Sus
  >  Calatorii cu copii   >  2 zile funny cu copiii, in Paris si la Disneyland

Anul trecut vacanta nostra de vara a inceput in Bretania. Stiam cu siguranta ca va fi fabulos, dupa recentele noastre incursiuni doar in doi, prin Normandia si Bretania, si nu a dezamagit: intreaga familie s-a simtit minunat explorind aceasta coasta a Frantei.

Dar Ema nu vazuse niciodata Tour Eiffel, si a insistat pana am adaugat o zi extra in Paris. Si, imediat si-au dat seama amandoi copiii ca Disneyland e la o aruncatura de bat, si o noua zi a fost adaugata, desi fusesem cu niciun an in urma pentru 3 zile in taramul lui Mickey Mouse. Si asa am ajuns la 2 zile amuzante cu copiii prin Paris si Disneyland, si sa o luam pe rand sa vedem ce am facut.

>> Mic ghid despre o vizita la Disneyland Paris fara cozi

Restaurantul George, pe acoperisul Centrului George Pompidou, unul din locurile mele preferate din Paris

Am ajuns la apus in Paris, venind din Bretania, si ne-am indreptat direct catre locul meu preferat poate din intreaga capitala a Frantei: Centrul George Pompidou. Ca si, pe vremuri eu copil fiind, si cei doi copii ai mei au fost impresionati de ciudata cladire a centrului, si de scarile rulante in cascada cu care urci pana sus pe acoperis. Iar pe acoperis, un minunat restaurant, unul din cele mai frumoase din Paris, te asteapta: restaurantul George.

Cum am ajuns chiar la apus, am avut parte si de o panorama colorata cu skyline-ul Paris-ului, si copiii au vazut, Ema pentru prima data, Tour Eiffel in toata splendoarea sa. Ba chiar, dupa lasarea intunericului, la ore fixe, celebrul turn lumineaza cu sclipici in noapte, o priveliste care iti ramane in inima.

Tour Eiffel, o aventura care nu a decurs chiar cum am fi vrut

A doua zi de dimineata, la prima ora, aveam cumparate bilete de urcat in turn. Cand insa am ajuns la baza lui, surpriza! Turnul era inchis, nu se stia de ce, si o intreaga coada si un haos pe care cei de la securitatea turnului nu l-au manageuit deloc. 

Am asteptat insa, copiii isi doreau tare sa urce in Turn, mai ales Ema care nu mai urcase, si pana la urma lifturile s-au redeschis, si am putut urca. Dar am pierdut cateva ore bune, in care am fi vrut sa ne plimbam pe Sena. 

Am avut insa putin timp si de plimbare pe malul Senei si pana la Palatul Trocadero apoi, ba am dus si copiii la o cafenea chic pariziana, alt obiectiv al nostru pentru aceasta zi in Paris.

Si apoi, a fost timpul sa pornim spre Disneyland!

Mai fusesem si cu un an in urma la Disneyland, si atunci am stat cateva zile, doar acolo. De data aceasta doar o zi aveam sa revenim, la cererea copiilor. Dar a fost o zi minunata, plina de distractii magice, cum numai Disneyland poate sa iti ofere, fara cozi prea mari avind deja experienta cum sa abordam parcurile

De data aceasta ne-am cazat la alt hotel dintre hotelurile Disney, la Disney Sequoia, un hotel ce pare a fi o cabana in varful muntelui, inconjurata de copaci gigantici si, criteriu esential in alegerea lui, cu o piscina minunata, cu topogane, care, spre marea noastra incantare, era deschisa de foarte devreme dimineata, asa ca ne-am balacit chiar inainte de a ne indrepta spre parc pentru o zi plina de distractii.

>> Mic ghid despre o vizita la Disneyland Paris fara cozi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare