Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  La pas prin Bucuresti: Parcul Natural Vacaresti

Parcul Natural Vacaresti este o adevarata oaza urbana, si un loc perfect pentru o tura de jogging, o plimbare in familie sau un pic de ciclism.

 

Se poate intra in parc pe mai multe carari ascendente de jur imprejurul sau, dar poate cel mai indicat este sa patrunzi in oaza naturala a Bucuresti-ului pe langa Asmita Gardens, unde este amenajat si un mic punct de informatii, cu harta parcului si cu cateva trasee marcate.

Ce trasee sunt amenajate in Parcul Natural Vacaresti?

In practica, sunt doua trasee mari posibile, cu cateva variatii fiecare, bineinteles: unul care inconjoara parcul pe sus, pe dig. Si unul care o taie prin centru, pe langa lacuri. Amandoua au farmecul lor, si merita parcurse fiecare, sau combinate impreuna. Pe jos, printre lacuri, vei avea ocazia sa admiri de aproape fauna si flora locului. Iar pe cararea de sus, daca te nimeresti inspre sfarsitul unei zile senine, vei putea vedea un apus superb, laterala dinspre targul auto Autovit fiind unul din cele mai frumoase locuri din Bucuresti pentru admirat asfintitul.

Pozele sunt facute la o plimbare la apus pe la mijlocul lui septembrie, anul trecut, si de abia asteptam sa dispara noroaiele si sa revina vremea mai prietenoasa pentru a mai explora natura urbana un pic.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare