Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copiii la Lacul Vulturilor

La 1420m altitudine, Lacul Vulturilor, supranumit si Lacul fara fund, cu apele sale in nuante verzui, impresioneaza nu prin marime, ci prin locatia sa, intre culmile din golul alpin al Muntilor Siriu. Este un lac periglaciar, iar numele sau provine se pare de la o legenda, consemnata de Alexandru Vlahuta in opera sa România pitorească, ce povesteste ca primavara vulturii vin cu puii lor la acest lac in munti pentru a ii invata sa zboare.

Cum ajungi la Lacul Vulturilor?

Pana aproape de golul alpin poti ajunge cu o masina 4×4 pornind fie dinspre Siriu, fie dinspre Bâsca Chiojdului. Pe ambele drumuri vei avea de parcurs in jur de 15km pe drumuri forestiere nu de cea mai buna natura, mai ales daca a plouat recent, printre pietre, balti si noroaie, uneori traversind paraiase sau sarind peste pietre. Aproape de golul alpin, un panou te avertizeaza ca la Lacul Vulturi este interzis sa mergi cu masina, asa ca poti parca aici, si continua pe jos aproximativ 5km. De altfel, drumetia prin golul alpin al Muntilor Siriu este superba, si e pacat sa nu o faci (am vazut insa masini 4×4 de teren accidentat mergind pana la marginea lacului, lucru pe care nu il incurajez).

La coborare cu masina inspre Siriu poti avea o panorama frumoasa si dintr-un unghi mai neobisnuit, de sus, cu lacul de acumulare Siriu.

Poti ajunge si direct pe jos din zona lacului Siriu, pe traseul cu marcaj triunghi rosu, pe un traseul agale prin padure si pe langa pasuni, un traseu insa greu fezabil, nu din prisma dificultatii, ci a lungimii, cu copiii.

Pe oriunde ai lua-o si ce traseu ai alege, vei trece probabil si pe la Poarta Vanturilor, o vale la 1490m, iar apoi, pe langa Lacul Sec, in 30 de minute esti la malul Lacului Vulturilor.

Bucura-te de peisajele dinprejurul Lacului Vulturilor

Lacul este inconjurat de culmi muntoase, si pazit alaturi de Cabana de vanatoare Lacul Vulturi (ce are o camera in permanenta deschisa pentru a adaposti turisti in caz de vreme neprietenoasa. Poti da ocol lacului, asculta ciripitul pasarelelor ce numesc muntele casa, si acesta este unul din putinele locuri din Romania unde poti fi observate capre negre, specie pe cale de disparitie. Fa un picnic pe una din masutele din curtea cabanei, si adu-ti aminte sa nu lasi niciun gunoi in urma ta! Distractie placuta pe munte!

PS: Citeste si despre Vulcanii Noroiosi, Tabara de scultpura Magura, Chilia lui Ambrozie sau Trovantii de la Ulmet, alte minuni din judetul Buzau.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare