Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Roadtrip prin Uruguay, 2 zile din Montevideo in Colonia de Sacramento

Una din cele mai populare excursii de o zi din Buenos Aires, capitala Argentinei, este sa traversezi Rio de la Plata pentru o scurta incursiune in Uruguay, tara vecina peste apa, fie in Montevideo, capitala, fie in Colonia de Sacramento, oras colonial, si vechi port.

Noi am ales insa sa vizitam un pic mai pe indelete Uruguay-ul, daca tot e o tara in care nu mai ajunsesem, macar partea de pe malul raului ce o desparte de Argentina, si am facut un roadtrip din Montevideo (unde am ajuns dupa 2h cu feribotul rapid) pana mai sus in Colonia, de unde ne-am intors inapoi intr-o ora pe apa in Buenos Aires.

Plaja si faleza din Montevideo, capitala Uruguay-ului si punctul de start pentru roadtrip-ul nostru

Imediat ce ne-am luat masina inchiata pentru cele doua zile ce urma sa le petrecem in Uruguay, am pornit inspre faleza si plaja orasului. Faleza Montevideo este lunga de cativa kilometri, si trece prin centrul vechi al orasului, cu cladiri ce reflecta grandoarea si bogatia prin care a trecut tara in anii 20, pana la blocuri intr-un stil mai simplu, mai nou. Unul din locurile emblematice ale orasului sunt literele MONTEVIDEO, amplasate pe un mic deal, cu vedere la plaja.

Inspre centrul orasului, faleza iti dezvaluie bijuterii arhitectonice, amintiri din anii de glorie, 20-30, cand agricolul Uruguay prospera si avea o situatie financiara de invidiat.

O cladire cu arhitectura aparte si inconjurata de legende este Castillo Pittamiglio, un castel micut inghesuit intre doua blocuri mari, construit de un alchemist, inconjurat de mister, si ce poate fi vizitat in fiecare zi la ora 17 (lucru pe care noi nu am reusit sa il includem in plan, ne-am multumit sa studiem strania cladire de afara).

Am gasit cafea buna in Montevideo!

Si va recomandam si voua daca ajungeti: La Tostaduría, o cafenea trendy-chic cu aer industrial, in acelasi timp si prajitorie de cafea, unde am baut o cafea excelenta, impreuna cu un Alfajores cu dolce di leche la fel de bun.

Hai la o parilla (gratar)!

Ca si argentinienii, mancarea preferata a uruguayenilor este gratarul, si se spune ca in Uruguay vita este chiar mai buna (si si mai ieftina) decat la vecinii de peste Rio de la Plata. In plus, o poti asezona cu vin rosul uruguayez, pentru o masa delicioasa!

Montevideo de sus: Fortaleza del Cerro

Uruguay este o tara cu predilectie plata, asa ca orice deal, cat de mic, iti va oferi o priveliste panoramica de jur imprejur pe kilometri intregi. Iar Montevideo cel mai bine se vede de pe zidurile Fortaleza del Cerro, cunoscută și sub numele de Fortaleza General Artigas, o fortăreață situată în periferia capitalei Uruguay cu vedere la Golful Montevideo.

O noapte la o ferma in Uruguay

Am avut ca prima optiune sa petrecem noaptea noastra in Uruguay la un hotel in Montevideo, dar ne-am gandit sa avem o experienta mai deosebita, si am rezervat o noapte la o ferma, undeva pe drumul ce leaga capitala de Colonia de Sacramento. O cladire istorica, reconditionata, cu tot confortul, o curte verde, plina de flori si palmieri, plaja la Rio de la Plata, si piscine paradisiatice, aceasta ne-a asteptat la cazarea noastra.

Iar cea mai simpatica experienta a venit la prima ora de dimineata, cand am plecat la un tur calare pe domeniul fermei, pe plaja, printr-o mica padure, pe campurile agricole pentru care Uruguay este faimos.

Ceva la care nu ne asteptam in Uruguay: Noua Elvetie si un fondue foarte bun pe ruta emigrantilor, un nou stop in roadtrip-ul nostru

Acum mai mult de 100 de ani, Uruguay si promisiunile sale de agricultura de calitate au atras nenumarati imigranti din Europa, ce s-au stabilit aici, dar nu si-au uitat radacinile. Este cazul si comunitatii elvetiene Nueva Helvecia, unde a fost deschis si primul hotel din tara, Hotel Suizo, unde am mancat un fondue ca la mama elvetiana acasa, si ne-am bucurat de domeniul sau cu mult verde pentru un pic de siesta dupa pranz.

Lungile plaje intre Montevideo si Colonia, dezmortirea picioarelor cu o plimbare pe nisip in roadtrip-ul nostru prin Uruguay

Am facut o plimbare pe plajele lungi ce strajuiesc Rio de la Plata, foarte usor accesibile de pe drumul ce leaga Montevideo de Colonia. Noi am ales sa poposim pe Playa Azul, numita asa datorita unei usoare nuante albastre a apei raului de altfel maronie Rio de la Plata.

Colonia del Sacramento, bijuterie coloniala inscrisa UNESCO

Ultima parte a celei de-a doua zi in Uruguay am petrecut-o in una din cele mai cunoscute destinatii turistice ale tarii, oraselul Colonia, inscris UNESCO, cu stradute pietruite, case stil colonial ce adapostesc restaurante si baruri, unde o parilla, un vin bun si un mojito (sau un mate – ceaiul preferat de localnici) sunt ingredientele necesare pentru un apus ca la carte.

Nu rata nici sa urci in far, sa vizitezi frumoasa biserica, restauranta dupa un incendiu devastator, sa te plimbi pe celebra La Calle de los Suspiros si sa admiri masinile de epoca ce impanzesc fiecare colt al orasului, restaurate sau nu.

Iar dupa ce lumina zilei dispare, ultimul feribot rapid al zilei te asteapta sa te duca in mai putin de o ora inapoi in Buenos Aires.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare