Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cu copiii la salina Ocnele Mari, Valcea

Intr-un weekend de iarna, in plin sezon de gripa si alte viroze respiratorii, am decis sa dam o fuga cu copiii la o salina. Cum la cea de la Slanic Prahova ajungem des, am zis sa mai variem, si sa mergem la Ocnele Mari, langa Ramnicu Valcea, unde ajungem mai rar

Cum ajungi la salina Ocnele Mari?

Salina Ocnele Mari este in judetul Valcea, la aproximativ 20 de minute de Ramnicu Valcea, si cam tot atatea de Baile Govora. Din Bucuresti, via Pitesti, faci cu masina aproximativ 2h si un sfert. O parcare mare te asteapta la intare, iar accesul in salina se face cu niste microbuze, un drum in subteran mult mai scurt decat cel inspre salina din Slanic Prahova.

Ce faci la salina cu copiii?

In primul rand, respiri aerul sarat, ce, conform teoriei face minuni. Apoi admiri cavernele de sare gri din salina Ocnele Mari, si, ca sa treaca timpul mai usor, sunt amenajate tot felul de atractii. Poti testa vin la crama din salina, poti merge la biserica, intr-un colt fiind amenajata una foarte simpatica, poti admira opere de arta sculptate in sare, si, deliciul copiilor, vei gasi locuri de joaca si terenuri pentru diferite sporturi (baschet, fotbal, karting).

Ce poti face in jurul salinei Ocnele Mari?

Foarte aproape de Ocnele Mari si a sa salina, este un alt loc in care sarea este la putere: Govora si apele sale termale din stranduri si piscine de hotel. Si la sfarsit de excursie, opreste si in Ramnicu Valcea, are cateva surprize pentru tine.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare