Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Viena si un traseu de o zi cu copiii

Viena ne-a fost intr-o perioada un fel de a doua casa, asa ca revenim cu drag si nostalgie in capitala Austriei de fiecare data cand putem. Recent, la intoarcerea din Islanda, am avut ocazia, datorita zborurilor, sa petrecem o zi cu copiii in Viena, prima vizita dupa pandemie, si iata cum am ales sa ne petrecem timpul, cu cateva activitati in centru, faine de facut cu copiii si la prima si la a o suta incursiune aici!

Dimineata cu doua experiente la Zoom Museum, muzeul pentru copii din Viena

Am inceput la prima ora cu doua experiente, rezervate din vreme (se poate cu 10 zile inainte cel mai devreme, si recomand chiar atunci, mai ales daca ajungeti in weekend in Viena, e un loc foarte popular si printre localnici) la Zoom, muzeul copiilor din McQ, Cartierul muzeelor.

Cu Lucas cand era mic am fost de zeci de ori la Zoom, si imi doream tare sa ajung si cu Ema (mai ales ca e la limita superioara de varsta pentru zona de joaca). Asa ca ne-am bucurat de escala aceasta din Islanda, si am facut rezervare pentru ea la doua zone: cea de pictat si la Ocean, zona de joaca.

Desi rezervarea trebuie facuta cu 10 zile inainte, de platit nu platesti online, ci la intrare (cash only acum cand am fost noi). Orice atelier costa 5 euro de persoana (platesc si adultii insotitori).

Zona de pictat este de fapt un apartament urias, al unui urs urias. Unde ai voie sa pictezi ce si cum vrei. Da, inclusiv ursul de plus! Iti sunt puse la dispozitie pensule de tot felul, si culorile primare. Singura regula e: la final speli singur tot ce ai folosit!La Ocean sunt permisi copiii pana la 6 ani, si e un loc de joaca superb in care o barca si un submarin te duc de pe fundul oceanului, printre valuri si pana in jungla cea verde. Distractie garantata timp de o ora pentru cei mici!

Plimbare agale prin centrul Vienei

Dupa ce s-au terminat cele doua ore pline de distractii la Zoom, ne-am intalnit cu baietii in curtea McQ, si am inceput sa ne plimbam prin Viena, agale, fara vreo tinta clara. Am trecut pe langa muzeul de Istorie Naturala, pe langa Opera, am tranzitat aglomerata KartnerStrasse pana la Domul StStephan, in care am intrat un pic, si ne-am bucurat pe indelete de Viena cea frumoasa.

Pranz cu snitel, la FiglMuller

Cu vreo doua-trei saptamani inainte am facut rezervare de pranz pentru Viena. Si nu oriunde, pentru ca aveam o tinta clara. Vroiam sa mancam (din nou) cel mai faimos snitel din Viena, cel de la FiglMuller, cel care este atat de mare incat marginile lui se resfrang peste marginile farfuriei. Acum restaurantul are doua locatii, cea veche, istorica, inghesuita, dar sarmanta, si chiar langa, una mai noua, mai mare, dar cu acelasi meniu.

Nu se poate vizita in Viena, chiar si cu copiii, fara un muzeu!

De data aceasta am ales sa mergem la Albertina, ca ne era in drum, si am cautat printre colectiile expuse tablourile lui Picasso, Monet, si, cea impresionat-o pe Ema cel mai mult, picturile cu balerine ale lui Degas.

Sfarsit de zi in Viena cu un Aperol la Palm Haus

Inainte de a ne duce catre aeroport am oprit jumatate de ora in alt loc de care ne leaga multe amintiri, la frumoasa terasa de la Palm Haus, pentru un Aperol si un ApfelSchorle.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare