Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Pe unde ne plimbam prin capitala (sau… avem un Bucuresti instagram-abil!)

Nimeni nu a zis inca planul clar de iesire din lockdown, dar se pare ca in curand, macar in propriul oras, vom putea sa ne plimbam dupa pofta inimii. Asa ca, pentru cei care cheama casa Bucuresti-ul, am pregatit o lista cu locuri frumoase, mai mult sau mai putin ascunse, pe care sa le viziteze, sa le pozeze, si, de ce nu, sa le afiseze pe instagram. Si bonus, plimbarea catre ele nu depinde de deschidere de parcuri or muzee, care inca nu au soarta decisa.

Strada Arthur Verona, cea mai colorata strada din Bucuresti, loc perfect de poze pentru instagram

In fiecare an, in iunie, la Street Delivery (oare anul acesta va mai avea loc?), strada Arthur Verona isi schimba culoarea si picturile. Echipe de pictori stradali schimba muralele de pe cateva case si garduri de piatra, si rezultatul este intotdeauna fascinant. Un loc minunat in Bucuresti pentru poze reusite de instagram, dar si pentru o plimbare colorata foarte placuta, mai ales ca la doi pasi este Parcul Icoanei.

Arcul de Triumf, simbol al Bucuresti-ului

Evident, de sus se pot face poze senzationale cu Bucurestiul si arterele sale. Dar si de sub Arcul de triumf ai o vedere diferita cu bulevardele Bucuresti-ului, si de cand a fost amenajata trecere de pietoni, poti ajunge oricind, chiar si pe intuneric, pentru a admira traficul de noapte.

Cladirea inspirata de stilul lui Hundertwasser, un loc cu adevarat colorat

Da o fuga in cartierul Aviatiei, pe strada Siriului, si o sa vezi o cladire (de birouri cred) unica in Bucuresti, colorata, cu fatada in stilul lui Hundertwasser, un loc de vazut mai ales daca iti e dor de Viena si Austria.

Aer de Hong Kong in Bucuresti si poze de instagram reusite

Daca iti e dor de aglomeratia urbana din Asia, da o fuga pana la blocul cu aer de Hong Kong (aproape de Universitatii) din Bucuresti. Nu doar ca ies poze faine, dar copiii mei s-au distrat teribil alergind pe treptele cladirii.

Piata Spania si topaiala prin fantana

Un loc tare drag mie si copiilor este Piata Spania si ansamblul de fantani prin care poti sa sari de acolo. Un mic colt urban tare reusit si tihnit in Bucuresti-ul nostru grabit.

Pasajele de pe Calea Victoriei, singurul loc din Bucuresti unde am stat la coada pentru o poza dupa instagram-eri straini

Locuri din Bucuresti-ul de demult, cele 3 pasaje de pe Calea Victoriei sunt niste locuri cu adevarat scenice, ce nu trebuie ratate la o plimbare prin centrul orasului. Ultima oara, am stat chiar la coada pentru o poza cu umbrelutele din Pasajul Victoriei, iar instagram-ul este plin cu imagini colorate de aici.

Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti

E adevarat ca pictura reprezentind o cascada de munte este cam veche si cam stearsa, dar in continuare strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti, este un loc magic din capitala (si foarte-foarte instagramabil).

Scara ascunsa ce urca Dealul Mitropoliei si picturile ei cu aer vintage

Urca direct in varful Dealului Mitropoliei, si vei gasi de-a lungul ei doua picturi deosebite, si case cu un aer deosebit. Nu ii zic degeaba „scara ascunsa” pentru ca iti va lua un pic pana o vei gasi…

Ateneul Roman si parculetul sau, unul din cele mai frumoase locuri din Bucuresti

Ateneul este impresionant si pe dinauntru si pe dinafara, si este unul din cele mai admirate locuri de catre turistii straini la prima vizita in Bucuresti. Tu te-ai plimbat recent prin parculetul din fata sa?

In cautarea artei urbane si a grafiti-urilor in Bucuresti

De ceva vreme murale superbe au aparut pe strazile capitalei. Unul foarte popular pe instagram este cel de pe strada Eremia Grigorescu, iar altele mai noi au aparut pe Bulevardul Dimitrie Cantemir (doua pe peretii laterali ai unor blocuri inalte) or pe Soseaua Stefan cel Mare. Cunoscute sunt si cele de la Gradina Cinema Capitol, cel inspirat de operele lui Brancusi or de langa cafeneaua Beans and Dots.

Strada Eremia Grigorescu.

Bulevardul Dimitrie Cantemir si blocurile sale pictate.

Grafiti-urile colorate ce inconjoara cafeneaua Beans and Dots

Coloanele colorate ale pasajului de vizavi de Sala Palatului, ce transmit optimistul mesaj „Hope for Bucharest”. Vezi mai multe poze aici.

Intrarea catre terasa Deschis Gastrobar are o noua infatisare. Iar sus pe acoperis ai una din cele mai simpatice terase din Bucuresti.

Casa Maura, o casa arhitectura deosebita in Bucuresti

Sediu de firme, poate fi vazuta doar prin exterior, dar merita si doar asa. I se spune Casa Maura or casa olandeza, tocmai din cauza arhitecturii total deosebite, ce aminteste in acelasi timp de doua stiluri arhitectonice complet deosebite. O gasesti pe e Strada Corbeni, in zona Mosilor/Foisorul de Foc.

Pasajele supra-terane din Bucuresti si picioarele lor colorate, subiecte de poze frumoase pe instagram

De ceva vreme, pasale suspendate din Bucuresti au capatat o noua infatisare, fiindu-le pictate picioarele groase de beton in cele mai colorate modele. Cel mai usor de fotografiat este pasajul de pe Mihai Bravu neavind masini parcate sub el, ci refugii pentru statiile de tramvaie.

Calea Victoriei si palatele sale

De-a lungul unui din principalele bulevarde din Bucuresti, Calea Victoriei, vei gasi casa langa casa si palat langa palat, unul mai frumos ca celalalt.

Palatul Stirbei si cariatidele sale de teracota. In curtea sa din spate vara se deschide Gradina Eden.

Palatul Monteoru si statuetele sale decorative. In spate, vara este deschisa Terasa Monteoru.

La intersectia cu Bulevardul Dacia, aceste turnulete de inspiratie nemteasca sunt parte a unei cladiri administrative.

Grand Hotel du Bulevard, renovat recent si inca nedeschis. In ultimele ierni cu globuri rosii gigantice in fata.

Palatul Telefoanelor si hotelul Novotel, ce se afla in fostul sediu, distrus, al Teatrului National.

Catedrala catolica, nu chiar pe Calea Victoriei, dar la doi pasi de ea. Langa ea, o cladire modernista, controversata si nefolosita, cu care contrasteaza vizual puternic.

Palatul CEC, o aparitie mereu impresionanta.

Ministerul economiei si ceasul sau.

Cand Calea Victoriei se intalneste cu Dambovita la Piata Natiunilor Unite.

Biserica Kretulescu, Palatul Regal si Sala Palatului

Institutul de matematica si fatada sa cu formule matematice

O fatada neobisnuita in Bucuresti este cea care decoreaza inalta cladire a Institului de matematica. Daca vrei un pic de inspiratie scolara, vino aici sa faci o poza.

Casa Poporului

Faimoasa pentru dimensiunile sale in toata lumea, Casa Poporului iti va umple poza intreaga.

In spatele Casei Poporului functioneaza muzeul MNAC, un muzeu tare drag noua, ce are pe acoperis o terasa cu vedere la noua Catedrala a Bucuresti-ului si cupolele ei aurii.

Centrul Vechi al Bucuresti-ului

Restaurante si terase cochete, Manastirea Stavrapoleos, Caru cu Bere, Libraria Carturesti, Muzeul Kitsch-ului, Curtea veche, Palatele BNR, unde te uiti, vezi ceva frumos.

Parcul Politehnicii

Aici mi-am facut veacul in facultate, si e o placere sa revin pe langa cladirea Rectoratului, cea cu arhitectura neobisnuita si in jurul Coloanei Timpului, replica data Coloanei Infinitului a lui Brancusi, cu elemente rasucite si o simetrie aparte, realizată de sculptorul P. Badiu în 1990.

TNB – kilometrul zero al Bucuresti-ului

Actualul Teatru National se afla la kilometrul zero al Bucuresti-ului, in Piata Universitatii, flancat de alte cladiri impozante precum Universitatea Bucuresti sau hotelul Intercontinental, una din cele mai frumoase zone ale capitalei din punct de vedere al arhitecturii.

Piata Unirii, Splaiul Unirii si fantanile muzicale

Vara, e una din zonele mele preferate din Bucuresti. Fantanile sunt spectaculoase si ziua si noaptea, iar terasele de pe Splai sunt o optiune simpatica de iesit seara, cu vedere la Dambovita. In plus, in unii ani ne-am putut plimba cu barcute pe aceasta bucata a raului, in fata bibliotecii nationale.

Bulevardul Aviatorilor

Un bulevard aerisit si verde, si o plimbare pe cinste pe langa case frumoase.

Casa presei libere

PS: Te invit si in cautarea naturii in Bucuresti, dar si la o plimbare prin parcurile capitalei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare