a fost pentru noi o prima excursie in autorulota, cu un traseu prin Dobrogea, inceput in camping pe plaja Corbu.

>> Mergi la mare un weekend off season: Constanta
>> Citeste cum a fost cu copiii la hotelul Vega in Mamaia

Dobrogea cea uneori atat de neglijata de turisti, idei pentru un weekend de evadare din Bucuresti cu locuri atat de frumoase!

Vechile cetati dobrogene si alte ruine precum Enisala, Histria, Argamum, Bazilica Paleocrestina de la Niculitel, Dinogetia si Carsium, si Capidava, Muntii Macin cu drumetii frumoase precum cea la Varful Tutuiatu, Cheile Chediului si Pietrele Mariei sau pe Culmea Pricopanului, Lacul Iacobdeal or Cheile Dobrogei, bogatia faunei si florei din Balta Mare a Brailei, Dunarea, ca sa nu mai vorbesc de orasele cu multe lucruri de descoperit precum Galati, Braila or Tulcea, toate sunt indicatoaare ca Dobrogea ar trebui sa fie una din zonele de top pentru turismul romanesc. Dar nu e, din pacate cu greu gasesti o pensiune or un restaurant in plimbari pe aici. Asta insa pe noi nu ne tine in loc, si revenim cu drag an de an sa exploram, mai ales ca este fezabila distanta pentru un weekend trip din Bucuresti.

>> Rezerva un weekend in Dobrogea: Galati | Tulcea | Braila

Delta Dunarii si natura ei, alta idee de weekend de primavara din Bucuresti

Anul trecut este primul an in care nu am facut pelerinajul nostru anual prin Delta Dunarii. Deobicei mergem o data pe an, in septembrie de preferat, pentru a ne incanta ochii cu natura din aceasta zona deosebita a Europei. Poti citi despre cat am stat la Murighiol, Peninsula Resort, la Sulina, Padurea Letea or la Gura Portitei. Pentru anul acesta avem plan sa mergem pe bratul Chilia Veche.

>> Rezerva si tu un weekend in Delta Dunarii: Sulina | Murighiol

Buzau, si minunile sale, una din alegerile noastre preferate in materie de evadari de weekend din capitala

Nu e niciun secret ca mergem de cateva ori pe an in Buzau. Nici nu am putea altfel, la cate locuri interesante ascunde acest judet, in care poti ajunge in 3 ore din Bucuresti. Am compilat mai demult o lista stufoasa despre tot ce poti sa faci prin Buzau, citeste-o si porneste la drum!

>> Rezerva un weekend in Buzau: Buzau || Cob Village

Relaxare in Ilfov, la o aruncatura de bat de Bucuresti

De-a lungul timpului am testat multe variante de cazari in Snagov, cea mai cunoscuta localitate turistica din Ilfov, la o aruncatura de bat de Bucuresti, si toate ne-au placut, asa ca vi le recomandam si voua: Vila 23, Country Spa, Gradina Vlahiia. Nu ezitati sa vizitati si manastirile din jurul Bucuresti-ului, unele sunt in locuri fermecatoare: Manastirea Cernica, Manastirea Snagov, Manastirea Caldarusani sunt doar cateva exemple.

>> Rezerva relaxare in Snagov: Gradina Vlahiia |Country Spa Retreat

Vrancea ascunde si ea minunatii usor de ajuns intr-un weekend in Bucuresti

Trebuie sa recunosc ca am ajuns rar in Vrancea, dar acest lucru trebuie remediat. Cand am fost la Zaga Zaga Resort, unul din cele mai inedite locuri de cazare din Romania, ne-a placut teribil. Primavara aceasta am ajuns si in alt loc frumos din Vrancea, la Domeniile Panciu, ocazie pentru o drumetie frumoasa cu copiii prin Cheile Tisitei.

Covasna si, la limita, Harghita – solutii mai nestiute de turistii romani pentru weekenduri extraordinare

Alaturi de Buzau, si Covasna este una din zonele noastre preferate de evadare de doar un weekend din Bucuresti, si mereu gasim noi si noi lucruri de vazut, printre conace, biserici si multe atractii naturale. De la conace or castele in care te poti caza, precum Gaal Kuria, Conacul Benke, Castelul Daniel, la experiente deosebite in natura precum activitatile de iarna in satul Comandau, dormit in mijlocul padurii la Dobrica Hunting Lodge or cu caruta in cautarea mistretilor in padure la Saciova Hills.

>> Rezerva in Covasna: Gaal Kuria | Saciova Hills | Dobrica Hunting Lodge

Vecina Covasnei, Harghita, e un pic mai departe de Bucuresti, dar parti din acest judet se poate ajunge intr-un weekend. Cateva idei de locuri frumoase de vizitat in Harghita am scris de-a lungul timpului, despre un weekend cu copiii de toamna, drumetia la Piatra Singuratica or cateva surprize inghetate pe timp de iarna.

>> Rezerva in Harghita: Lake House | Karak Chalet

Brasov si zonele din jurul sau, iubite de bucuresteni pentru o iesire de weekend

In Brasov si zonele sale inconjuratoare poti ajunge relativ usor din Bucuresti, fie pe DN1 (daca nu este aglomeratie), fie pe ruta ocolitoare DN1a. Si de acolo ai o sumedenie de activitati la indemana: urca pe munti, mergi la ski in Poiana Brasov, exploreaza vulcani, viziteaza biserici fortificate si sate sasesti (precum Prejmer, Harman, Codlea, Mesendorf, Crit, Viscri, Saschiz, Bunesti), socializeaza cu goruni stravechi or admira panorame faine de pe ziduri vechi de cetate (Rupea, Feldioara, Saschiz), descopera Tara Fagarasului.

>> Recomandari in jurul Brasov-ului: Mesendorf Gasthaus | Bike Check Inn

Arges, manastirile sale rupestre si alte locuri magice

In Arges ajungem des, dar cu treburi de familie, asa ca recunosc ca nu l-am explorat cum trebuie. Weekendul nostru la Campulung Muscel de acum cativa ani, vizitat la biserica rupestra de la Corbii de piatra si noptile petrecute la glamping in Nucsoara, frumoase Vila Florica si Conacul Golescu de langa Pitesti, desele popasuri in Curtea de Arges, toate sunt momente incarcate de amintiri frumoase pentru noi. Pentru o cazare atipica, va recomand Pastravaria Zavoi, un loc simpatic pentru toata familia, aproape de intrarea pe Transfagarasan, Cetatea Poenari (unul din cele mai importante obiective turistice din Arges) or Barajul Vidraru.

Locurile frumoase din Oltenia, o alta destinatie buna de iesire de weekend din Bucuresti

Oltenia poate sa iti ofere si natura, si istorie, dar si vinuri or zile de spa. Din multele locuri bune de explorat aici, amintesc de culele oltenesti, a trovantilor si a zonei Horezu, zonele termale de pe Valea Oltului, unde poti alterna balaceli cu admiratul cascadei Lotrisor or a manastirii Cozia, or din Baile Govora, Parcul National Cozia (si o cazare scoasa din tinutul hobbitilor alaturi), salina Ocnele Mari, dar si orasele importante si frumoase ale Olteniei precum Craiova si parcurile sale, Targu Jiu cu Brancusi, Ramnicu Valcea or Drobeta Turnu Severin. Nu uitam nici de marile domenii viticole din zona Dragasani, multe dintre ele oferind si cazare (noi am ales sa stam ,un weekend la Avincis).

Targoviste si un weekend domnesc

Turnul Chindiei si Curtea Domneasca reprezinta o destinatie minunata de weekend din Bucuresti. Si in imediata lor vecinatate te asteapta si alte atractii: Parcul Chindiei, Gradina zoologica si Muzeul Politiei fiind doar cateva dintre ele. In plus, dealurile din judetul Dambovita si muntii sai (Varful Omu este, geografic, in judetul Dambovita, ca si o mare parte din Muntii Bucegi) te asteapta sa le explorezi. Noua ne-a placut teribil si la Potcoava Mountain Hideaway, unde copiii au luat si ore de calarie. Tot in Dambovita va recomand sa vizitati Ansamblul Brancovenesc de la Potlogi sau Ferma Cocosu Rosu.

>> Rezerva langa Targoviste: Potcoava Mountain Hideaway

Sibiu si zonele sale inconjuratoare, weekend trip din Bucuresti cu natura si istorie

Sibiu insusi merita un weekend trip din Bucuresti, cu centrul sau vechi colorat si restaurantele delicioase si muzeele interesante (Astra si Gradina Zoo sunt cu adevarat de neratat, iar Piata de Craciun e cunoscuta in toata Romania). Dar si in jur te asteapta atatea de descoperit: cetatea Slimnic, Paltinis si partiile sale de ski, Cisnadie si Cisnadioara, locuri desprinse din basme precum Castelul de lut or Dealu Verde, Pastravaria Albota, Biserica cisterciana de la Carta or inceputul Transfagarasan-ului.

>> Recomandari in Sibiu si imprejur: Hilton Sibiu | Pastravaria Albota

Sighisoara si vaile verzi din jurul sau, alta idee sarmanta de weekend trip

Sighisoara si cetatea sa, unul din locurile UNESCO de la noi din tara, este mereu placuta pentru o plimbare. Si in jur ai si alte locuri frumoase de vazut, printre care am amintit de-a lungul timpului pe blog despre Danes, Valea Verde, crama Villa Vinea, Dealu Frumos – centrul geografic al Romaniei.

>> Rezerva un weekend in Sighisoara

La sud de Bucuresti, in Giurgiu si Calarasi

Poate nu sunt cele mai turistice judete ale Romaniei, dar locurile frumoase din aceste doua judete sudice lipite de capitala sunt usor de ajuns, asa ca va dau cateva idei: o cina pe malul Dunarii in Giurgiu or Calarasi, un weekend de relaxare la Acacia Village or Domeniul Greaca (amandoua in judetul Giurgiu) si o plimbare intr-un lan de levantica, acusi ii incepe sezonul. Si bineinteles, Comana este unul din locurile foarte populare de recreere a bucurestenilor!

>> Rezerva la sud de Bucuresti: Casa Comana

Tot la sud, prin Teleorman si Olt

Nu cred ca atunci cand te gandesti la locuri frumoase te gandesti la judetele Teleorman si Olt, dar cu un pic de atentie gasesti si aici locuri spectaculoase precum plaja Islaz la Dunare, portul Corabia or cetatea Sucidava. Plus, in Slatina gasesti cofetaria Atletul Albanez, la care oprim de fiecare data pentru delicii albaneze.

Craiova, orasul parcurilor frumoase, alta idee de weekend urban din Bucuresti

In Craiova surpriza au fost parcurile, dar si centrul vechi plin de stradute pietonale si restaurante delicioase. La doar 3 ore de Bucuresti, e o destinatie minunata de explorat intr-un weekend urban.

Dallas de Slobozia si alte locuri din judetul Ialomita

Pe vremuri, deschiderea ranch-ului ca in Dallas din Slobozia a atras puhoaie de turisti, dornici sa vada o bucatia de America, alaturi de o frantura de Paris: replica turnului Eiffel. Acum uitarea s-a asternut peste aceste locuri (si pe alocuri si vandalismul), dar, de dragul nostalgiei, noi am facut o vizita acolo si ne-a placut! Tot in Ialomita puteti gasi o salba de lacuri, precum Amara or Fundata. Pe lista noastra: Complexul arheologic „Piscul Crăsani”.

La limita ca si plecare de weekend din Bucuresti: in jurul Albei-Iulia

Alba Iulia si zonele din jurul ei sunt solutie pentru un weekend din Bucuresti doar daca esti dispus sa conduci destul de mult. Vei face in jur de 5 ore (in conditii de trafic favorabile pana acolo), dar noi am fost acum cativa ani strict pentru un weekend la Domeniile Marti’inuzzi, si nu am regretat condusul, ci am avut grija sa avem cateva popasuri odihnitoare pe drum. Alt loc fantastic de vizitat in zona este Castelul Corvinilor din Hunedoara, dar si un weekend intr-un sat uitat de lume, cum e Glod, este o experienta tare interesanta.

>> Recomandari in Alba Iulia: Casa Glod | Hotel Medieval

Pentru mai multe idei de excursii din Bucuresti, citeste si articolele de mai jos, de la noi si alte familii calatoare

>> Drumetii de o zi cu plecare din Bucuresti

>> 20+1 excursii de o zi din Bucuresti

>> 7 idei de evadari de weekend din Bucuresti

>> Excursii de toamna din Bucuresti

>> 3 ferme in apropiere de Bucuresti

>> Excursii de o zi cu copiii in apropierea Bucuresti-ului

Tu pe unde te-ai mai plimbat pe weekend din Bucuresti?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare