Sus
  >  Destinatii   >  6 atractii cu un pic de adrenalina in Londra

Cu ocazia LaverCup 2022, cand am fost sa vedem ultimul meci al lui Roger Federer, ne-am pomenit un weekend intreg in Londra fara copii, asa ca a fost momentul perfect sa incercam cateva atractii cu un pic de adrenalina, pe care nu le incercasem inca.

In viteza cu barca RIB pe Tamisa, pana la barierele anti inundatie

Ei, asta chiar e ceva plin de adrenalina, a la James Bond! Poate va amintiti, daca ati vazut filmul The World is not Enough, de Pierce Brosnan, interpretul de atunci al agentului 007, cum gonea pe Tamisa cu o barca? Cam asa te simti si intr-o excursie Thames Rib Experience, in viteza ametitoare pe apele Tamisei, pana la barierele Tamisei anti inundatie, o minune inginereasca interesant de vazut.

Vei trece de bariere la pas, pentru a putea sa le observi cu atentie, si apoi, in ritm nebunesc, te vei intoarce in centrul Londrei, la Embankment Pier, de unde incepe si se sfarseste excursia ta in viteza cu barca RIB pe Tamisa.

Up the O2, in catarare in sus pe arena

LaverCup s-a desfasurat in Arena O2, asa am descoperit o atractie cu adrenalina din plin chiar acolo: te poti catara pe domul arenei, iar sus poti sarbatori urcarea cu sampanie, admirind in acelasi timp privelistea cu Tamisa si skyline-ul de zgarie nori ai Londrei.

Urcarea (si apoi bineinteles coborarea, incet si cu grija, nu dupa cum a efectuat-o James Bond, in rostogolire, in acelasi film The World is not Enough) dureaza in jur de o ora si jumatate. Vei primi echipamentul necesar (chiar si incaltari daca nu esti incaltat cu pantofi cu talpa suficient de anti derapanta), vei avea parte de un mic instructaj, si vei incepe cataratul. Nu este neaparat o activitate extenuanta, dar nici usor nu este! Insa privelistile de sus merita cu siguranta!

Cu gondola peste Tamisa, si apoi wakeboard in viteza

Stiai ca in Londra exista o gondola, cu ajutorul careia, urcind la peste 100m inaltime, poti traversa, inedit si cu un pic de adrenalina, Tamisa? Ei bine, a fost construita de Emirates in timpul jocurilor olimpice gazduite de Londra, pentru a face legatura intre arena O2 si alte locatii in care aveau loc competitiile sportive, si este o distractie faina, care te va duce la alta atractie plina de adrenalina: practicarea de wakeboard pe apele Tamisei, in Royal Docks, o marina linistita si foarte faina, cu cateva restaurante si baruri.

Tot cu apa si un pic de adrenalina, in Londra poti inota in cea mai la inaltime piscina din Europa

Cel mai la inaltime bar din Europa este in Londra, si pe acelasi etaj cu el, ultimul al hotelului Shangri La gazduit in The Shard, se gaseste si cea mai la inaltime piscina de pe batranul continent, la care au acces clientii cazati. Si trebuie sa recunoastem, este cu adevarat ametitor sa inoti aici, cu Londra cea zbuciumata la picioare, admirind in acelasi timp si zecile de avioane ce trec razant pe langa cea mai inalta cladire din Anglia (si a doua din Europa de vest) si cei 309m ai sai.

London Eye, admira Londra de sus in timp ce te invarti in roata de 135m inaltime

Poate o atractie mai statica decat celelalte de mai inainte, London Eye, roata de 135m, nu vine la pachet fara un pic de adrenalina, din contra. Poti admira Londra, Tamisa, Big Ben, in timp ce te invarti mult deasupra orasului, in spectaculoasa roata construita pe malul Tamisei.

Lift 109, urcind printr-un furnal de veche centrala dezafectata

Vechea centrala Battersea a alimentat timp de 50 de ani o cincime din Londra cu energie, printre care si Buckingam Palace. Dupa ce fost scoasa din uz a devenit cladire cult, fiind vizitata in filme de Batman sau Superman. Battersea are acum o noua viata, ca centru cultural si de cumparaturi. Iar cel mai cool loc este Lift 109, care te urca printr-unul din vechile furnale pana deasupra Londrei, pentru o experienta panoramica. Probabil singurul lift din lume care urca printr-un cos de centrala. De sus, chiar pe buza cosului, unde vei poposi cateva minute bune, ai o panorama superba cu Londra de sus (vezi si restaurante panoramice deasupra capitalei UK).

Tu ce altceva cu un pic de drenalina ne-ai recomanda pentru urmatoarea noastra vizita in Londra?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare