Sus
  >  Destinatii   >  O zi prin Trier

Un weekend cu alta treaba prin vestul Germaniei, din nou pe valea Moselei, ne-a adus fata in fata cu Roma nordului, asa cum este supranumit orasul Trier, datorita abundentei de ruine romane in stare impecabila pe care le poti descoperi aici la pas.

Trier – o adevarata Roma a Nordului

In primul rand, opreste la Porta Nigra. Este una dintre cele mai bine conservate porți romane din lume, si este cu adevarat impresionata, atat prin inaltimea sa, cat si prin frumusetea detaliilor pastrate! Construita în secolul al II-lea d.Hr. a fost parte a zidurilor defensive ale orașului, si de-a lungul istoriei a servit ca lacas de cult crestin, dar si ca punct de aparare in Evul Mediu.

Nu departe, de partea cealalta a centrului pietonal, se pot vizita Băile Imperiale – Termas ale împăratului Constantin – aceste băi publice sunt printre cele mai mari și mai bine păstrate din Roma antică. Foarte interesante sunt si tuneluri de sub ruine, bine pastrate, un adevarat labirint subteran de dimensiuni mari, pe care il poti explora la pas.

Amfiteatrul Trier, o alta ruina romana bine conservata, este mai la periferia orasului, dar merita si ea o vizita. Este unul dintre cele mai mari amfiteatre romane, care găzduia spectacole și lupte între gladiatori în timpurile antice.

Podul Roman traverseaza raul Mosele, iar pilonii și detaliile pastrate oferă mărturii ale abilităților ingeniere romane. De la el poti porni pe faleza lunga pe malul raului, e o zona tare frumoasa, cu case cochete si stanci rosiatice din loc in loc.

In centrul pietonal, alte ruine romane au primit o noua viata, ca lacasuri de cult crestine, de-a lungul schimbarilor istorice. Opreste la impresionantul Dom Trier, unde se gaseste Mormantul Sf Martin, si la Basilica lui Constantin, cladiri ce imbina arhitectura romana, cu stilul gotic, ulterior.

Cel mai tanar vulcan din Europa Centrala este in Germania, cine s-ar fi asteptat, aproape de Trier

Cel mai tanar vulcan din Europa centrala este in Germania, a erupt ultima oara acum 10700 de ani, are un crater cu un lac de 37 de metri adancime si se poate ajunge la el printr-un tunel de lava lung de 120 de metri si lat de 70 de centimetri. Se numeste Ulmener Maar, si este marginit de oraselul Ulmener. Este parte a unui intreg sistem vulcanic geoparc UNESCO – VULKANEIFEL UNESCO GLOBAL GEOPARK, in muntii Eifel, cu peste 70 de cratere cu lac. Are pe marginea sa o biserica inalta si ruine de castel medieval, intre care sunt amenajate trasee de drumetie. Iar iarna apare chiar si o insula pe lacul din crater – o coroana de Advent!

>> Citeste si despre alte orasele superbe de pe Valea Moselei in Germania

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare