Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Drumetii si trasee montane de o zi cu plecare din Bucuresti

Multi au ales anul acesta, in contextul pandemiei si cautarii unui mod de a calatori in siguranta, varianta excursiilor de o zi. Am compilat mai demult o lista despre locuri frumoase in jurul Bucuresti-ului, bune de daytrip, si azi vin cu cateva sugestii de trasee si drumetii montane fezabile intr-o zi, cu plecare si intoarcere inapoi in capitala.

Hai sa vedem asadar, pe ce trasee or drumetii montane am ajuns noi in excursii de doar o zi din Bucuresti. Si bineinteles, cum mereu suntem in cautare de noi aventuri, de abia astept sa citesc noi idei de la voi!

Muntii Bucegi si sumedenia de trasee ce ii strabat, usor accesibili pentru o zi din Bucuresti

Pana la Sinaia or Busteni, porti de intrare in Bucegi, ajungi in 2 ore din Bucuresti, astfel ca, cu plecare de dimineata, chiar si o drumetie mai lunga, este fezabila intr-o excursie de o zi. Citeste cateva idei drumetii usoare pentru copii in Bucegi.

>> Daca vrei sa ramai si peste noapte, cauta cazare in Sinaia sau Busteni. Sau citeste despre doua cazari in inima muntilor Bucegi: cum a fost la Hotel Pestera Cota 1610 (si vezi daca este disponibil) sau cum a fost la Cabana Stana Tarle (si rezerva aici).

Tampa, Postavarul sau Bunloc, muntii din jurul Brasovului, accesibili si cu instalatii pe cablu

Intr-o zi cu trafic rezonabil pe Valea Prahovei poti ajunge in timp util pentru o drumetie chiar si la muntii din jurul Brasovului, care au avantajul de a fi dotati cu instalatii pe cablu, astfel incat poti urca motorizat, face un traseu de varf, si apoi cobora pe jos inapoi. Noua ne plac Tampa si Bunloc din Sacele pentru traseele foarte usoare de coborare, potrivite pentru copii, dar si Varful Postavarul si peisajele sale superbe, cu o multime de trasee, de deasupra Poienii Brasov.

Valea Prahovei si multitudinea de drumetii intre dealuri si munti, pentru o zi de evadare din Bucuresti

De dupa Ploiesti si pana la Predeal in judetul Brasov se intinde Valea Prahovei, una din cele mai populare zone turistice din Romania, asa ca, suficient de rapid pentru a permite o excursie cu trasee montane si drumetii de o zi, poti alege dintre statiunile sale si porni la drum, cu bocancii in picioare.

Am pregatit mai demult o lista cu trasee usoare pe Valea Prahovei, pentru inspiratie, toate usor de ajuns pentru o drumetie de o zi din Bucuresti.

>> Cauta cazari in Breaza|Sinaia|Busteni|Azuga

Trasee printre vulcani noroiosi, drumuri de sare, tabere de sculptura, trovanti si asezari rupestre in Buzau

La 2-3 ore de Bucuresti vei gasi trasee usoare catre locuri senzationale. Judetul Buzau ascunde adevarate comori, unele neapreciate la adevarata valoare de turistii din Romania. Poti admira in drumetii, pe trasee mai lungi sau mai scurte, Vulcanii Nororosi, platoul salin Meledic, tabere de sculptura de la Magura or Naeni, trovantii de la Ulmet si asezarile rupestre de la Bozioru or chilii de pustnici, precum Chilia lui Ambrozie.

Muntii Macin si trasee spectaculoase in Dobrogea

Alte trasee montane accesibile intr-o singura zi din Bucuresti sunt cele de pe cei mai vechi munti ai Romaniei, muntii Macin din Dobrogea. Cu culmi nu foarte inalte, insa fioroase in aspectul stancos si golas, muntii Macin sunt un obiectiv de neratat pentru iubitorii de drumetii din Romania. Noi am urcat, cu plecare si intoarcere in Bucuresti in aceeasi zi, pe varful Tutuiatu din muntii Macin, ba chiar am avut timp si sa oprim, pe drum (3h din capitala) la lacul Iacobdeal, o alta minune din Dobrogea. Alt traseu senzational in Muntii Macin, facut insa de noi intr-un weekend cu cetati si drumetii in Dobrogea, este cel pe Culmea Pricopanului, fezabil si el insa intr-o zi din Bucuresti.

>> Recomandare de hotel in zona: Agropensiunea Valea Fagilor | citeste cum a fost cu copiii acolo

Muntii Siriu si secretele lor, alte trasee frumoase de o zi din Bucuresti

Tot in judetul Buzau, deasupra frumosului lac de acumulare cu acelasi nume, se inalta falnici Muntii Siriu, la 3 ore aproximativ de Bucuresti. Noi ne-am plimbat cu copiii, intr-o zi intre senin si ploaie, pana la senzational de frumosul Lacul Vulturilor. Este una din cele mai frumoase drumetii montane pe care le-am facut intr-o zi din Bucuresti, dar, atentie, pentru a ajunge pana la limita Sitului Natura 2000 iti trebuie masina 4×4.

Campulung Muscel si bisericile rupestre de aici

In 3h din Bucuresti poti ajunge in Campulung Muscel, sa ii descoperi secretele. Iar o drumetie foarte frumoasa in zona este catre schitul Negru Voda, numit si Meteora de Romania datorita pozitiei sale, atarnat printre stanci cu vedere panoramica.

Muntii Vrancei, si locurile frumoase pe care le ascund

Pana in Muntii Vrancei faci aproximativ 3h din Bucuresti, asa incat daca pleci de dimineata ai timp lejer sa parcurgi cel mai faimos traseu de aici, prin Cheile Tisitei (5 ore dus-intors), dar si sa admiri alte locuri faine din Muntii Vrancei precum Domeniile Panciu, Magura Odobestiului, Focul Viu de la Andreiesu de Jos, Cascada Putnei, Zaga Zaga Resort or statiunea Lepsa.

>> Rezerva cazari testate de noi: Domeniile Panciu Winnery & Resort

Voi ce drumetii sau trasee montane de o zi ati facut cu plecare (si intoarcere) din Bucuresti?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare