Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Traseu usor cu copiii: Cheile Dambovicioarei-Cheile Brusturetului

Dupa cateva saptamani foarte active, cu excursii la Disneyland Paris si in Londra la LaverCup, aveam nevoie de un moment de respiro, si el a venit cu o vizita la Ursa Mica, glamping ce are din acest sezon noi posibilitati de cazare, la bungalow-uri dotate cu incalzire si toalete. Dar cum vremea a fost extrem de instabila, asa, ca de octombrie, desi aveam multe idei de trasee aventuroase, am ales sa fim precauti, si am cautat o plimbare fara risc de a fi afectata de o schimbare brusca de vreme: 8 kilometri dus intors, de la Cheile Dambovicioarei pana la mai nestiutele Chei ale Brusturetului si inapoi.

>> Citeste despre: Plimbare de la Zarnesti la Plaiul Foii | Drumetie pe muntele Bunloc, Sacele | Alte trasee usoare de facut cu copiii prin Bucegi

Cum ajungi la Cheile Dambovicioarei?

Cheile Dambovicioarei, si Pestera Dambovicioarei de la intrarea pe chei, sunt in judetul Arges, cum urci pe culoarul Rucar-Bran dinspre Campulung Muscel, la intrarea in Parcul National Piatra Craiului. De data aceasta nu am intrat in pestera, pe care am mai vizitat-o de cateva ori in trecut, ci am parcat masina in parcarea organizata de acolo, si am pornit pe jos prin chei. Noi, din satul Ciocanu, unde este Ursa Mica, am venit peste coama muntilor, pe un drum in serpentine spectaculoase, care te lasa direct langa Pestera.

Cum este plimbarea prin Cheile Dambovicioare si Cheile Brusturetului?

Cam 8 kilometri dus intors am facut noi (dar dupa cabana de la Cheile Brusturetului ne-am mai plimbat pe cateva carari in jur), iar traseul este plat, accesibil oricui. Drumul este practicabil si cu masina, chiar daca pe alocuri forestier destul de zdruncinat, dar ai pierde intreg farmecul cheilor. Am vazut si multi plimbandu-se cu bicicleta pe aici, si mi se pare de asemenea o modalitate faina de a parcurge acest traseu.

Doi aproximativ kilometri mai incolo de la Pestera iesi din Cheile Dambovicioarei, si inca un pic de mers agale admirind ajungi in Cheile Brusturetului. Daca am gasit Cheile Dambovicioarei luminoase, in Cheile Brusturetului peisajul se schimba: sunt mai intunecoase si mai verzi, pline de vegetatie luxurianta.

La final te asteapta o zona deschisa, de camping, cu cateva cabane si posibilitatea de a manca ceva la Cabana Cheile Brusturetului (cash only, insa). De aici mai multe trasee inspre Piatra Craiului se ramifica, si noi ne-am mai plimbat un pic pe carari, inainte de a ne intoarce la masina pe acelasi drum prin chei, admirind ciupercute si flori de toamna. Ba chiar am avut si placerea unei intalniri salbatice: o vulpe roscovana ne-a taiat calea!

Ai vizitat Cheile Dambovicioareu sau ale Brusturetului? Dar Pestera? Ce alte trasee usurele asa, ca pentru intreaga familie, recomanzi in zona?

>> Citeste despre: Plimbare de la Zarnesti la Plaiul Foii | Drumetie pe muntele Bunloc, Sacele | Alte trasee usoare de facut cu copiii prin Bucegi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare