Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Muzee in Bucuresti: Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru-Furnică Minovici”

Un nou weekend petrecut acasa a insemnat, evident pentru noi, un nou muzeu de descoperit. De data aceasta o noua casa-bijuterie din Bucuresti, casa ce adaposteste Muzeul de Arta Veche Apuseana „Ing. Dumitru-Furnică Minovici”.

Singura casa in stil Tudor din Bucuresti, cu alura de castel gotic, cu pod de piatra la intare si turnulet in partea din spate este o casa construita pentru a fi muzeu. Mai exact construita ca sa adaposteasca o colectie de arta foarte speciala, stransa cu pasiune de Dumitru Minovici, nepotul lui Nicolae Minovici, si cel care l-a impulsionat pe tanarul inginer in pasiunea sa artistica, si mai tarziu, in construirea acestui mic muzeu deosebit.

Niciun obiect din casa nu este romanesc, ci este colectionat de prin calatoriile lui Dumitru Minovici (de altfel, in subteranul parcului dintre Muzeul de Arta Veche Apuseana si Vila cu clopotei, casa-muzeu a doctorului Nicolae Minovici, poti admira o expozitie de fotografie, ce il infatiseaza pe inginer si pe sotia sa, in multele lor calatorii in vestul Europei. In tot cu exponatele, si arhitectura casei este semnata de un italian, Vincenzo Canella, ce a tinut cont de exponatele viitoare (deja detinute de Dumitru Minovici) in alcatuirea planului casei.

Un loc minunat in Bucuresti, pe care daca nu ati fost sa il admirati, va recomand sa mergeti cat mai repede!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare