Sus
  >  Calatorii cu copii   >  O zi prin judetul Buzau: Trovantii de la Ulmet si asezarile rupestre de la Bozioru

Primavara aceasta am revenit pentru cateva explorari in Buzau, unul din judetele cele mai interesante ale Romaniei din punct de vedere al obiectivelor turistice, si de data aceasta am explorat doua locuri superbe: trovantii de la Ulmet si asezarile rupestre de la Bozioru.

Trovantii de la Ulmet, un traseu usor si spectaculos cu copiii in Buzau

De la Bucuresti la Ulmet faci aproximativ 2h. De unde iti poti lasa masina, traseul este usor si frumos, rural, pe ulite, trecind pe la o fantana cu cumpana si pe langa un copac gigantic, pentru a ajunge intr-o poienita unde sunt amenajate mese de picnic. De aici incepe urcusul, pentru a ajunge in varful dealului ce adaposteste trovantii.

De pe pietrele gigantice ai panorame frumoase cu dealurile Buzaului, iar copiii vor fi tare incantati de formele neobisnuite ale trovantilor de la Ulmet.

Asezarile rupestre de la Bozioru

De la Ulmet la Bozioru sunt doar vreo 5km, dar pentru a ajunge la inceputul traseului catre asezarile rupestre mai trebuie sa urci cu masina 10km (pe un drum neasfaltat, de aceea e recomandat o masina cu garda inalta la sol), asa ca faci aproximativ 10km. Ultimii doi kilometri pana unde incep traseele le mergi pe jos, si traseul este unul tematic, cu placute explicative despre geologia, istoria flora si fauna locului.

Cum ziua noastra prin Buzau a inceput de fapt cu un hike la Chilia lui Ambrozie, am ajuns la inceputul celor 4 trasee printre asezarile rupestre de la Bozioru aproape de apus, asa ca ne-am multumit de o plimbare sub cerul portocaliu de apus, prin Poiana Cozanei, cea cu forma de amfiteatru natural, si pana sus la Chilia lui Dionisie. Musai insa sa revenim aici, si sa alocam o zi intreaga tuturor asezarilor rupestre de la Bozioru, cele 4 trasee marcate promit sa fie fabuloase.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare