Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Pe unde ne plimbam prin capitala (sau… avem un Bucuresti bun de postat pe instagram)

Pentru cei care cheama casa Bucuresti-ul, am pregatit o lista cu locuri frumoase, mai mult sau mai putin ascunse, nu mai bune pentru o plimbare, pe care sa le viziteze, sa le pozeze, si, de ce nu, sa le afiseze pe instagram. Si bonus, plimbarea prin propriul oras este un mod sigur de a explora locuri noi, chiar si in pandemie. De la graffiti si arta urbana, la bulevarde cochete, muzee interesante, parcuri frumoase, case deosebite, gasim de toate in Bucuresti!

Strada Arthur Verona, cea mai colorata strada din Bucuresti, loc perfect de poze pentru instagram

In fiecare an, in iunie, la Street Delivery (oare anul acesta va mai avea loc?), strada Arthur Verona isi schimba culoarea si picturile. Echipe de pictori stradali schimba muralele de pe cateva case si garduri de piatra, si rezultatul este intotdeauna fascinant. Un loc minunat in Bucuresti pentru poze reusite de instagram, dar si pentru o plimbare colorata foarte placuta, mai ales ca la doi pasi este Parcul Icoanei.

>> Vezi toate culorile si picturile murale ce au ornat strada Arthur Verona de-a lungul timpului

Arcul de Triumf, simbol al Bucuresti-ului

Evident, de sus se pot face poze senzationale cu Bucurestiul si arterele sale. Dar si de sub Arcul de triumf ai o vedere diferita cu bulevardele Bucuresti-ului, si de cand a fost amenajata trecere de pietoni, poti ajunge oricind, chiar si pe intuneric, pentru a admira traficul de noapte.

Cladiri atipice in Bucuresti

Bucuresti-ul are o sumedenie de case, cladiri, blocuri frumoase si cu arhitectura intriganta, insa cateva sunt cu adevarat deosebite.

Cladirea inspirata de stilul lui Hundertwasser, un loc cu adevarat colorat

Da o fuga in cartierul Aviatiei, pe strada Siriului, si o sa vezi o cladire (de birouri cred) unica in Bucuresti, colorata, cu fatada in stilul lui Hundertwasser, un loc de vazut mai ales daca iti e dor de Viena si Austria.

Aer de Hong Kong in Bucuresti si poze de instagram reusite

Daca iti e dor de aglomeratia urbana din Asia, da o fuga pana la blocul cu aer de Hong Kong (aproape de Universitatii) din Bucuresti. Nu doar ca ies poze faine, dar copiii mei s-au distrat teribil alergind pe treptele cladirii.

Casa Maura, o casa arhitectura deosebita in Bucuresti

Sediu de firme, poate fi vazuta doar prin exterior, dar merita si doar asa. I se spune Casa Maura or casa olandeza, tocmai din cauza arhitecturii total deosebite, ce aminteste in acelasi timp de doua stiluri arhitectonice complet deosebite. O gasesti pe e Strada Corbeni, in zona Mosilor/Foisorul de Foc.

Institutul de matematica si fatada sa cu formule matematice

O fatada neobisnuita in Bucuresti este cea care decoreaza inalta cladire a Institului de matematica. Daca vrei un pic de inspiratie scolara, vino aici sa faci o poza.

Piata Spania si topaiala prin fantana

Un loc tare drag mie si copiilor este Piata Spania si ansamblul de fantani prin care poti sa sari de acolo. Un mic colt urban tare reusit si tihnit in Bucuresti-ul nostru grabit.

Pasajele de pe Calea Victoriei, singurul loc din Bucuresti unde am stat la coada pentru o poza dupa instagram-eri straini

Locuri din Bucuresti-ul de demult, cele 3 pasaje de pe Calea Victoriei sunt niste locuri cu adevarat scenice, ce nu trebuie ratate la o plimbare prin centrul orasului. Ultima oara, am stat chiar la coada pentru o poza cu umbrelutele din Pasajul Victoriei, iar instagram-ul este plin cu imagini colorate de aici. Citeste mai mult despre pasajele superbe de pe Calea Victoriei.

In sus si in jos pe scarile colorate ale Bucuresti-ului

Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti

E adevarat ca pictura reprezentind o cascada de munte este cam veche si cam stearsa, dar in continuare strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti, este un loc magic din capitala (si foarte-foarte instagramabil).

Scara ascunsa ce urca Dealul Mitropoliei si picturile ei cu aer vintage

Urca direct in varful Dealului Mitropoliei, si vei gasi de-a lungul ei doua picturi deosebite, si case cu un aer deosebit. Nu ii zic degeaba „scara ascunsa” pentru ca iti va lua un pic pana o vei gasi…

Scarile fericirii, din cartierul Cotroceni – alt loc fain din Bucuresti si in care vei face poze foarte colorate pentru instagram

E aproape imposibila o scara mai colorata decat cea de langa Parcul Romniceanu, nu e asa? Vezi mai multe poze cu ea, dar si cu alte locuri colorate nu mai bune de pus pe instagram, in articolul despre cautarea de graffiti in Bucuresti.

Cladirile emblematice ale orasului Bucuresti

Casa Capsa, o cofetarie simbol al Micului Paris, asa cum Bucuresti-ul era numit odinioara, acum si cu ciocolaterie delicioasa alaturi

Unul din locurile noastre preferate pentru ceva dulce este Casa Capsa, poate cea mai faimoasa cofetarie din Bucuresti. Cu aerul sau parizian, terasa chic „la bulevard” si, mai ales, cu prajiturile sale delicioase, dar si cu bogata sa istorie si traditie inca din anul 1852, Casa Capsa te transpune direct in atmosfera Micului Paris, asa cum odinioara era cunoscut Bucurestiul. Iar acum, la Casa Capsa, pe strada perpendiculara cu Calea Victoriei, langa intrarea in hotel, poti gasi si Chocolaterie Casa Capsa, un concept nou, creat special atât pentru finii cunoscători, cât și pentru neofiții în tainele bomboneriei tradiționale. Poti testa bomboanele cu tot felul de arome care mai de care mai delicioase atat in ciocolateria foarte chic, cat si lua la pachet (sau pentru cadou) o cutie personalizata. Noua ne plac atat retetele traditionale, de ciocolata belgiana, cat si inovatiile vegane.

Ateneul Roman si parculetul sau, unul din cele mai frumoase locuri din Bucuresti

Ateneul este impresionant si pe dinauntru si pe dinafara, si este unul din cele mai admirate locuri de catre turistii straini la prima vizita in Bucuresti. Tu te-ai plimbat recent prin parculetul din fata sa?

Casa Poporului, emblema Bucuresti-ului si a Romaniei, si probabil locul cel mai fotografiat si postat pe instagram de catre strainii ce ne viziteaza capitala

Faimoasa pentru dimensiunile sale in toata lumea, Casa Poporului iti va umple poza intreaga.

In spatele Casei Poporului functioneaza Muzeul MNAC, un muzeu tare drag noua, ce are pe acoperis o terasa cu vedere la noua Catedrala a Bucuresti-ului si cupolele ei aurii.

TNB – kilometrul zero al Bucuresti-ului

Actualul Teatru National se afla la kilometrul zero al Bucuresti-ului, in Piata Universitatii, flancat de alte cladiri impozante precum Universitatea Bucuresti sau hotelul Intercontinental, una din cele mai frumoase zone ale capitalei din punct de vedere al arhitecturii.

Casa presei libere

In cautarea artei urbane si a graffiti-urilor in Bucuresti, locuri perfecte pentru poze reusite de instagram

De ceva vreme murale superbe au aparut pe strazile capitalei. Unul foarte popular pe instagram este cel de pe strada Eremia Grigorescu, iar altele mai noi au aparut pe Bulevardul Dimitrie Cantemir (doua pe peretii laterali ai unor blocuri inalte) or pe Soseaua Stefan cel Mare. Cunoscute sunt si cele de la Gradina Cinema Capitol, cel inspirat de operele lui Brancusi or de langa cafeneaua Beans and Dots. Si blocuri inalte de pe Bulevardul Cantemir au primit noi culori, dar si o sumedenie de pereti de pe Calea Victoriei au in ultima perioada o noua infatisare.

>> Vezi toate locurile cu graffiti colorate pe care le-am explorat noi prin Bucuresti

Pasajele supra-terane din Bucuresti si picioarele lor colorate, subiecte de poze frumoase pe instagram

De ceva vreme, pasale suspendate din Bucuresti au capatat o noua infatisare, fiindu-le pictate picioarele groase de beton in cele mai colorate modele. Cel mai usor de fotografiat este pasajul de pe Mihai Bravu neavind masini parcate sub el, ci refugii pentru statiile de tramvaie.

Calea Victoriei si palatele sale

De-a lungul unui din principalele bulevarde din Bucuresti, Calea Victoriei, vei gasi casa langa casa si palat langa palat, unul mai frumos ca celalalt.

Palatul Stirbei si cariatidele sale de teracota. In curtea sa din spate vara se deschide Gradina Eden.

Palatul Monteoru si statuetele sale decorative. In spate, vara este deschisa Terasa Monteoru.

La intersectia cu Bulevardul Dacia, aceste turnulete de inspiratie nemteasca sunt parte a unei cladiri administrative.

Grand Hotel du Bulevard, renovat recent si inca nedeschis. In ultimele ierni cu globuri rosii gigantice in fata.

Palatul Telefoanelor si hotelul Novotel, ce se afla in fostul sediu, distrus, al Teatrului National.

Catedrala catolica, nu chiar pe Calea Victoriei, dar la doi pasi de ea. Langa ea, o cladire modernista, controversata si nefolosita, cu care contrasteaza vizual puternic.

Palatul CEC, o aparitie mereu impresionanta.

Ministerul economiei si ceasul sau.

Superbul Palat Cantacuzino, ce adaposteste Muzeul George Enescu

Cand Calea Victoriei se intalneste cu Dambovita la Piata Natiunilor Unite.

Biserica Kretulescu, Palatul Regal si Sala Palatului

Calea Victoriei, de sus din hotelul Novotel, construit pe ruinele fostului Teatru National

Deasupra Caii Victoriei, la Linea/Closer to the moon

Centrul Vechi al Bucuresti-ului

Restaurante si terase cochete, Manastirea Stavrapoleos, Caru cu Bere, Libraria Carturesti, Muzeul Kitsch-ului, Curtea veche, Palatele BNR, unde te uiti, vezi ceva frumos.

Campusul (si parcul) Politehnicii

Aici mi-am facut veacul in facultate, si e o placere sa revin pe langa cladirea Rectoratului, cea cu arhitectura neobisnuita si in jurul Coloanei Timpului, replica data Coloanei Infinitului a lui Brancusi, cu elemente rasucite si o simetrie aparte, realizată de sculptorul P. Badiu în 1990.

Piata Unirii, Splaiul Unirii si fantanile muzicale

Vara, e una din zonele mele preferate din Bucuresti. Fantanile sunt spectaculoase si ziua si noaptea, iar terasele de pe Splai sunt o optiune simpatica de iesit seara, cu vedere la Dambovita. In plus, in unii ani ne-am putut plimba cu barcute pe aceasta bucata a raului, in fata bibliotecii nationale.

Bulevardul Aviatorilor

Un bulevard aerisit si verde, si o plimbare pe cinste pe langa case frumoase.

Porneste in cautarea naturii, prin Bucuresti

De Gradina Botanica sigur stii, dar de padurea dintre bulevarde, pe care o avem in centrul Bucuresti-ului, ai auzit? Citeste despre locurile unde putem explora in cautarea naturii.

Hai la o plimbare prin parcurile din Bucuresti!

Avem noroc de multe parcuri frumoase! Pregatisem mai demult un articol despre plimbari bebelusesti, cu caruciorul, prin 7 parcuri din Bucurestii!

PS: Te invit si in cautarea naturii in Bucuresti, dar si la o plimbare prin parcurile capitalei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare