Sus
  >  Destinatii   >  LaverCup 2022 | Ultimul meci de tenis al lui Roger Federer a fost in Londra

O parte din familia noastra si-a dorit foarte mult sa il mai vada o data jucind pe Roger Federer. Trebuie sa recunosc ca nu am fost eu acea parte, dar pe masura ce se apropia weekendul din septembrie cu LaverCup, turneul de tenis pe echipe la care Roger Federer isi anuntase participarea, deveneam din ce in ce mai curioasa de cum va fi. Iar entuziasmul a fost si mai mare cand, cu cateva zile inainte, a anuntat ca aici va avea loc si ultimul sau meci de tenis profesionist.

Ce este LaverCup?

De 5 ani, competitia LaverCup aduce fata in fata doua echipe compuse din cei mai buni jucatori de tenis ai lumii: Echipa Europei vs Echipa Lumii. In 2022, Echipa Europei a avut o componenta „de vis”, pe langa Federer fiind prezenti si cei mai mari adversari ai sai de-a lungul carierei: Rafael Nadal, Novak Djokovich si Andy Murray, alaturi de alti cativa jucatori mai tineri: Stefanos Tsitsipas din Grecia, Matteo Berrettini din Italia, Casper Ruud din Norvegia.

De partea cealalta a fileului, jucatorii din Team World au venit din America, Canada, Argentina sau Australia: Taylor Fritz,  Félix Auger-Aliassime,  Diego Schwartzman,  Frances Tiafoe,  Alex de Minaur, Jack Sock,  Tommy Paul.

Competitia are loc pe parcursul unui weekend intreg, cu 3 zile pline de meciuri. Echipa care ajunge prima la 12 puncte castiga. In 2022, aceasta, in premiera din toate editiile de pana acum LaverCup, a fost Team World.

Cum a fost LaverCup 2022 din Londra?

In cele 3 zile dintr-un weekend de la sfarsit de septembrie, Arena O2 a gazduit zilnic cate 4 meciuri, si single si double, impartite, in primele doua zile, in doua sesiuni, cu pauza intre. Ultima zi, cea in care s-a decis echipa castigatoare, a avut o singura sesiune, ceea ce insemna ca nu puteai iesi din arena, si reveni mai tarziu la alt meci.

In Arena O2 intrau doar cei cu bilet, dar in spatiul pietonal, mare, din jurul O2 a fost amenajat un fan space, unde intrarea era gratuita. Aici puteai urmari, stand pe sezlonguri, si pe ecrane mari, in direct meciurile. Deasemenea, erau amenajate terenuri de tenis de dimensiuni mai mici pentru fani sa joace, puteai sa iti testezi viteza serviciului, dar si pilota o mica masina de curse pe un traseu prin Elvetia in miniatura.

Tot in jurul Arenei, si inauntru si in afara, gaseai multe restaurante, printre care si unele cu specific interesant. Asa am ajuns sa mancam venezuelean intr-o zi, si coreean in urmatoarele doua, pentru ca ne-a placut prea mult mancarea.

Ne-a placut tare mult si zona in care este situata Arena O2, si in pauzele dintre sesiuni, in ambele zile, am facut plimbari lungi. Intr-una din zile am pornit agale pe Thames Path, de-a lungul Tamisei, pana la Primul Meridian, la Greenwich (faci cam o ora pe jos, dar poti lua si barca RB1 o statie, transport public). Mi-am dorit tare mult sa ajung si la aceasta linie imaginara de pe Pamant, dupa ce anul trecut ajunsesem la meridianul considerat in trecut drept ZERO, pe insula spaniola El Hierro din Canare.

In cealalta zi, am luat gondola Emirates peste Tamisa (stiati ca in Londra se gaseste o gondola? a fost construita in timpul olimpiadei gazduite in capitala UK) si apoi ne-am plimbat de-a lungul Royal Docks, unde, intr-o marina linistita si cocheta, se practica pe apa wake.

Ultima zi am rezervat-o unei atractii cu adrenalina, tot acolo la Arena O2. Si anume am urcat sus, pe O2, pentru un pahar de sampanie la inaltime, cu panorama Londrei de jur imprejur. Se numeste Up the O2, vei primi echipament corespunzator de catarate, iar urcatul pe domul arenei se face pe o pasarela abrupta, dintr-un soi de cauciuc.

Anul viitor LaverCup va avea loc in Vancouver.

Ultimul meci al lui Roger Federer si retragerea sa din tenisul profesionist

Ultimul meci al lui Roger Federer a fost planificat in prima zi de LaverCup, ultimul dintre toate. SI-a dorit un meci la dublu, impreuna cu prietenul sau si marele sau rival in competitii Rafael Nadal, si fanii au asteptat pana tarziu seara sa inceapa partida. Desi se preconiza ca va fi un meci scurt, cum sunt deobicei cele la dublu, a durat peste 2 ore lungi, fiecare minge fiind primita cu mult entuziasm din partea spectatorilor. Meciul s-a terminat dupa o infragere a lui Federer si Nadal, jucatorii mult mai tineri din Team World invingind, dupa multe schimburi de meci, in setul de departajare. In tribune, pentru ultimul meci al lui Federer, au putut fi vazuti Hugh Grant, Anna Wintour, dar si Mirka Federer si cei 4 copii ai cuplului.

Dupa un discurs emotionant al lui Roger Federer, seara s-a incheiat cu un mini concert sustinut de ELLIE GOULDING.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare