Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Stay-cation in Bucuresti: Cum a fost o noapte la Novotel City Center Hotel cu copiii

O staycation in Bucuresti cu copiii? Sigur ca da, tot ce a trebuit sa facem a fost sa rezervam intr-un weekend o noapte la un hotel…

Silueta ciudata, intre clasic si modern, a hotelului Novotel, incita la intrebari din 2005, cand a fost inaugurat. Fatada este o reproducere a fostului Teatru National, distrus iremediabil in bombardamentele din Al Doilea Razboi Mondial, iar restul hotelului este o constructie de sticla-oglinda, ce reflecta restul cladirilor emblematice de pe Calea Victoriei, din jur.

De la constructia sa, parerile au fost impartite, unii acuzind de kitsch copierea partilor unui original distrus, iar altii apreciind drept viziune inovatoare. Mie una, cladirea aceasta mi-a incantat mereu privirile, la plimbarile pe Calea Victoriei, asa ca atunci cand Ema ne-a spus ca a vazut un hotel „la noi acasa in Bucuresti” pe care ar dori sa il testeze, am fost cum nu se poate mai de acord sa mergem la Novotel cu copiii.

Cum sunt camerele la Novotel Bucuresti pentru o familie cu copii?

Asa ca intr-un weekend, in care oricum stateam in Bucuresti (ni se intampla rar) am rezervat o noapte, cu copiii, la Novotel City Center. Camerele duble sunt dotate cu o canapea extensibila, pe care au incaput perfect cei doi mici calatori ai nostri, si sunt decorate foarte frumos. In plus, vederea de dimineata, de la etajul 6, cu Calea Victoriei, si pana hat departe la Intercontinental (hotel la care deasemenea am dormit, de mai multe ori, nopti in stay-cation la noi acasa) este superba, cu blocul Adriatica si al sau ceas impresionant in prim plan.

Ba mai mult, copiii m-au trezit la rasarit, si am vazut soarele cum se ridica deasupra acoperisurilor din centrul Bucuresti-ului.

Winestone, cina cu copiii in centrul Bucuresti-ului

Cum ne-am cazat pe inserat, si oricum pentru a merge pe ideea de stay-cation, am mancat chiar in hotel (noi stam la 5 minute de Novotel City Center, dar restaurantul Winestone nu il testasem pana acum). Restaurantul e simpatic decorat, inconjurat de sticla, si cu meniu variat, pe placul turistilor straini probabil, dar si pe placul copiilor nostri mofturosi, cu paste si supe, preferatele lor. Tot aici este organizat si un mic magazin de vinuri romanesti, un detaliu bun pentru clientii, in mare parte am vazut straini, ai hotelului.

Mic dejun simpatic la Novotel City Center cu copiii

Micul dejun se ia intr-o sala separata, decorata cu o poarta gigantica de lemn, luminoasa si placuta. Vara exista si o terasa afara.

Ce poti face cu copiii in Novotel City Center hotel?

La capitolul minusuri in ceea ce priveste o sedere la Novotel City Center cu copiii as pune locul de joaca. Desi in lobby (catre trebuie sa spun ca este decorat foarte fain) un colt este intitulat pompos Novotel Family, acolo nu am gasit decat o masuta cu ecran tactil, si niste scaune (dragute de altfel) de copii, lucruri care nu i-au atras pe cei mici.

Insa hotelul a compensat prin piscina cu apa calda, pe care noi am gasit-o goala, si in care s-au balacit in voie, acesta fiindu-ne programul de seara, desi are dimensiuni micute.

O alta distractie a fost pentru ei, dimineata, vizita pe terasa de deasupra porticului monumental de acces in hotel. Am stat si am baut o cafea la soare, admirind Calea Victoriei cea fara trafic duminica dimineata, si frumoasele cladiri din jur: blocul Adriatica, vizavi hotelul Continental si alaturi Palatul Telefoanelor cel impozant.

Cam asa a aratat pentru noi o staycation de weekend cu copiii in Bucuresti! Voi ce recomandari mai aveti, cand ne mai apuca cheful de stat acasa?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare