Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Orase si plimbari pe coasta din Kent, UK

Din Londra, dupa ce am distrat copiii bine cu atractii magice pentru ei, am simtit nevoia sa evadam un pic. Iar coasta din Kent e doar la o ora distanta, si, profitind de vremea excelenta, intr-acolo ne-am indreptat.

Dover si stancile sale albe

Dover este unul din cele mai mari orasele din zona de coasta Kent, dar este faimos nu pentru zona urbana, ci pentru stancile extrem de albe si abrupte, acoperite cu pasuni verzi, deasupra orasului.

Noi am inceput explorarea oraselului Dover la apus, cu o plimbare lunga pe faleza sa, admirind feriboatele imense ce, la intervale regulate, poposeau in port, pentru a prelua oameni ce doresc sa traverseze Canalul Manecii inspre Franta sau Belgia.

Portul Dover este unul dintre cele mai aglomerate porturi de pasageri și mărfuri din Marea Britanie. Aici puteți găsi feriboturi care fac legătura cu Franța, mai precis cu orașele Calais și Dunkirk.

Locurile in care e voie sa inoti sunt bine marcate pe plaja din Dover, datorita alaturarii de portul cu nave de tonaj mare, iar sezonul de balaceala in apa Canalului Manecii este intre aprilie si octombrie. Si ce sa vezi, la jumatate de octombrie cele 25 de grade de afara ne-au momit direct in apa marii pentru o runda de inotat intr-o apa nu atat de rece pe cat ne asteptam.

Traseul pe deasupra White Cliffs of Dover (Monument Natural National) incepe la vreo 10 minute cu masina, sus, pe deal. Sau poti porni, pe o carare pietonala, direct de pe faleza la mare. Sunt diferite variante de carari o data intrat in zona protejata a coastei, unele mai usoare si alte de dificultate mai mare, dar poti si parcurge un traseu mai aparte, prin tunele de aparare sapate aici in stanci (traseu ghidat). In total pana la farul South Foreland si inapoi vei face in jur de 2 ore, cu timp de poze cu stanci albe si valuri turcoaze inclus. Dar lasa in programul tau si timp sa opresti la mica ceainarie gazduita in far, sau sa participi la o tura ghidata prin acest far istoric.

Chiar deasupra prapastiilor albe din Dover sta insa alta silueta impunatoare: Castelul Dover, si cei 2000 de ani de istorie pe care ii pastreaza intre zidurile sale de aparare. Castelul oferă o priveliște minunată asupra Canalului Mânecii și a orașului.

Recomandare de cazare in Dover: Best Western (vezi preturi aici), cu camere chiar deasupra marii, si un restaurant british la parter (dar si cu un Starbucks langa).

Coloratul Folkestone, una din cele mai placute surprize de pe coasta Kent-ului din UK

Am venit in Folkestone pentru un pranz la un restaurant panoramic, si am sfarsit prin a sta pana la lasarea intunericului aici, atat de mult ne-a placut aici. Restaurantuul cu pricina se numeste Rocksalt, si este unul din cele mai bune de pe coasta sudica a Kentului, si privelistea de pe terasa sa cu geamuri de sus pana jos este cu adevarat remarcabila.

Strada colorată din Folkestone se numește „Rainbow Street” (Strada Curcubeu) și este cunoscută pentru casele sale extrem de intens colorate. Această stradă pitorească se află în cartierul Creative Quarter din Folkestone, care este o zonă din oraș cunoscută pentru comunitatea sa artistică, culturală, vibranta.

Un alt loc deosebit din Folkestone este fosta gara Folkestone Harbour, aflata, asa cum ii zice numele, chiar in portul oraselului. A fost deschisă în 1843 ca o stație terminus pentru trenurile care transportau pasageri și marfă între Londra și portul Folkestone. Gara a devenit un punct important de plecare pentru călătorii care doreau să traverseze Canalul Mânecii către Franța. Un moment de schimbare de macaz în istoria gării a fost deschiderea Tunelului Canalului Mânecii în 1994, care a oferit o alternativă modernă și mai rapidă pentru traversarea canalului. Ca rezultat, traficul de pasageri și marfă prin gara Folkestone Harbour a scăzut semnificativ, iar gara a fost închisă pentru traficul internațional în 2001.

Acum gara are o noua viata si o noua misiune: a fost renovata si retransformata intr-o inedita zona de promenada prin port si de agrement, cu scena de concerte, restaurante, si baruri. Intreaga zona se termina la capatul falezei, cu un mic bar deschis in farul ce pazeste portul Folkestone.

Iar apusul pe dealul verde de deasupra orasului, de neratat!

Broadstairs, cel de-al treilea orasel sarmant vizitat de noi in comitatul Kent

Promenada din Broadstairs este un loc minunat de plimbare și relaxare situat pe coasta de est a Angliei, în comitatul Kent. Broadstairs este cunoscut pentru plajele sale frumoase și atmosfera sa pitorească. Pe noi ne-au atras plajele de sub stanci albe, si traseul de plimbare printre ele. romenada oferă acces la mai multe plaje frumoase, inclusiv Viking Bay, Louisa Bay, Stone Bay și Dumpton Gap. Viking Bay este cea mai populară plajă din Broadstairs și este perfectă pentru înot și activități pe plajă. Nu doar plajele si stancile albe sunt sarmante, ci si sirurile de casute mici de plaja, in culori vii, ce se insira de-a lungul nisipului.

Chiar deasupra Viking Bay va recomand restaurantul Jetty Broadstairs, dupa cum ii spune numele chiar la capatul pontonului, un restaurant micut, gastronomic, unde puteti testa gustarea favorita a lui Dickens, care si-a avut casa aici.

Cam acestea au fost plimbarile noastre de 2 zile prin 3 orasele de pe coasta comitatului Kent, dupa 2 zile pline de distractii prin Londra cu copiii. Cu siguranta nu va fi ultima vizita prin sudul UK insa.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare