Sus
  >  Calatorii cu copii   >  3 experiente super amuzante pentru copii in Londra

Fusesera in peste 60 de tari deja copiii nostri, dar in Londra inca nu ajunsesera pana in acest weekend lung de inceput de octombrie, cand sarbatoarea nationala Ziua Educatiei ne da in fapt o zi libera de scoala. Anul trecut, cand am fost doar in doi am testat tot felul de restaurante romantice rooftop si de atractii cu un pic de adrenalina. De data aceasta insa, in formula complet de familie, impreuna cu cei mici, am avut in plan tot felul de atractii amuzante pentru copii in Londra. Si iata cum ne-am distrat impreuna!

Important: la toate aceste 3 atractii am cumparat online bilete cu multa vreme inainte (trebuie sa iti alegi ziua si ora la fiecare), ceea ce va recomandam si voua, mai ales daca este vorba de o vizita in Londra in weekend sau intr-o perioada de vacanta scolara din Europa.

Shrek’s Adventure, o incursiune amuzanta si interactiva in lumea capcaunului verde si a prietenilor sai

Nu am stiut prea bine la ce sa ne asteptam de la Shrek the Adventure, dar cu siguranta a fost peste asteptari. Aventura in lumea lui Shrek este una interactiva, care include personaje in carne si oare (inclusiv Shrek la final), dar si un film 4D si multe alte distractii! Pentru o planificare buna iti mai spun ca dureaza in jur de o ora, si ca se poate combina cu atractii din proximitatea directa precum London Eye, Madame Tussauds sau Sealife, si ca pe site-ul oficial exista chiar si variante de tickete combo care iti vor economisi bani.

De-a lungul experientei prin lumea lui Shrek vei avea ocazia sa intri, un pic, si intre alte personaje DreamWorks, precum pinguinii din Madagascar sau KungFu Panda.

Fix in fata intrarii la Shrek the Adventure te asteapta Big Ben, nu uita sa il saluti cum se cuvine chiar daca ai mai vizitat Londra.

Frozen the Musical, un spectacol magic cu adevarat, de vazut in Londra cu copiii

Am primit recomandari de la nenumarate persoane pentru muzicalul Frozen, si cum (si noi) avem in familie cea mai mare fana Elsa, am luat bilete la spectacol inca de cand am rezervat biletele de avion. Si bine am facut, sala este full zi de zi, si cu un motiv intemeiat. Spectacolul este absolut extraordinar, si plin de magie. De neratat! Pentru o mai buna planificare, ia in calcul ca spectacolul Frozen the Musical tine in jur de 2h si 20 de minute, si are o pauza la mijloc. In unele zile sunt si reprezentatii pe zi, de la ora 14:00, dar cele mai multe sunt seara, de la 19:00, si este o idee buna sa iti rezervi masa apoi, daca nu apuci sa mananci cina inainte, pentru ca sunt putine restaurante inca deschise la 21:30 in jurul teatrului Royal Drury Lane.

Vrajitor pentru o zi, alaturi de Harry Potter, la Hogwarts

Si daca tot am inceput sa vorbesc despre experiente magice in Londra, nimic nu poate fi mai magic decat o vizita la scoala de mici vrajitori in devenire Hogwarts, nu e asa? Noi ne-am inceput incursiunea in lumea magica creata de JK Rowling in gara Kings Cross, de unde micii vrajitori isi iau trenul spre castelul ce le este scoala, de pe peronul 9 si 3/4. Ei bine, in gara reala peroanele 9 si 10 sunt despartite de linii de tren, dar alaturi, intr-un perete prin care Incuiatii (ca noi) nu pot trece, este chiar peronul cel magic. Aloca aproximativ o ora aici, pentru ca nu doar tu vei fi singurul Incuiat care va dori sa incerce magia trecerii prin zid, si sa faca o poza incercind, ci vei gasi, mai mult ca sigur, o coada de dimensiuni considerabile. Alaturi de peronul in fractii este si un magazin tematic Harry Potter. Daca insa vei continua incursiune in lumea povestilor de la Hogwarts nu iti recomand sa pierzi prea mult timp cu cumparaturi aici, orice disponibil in micul magazin din gara gasesti si la studiourile Warner Bross, care au fost urmatorul nostru stop cu magie.

Am continuat nu cu trenul magic, ca suntem doar Incuiati, ci cu masina timp de aproximativ 1 ora, pana la Warner Bross Studios, care este localizat un pic in afara Londrei. Daca nu ai masina inchiriata poti insa ajunge aici si cu un shuttle dedicat, al carui program si traseu le poti afla de pe site-ul oficial. Tot de pe site-ul oficial vei lua bilete la vizita prin studiourile in care s-au filmat celebrele filme cu Harry, Ron si Hermione, si e musai sa le iei cu mult timp inainte, turul prin studiouri si intreaga experienta imersiva in lumea de la Hogwarts fiind o atractie foarte populara atat printre turisti, cat si pentru londonezi. Un tur nu este scurt aici, noi am stat aproape 4 ore, pentru ca vei trece prin tot felul de scene din filme, vei avea parte de experiente diverse, poti manca si bea butterbear si poti intalni chiar si unele personaje in anumite zile sau cu anumite ocazii (noi fiind aproape de Halloween ne-am tot intersectat prin studio cu Devoratori ai Mortii).

Daca ai mai mult timp la dispozitie, nu ezita sa faci si diferite tururi ale locurilor faimoase din filmele Harry Potter in Londra, diferite itinerarii sunt disponibile pe internet. Tu ce locuri si experiente ai avut cu copiii in Londra? Ce ne recomanzi pentru urmatoarea vizita?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare