Sus
  >  Descopera Romania   >  Drumetie pe Vf Tutuiatu in Muntii Macin

Un weekend de primavara ne indeamna la o noua drumetie. De data aceasta la 3h de Bucuresti, in Muntii Macin.

Daca vrei peisaje precum in Islanda sau Insulele Feroe, dar la 3h cu masina de Bucuresti, du-te in Muntii Macin, Dobrogea, intre satele Greci si Macin. Iar cel mai inalt punct de aici, 467m, este Varful Tutuiatu, spre care se urca din satul Greci intr-o drumetie usoara, de 1h, dar extrem de spectaculoasa, unul din cele mai frumoase peisaje din Romania. De sus vezi casele cu acoperisuri rosii ale satului, Dunarea cum se strecoara printre vai si restul varfurilor din Parcul National Muntii Macin.

Este bine sa iti alegi un weekend de primavara sau toamna daca vrei sa te plimbi si sa faci o drumetie in Muntii Macin-ului. Vara soarele si lipsa umbrei naturale fac imposibile drumetii mai lungi.

Un popas rapid, in apropiere de satul Greci este lacul Iacobdeal, un lac intr-o cariera, de un verde intens intre pereti gri de piatra, usor de ajuns cu masina. Si daca esti atent, printre pietrele gri vei zari mici popandai ridicindu-si curiosi capul.

Drumul pana la Macin, si inapoi la Bucuresti, este de altfel o incantare primavara, anotimpul perfect de drumetii aici in muntii acestia fotogenici (vara este mult, mult prea cald): rapita ne un galben intens cat vezi cu ochii si campuri verde crud.

Vom reveni pentru alte trasee si o noua drumetie prin Muntii Macin-ului, fara indoiala. Vreo sugestie de pensiune simpatica in apropiere?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare