Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Cu copiii, in cautarea de zone cu natura in Bucuresti

Bucuresti, oras aglomerat, cu mii de masini mereu pe strazi, cu poluare si agitatie, in care traiesc copiii nostri. Dar totusi unde gasim, cu copiii, un colt de liniste si de natura? Iata 3 sugestii de la noi!

Cu copiii prin Parcul Natural Vacaresti din periferia Bucuresti-ului

Urci panta usor cu copiii, pana unde incep potecile si traseele prin Parcul Natural Vacaresti, si deja te simti in mijlocul naturii, chiar daca esti inca in Bucuresti. Stufaris, ochiuri de apa, o fauna bogata, si multe alei prin natura. Ii poti da ocol pe exterior, sau intra pe cararile din mijlocul sau. In plus, de pe marginea sa ridicata ai un loc excelent pentru a vedea un frumos apus bucurestean, un astfel de loc la inaltime fiind rar intr-un Bucuresti aproape plat.

Padurea dintre bulevarde, Parcul Operei, oaza de natura in aglomeratia din Bucuresti

In Parcul Operei a inceput amenajarea unei paduri intre strazi si bulevarde. Momentan este amenajata o mica zona mlastinoasa, cu podete de lemn pe deasupra apei, un loc minunat de natura intre zone urbane aglomerate si galagioase din centrul Bucuresti-ului. Urmeaza, conform anunturilor din parc, amenajarea a 4 ambiente principale: poiana, memorialul Dambovitei, ,promenada urbana langa bulevarde si padurea gradinarita.

Gradina botanica, natura organizata in Bucuresti

Gradina botanica din Bucuresti nu este nici pe departe cea mai frumoasa din tara (pentru aceasta distinctie s-ar putea insa lupta gradinile botanice din Jibou, Craiova or Cluj), dar este tot o oaza de natura, perfecta pentru o plimbare cu copiii, prin Bucuresti.

Serele din Parcul Drumul Taberei, o incursiune in natura exotica in Bucuresti

Nu doar la Gradina Botanica gasim organizate sere superbe in Bucuresti, ci si in Parcul Drumul Taberei sunt amenajate sere exotice, ce te poarta prin diferite ecosisteme, de la climatul tropical la cel desertic, in 7 pavilioane, cu vizita gratuita si ghidata.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare