Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Locuri naturale deosebite, dar mai putin stiute, din Romania

Se pare ca sfarsitul de primavara-inceputul de vara din acest an ne prinde proaspat iesiti din carantina de coronavirus, cu zboruri putine si posibilitati reduse de a pleca din Romania. Asa ca de ce sa nu profitam si sa admiram din frumusetile tarii noastre, pe care poate, unii dintre noi, le treceau cu vederea din dorinta de a explora taramuri cat mai indepartate. Am pregatit mai jos o lista de locuri naturale deosebite de la noi din tara, poate unele dintre ele necunoscute pentru majoritatea turistilor de la noi .

Detunatele din Apuseni, puterea naturii

Un traseu usor te duce pana la baza Detunatelor, stanci paralelipipedice pravalite intr-o vale, ce isi trag numele de la sunetul produs de caderea lor. Un loc cu adevarat deosebit, de vazut intr-o excursie prin vestul Romaniei.

Lacul Geamana, natural si nu chiar

Ramanem in Apuseni, pentru alt loc, in natura, dar nu produs in mod natural. Lacul Geamana este un lac de steril, produs prin deversarea de la exploatarea de cupru de la Rosia Poienii, ce a acoperit complet un sat dintre dealuri, din care doar turnul fostei biserici se mai zareste.

Lacul si barajul Scropoasa, turcoaz de Romania

Un lac de un turcoaz intens, inconjurat de stanci si paduri, este un loc minunat de vizitat in Bucegi. Iar vechiul baraj de lemn, de la capatul Lacului Scropoasa, ii da un aer aparte. Dupa baraj incep Cheile Orzei, neaccesibile insa dinspre lac. Nu uita sa vizitezi, langa, si Cascada 7 izvoare!

Lacul cu nuferi de la Baile Felix, o mica minune florala

La Baile Felix, langa Oradea, lumea se duce pentru o balaceala termala ca la carte. Insa nu uita sa admiri si un alt loc frumos din aceasta statiune balneo-climaterica: Lacul cu nuferi.

Gradina Zmeilor din Salaj, stanci ca in Capaddochia

O rezervatie naturala deosebita, cu stanci precum cele din Capaddochia, te asteapta in judetul Salaj, un judet prea putin cunoscut de turistii din Romania. Prin Gradina Zmeilor ai la indemana cateva trasee de drumetie printre stanci, usor de parcurs si cu copiii.

Cascada Clocota, una din cele mai frumoase cascade de la noi din tara

Poate Cascada Bigar e cea mai cunoscuta cascada din Romania, datorita includerii ei in diferite topuri de frumusete, dar in topul nostru personal, pe o pozitie fruntasa, se gaseste insa alta cascada, anume Cascada Clocota din statiunea Geoagiu Bai.

BATRANUL DIN CARPATI, STEJARUL DIN MERCHEASA

Pe un varf de deal, deasupra satului Mercheasa, te asteapta un gorun stravechi, in varsta de aproape 1000 de ani: Batranul din carpati. Nu doar stejarul in cauza este impresionant, ci intreg dealul, o plimbare placuta in natura.

Muntii Macin, cei mai mici si mai batrani munti din Romania

Or fi cei mai mici din punct de vedere al inaltimii, insa privelistile nu sunt cu siguranta usor de uitat. Coamele golase ale Muntilor Macin, si diferitele trasee pe ele, iti ofera peisaje superbe, dar si o fauna si flora unica.

Platoul salin Meledic

Ca eu cred ca judetul Buzau ascunde o gramada de minunatii, nu cred ca e un secret. Si unul dintre locurile frumoase pe care le poti gasi in aceasta zona a Romaniei este Platoul salin Meledic, cu un lac cu apa dulce intr-un munte de sare, pesteri misterioase si un grunj alb impozant in apropiere.

Trovantii de la Ulmet

Ramanem tot in Buzau, pentru o noua minune naturala. Traseul printre dealuri verzi ce te ajuta sa descoperi trovantii de la Ulmet, si sa admiri peisaje frumoase cu Tara luanei, taramul uriasilor din piatra.

Rapa Rosie, unul din locurile naturale deosebite din Romania

Asemuita uneori cu Marele Canion, Rapa Rosie este o rezervatie naturala impresionanta, usor de ajuns, la cativa kilometri de Sebes, in Transilvania. O poti admira atat de pe deal, de sus, cat si de pe cararile de la baza ei.

Dealurile din Breaza si frumoasele trasee de pe ele

Descoperite de noi pe timp de pandemie, dealurile din Breaza, la o ora si un pic de Bucuresti, reprezinta o evadare minunata in mijlocul naturii, pe trasee frumoase, marcate. Bonus: apusurile cu Bucegii si muntii Baiului in zare sunt fenomenale aici!

Vulcanul Racos, locul meu preferat din Romania

Racos este locul meu preferat de la noi din tara, si revin de fiecare data cu placere in craterul rosiatic al stravechiului vulcan. In plus, aici poti admira si alte minuni naturale: coloanele de bazalt si lacul de smarald, dar si castelul din centrul satului Racos.

Tu ce recomandari de locuri naturale frumoase, dar mai nestiute, din Romania, ai pentru noi?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare