Sus
  >  Calatorii cu copii   >  7 trasee usoare si frumoase in Bucegi, de obisnuit copiii cu mersul pe munte

Vine sezonul mersului pe munte, si vin cateva propuneri de trasee spectaculoase in Muntii Bucegi, dar usor de facut impreuna cu copiii, pentru primele experiente montane si a ii obisnui cu mersul pe munte.

Prin padure spre Lacul Scropoasa si Cascada 7 izvoare

Sunt doua locuri spectaculoase si interesante, o cascada ce pare ca izvoraste dintr-o cabanuta si un lac turcoas ce se continua cu niste chei stancoase, usor de ajuns cu copiii pe un traseu de dificultate mica. Poti de altfel ajunge cu masina chiar pana aproape de ele, dar ultimii kilometri sunt un drum extrem de accidentat, forestier, asa ca cel mai bine e sa parchezi la Cheile Zanoagei, si de acolo traseul marcat cu cruce albastra te duce, intr-o ora si jumatate, pe malul lacului Scropoasa.

De la Babele la Crucea Eroilor, spectaculozitatea muntilor

Un traseu superb este cel care te duce de la Babele la Crucea Eroilor. Pana la Babele poti ajunge cu telecabina din Busteni, sau de la Pestera. Drumul dureaza aproximativ 1h jumatate, si in permanenta vei avea un peisaj superb, de gol alpin.

Stana regala, peisaje frumoase si un traseu usor din Sinaia prin Bucegi

Poteca regala te urca din Sinaia la Stana regala, si de acolo pana la stancile FRANZ JOSEF si frumoasa panorama de acolo cu Valea Prahovei mai e doar un traseu micut, usor de facut cu copiii.

Cascada Urlatoare, una din cele mai cunoscute cascade din Romania

Eu am calatorit la poalele traseului ce porneste spre Cascada Urlatoare, deci este unul din locurile mele de suflet, la care am fost de zeci de ori. Poti ajunge la Cascada Urlatoare fie din Poiana Tapului, fie din Busteni, traseul din Poiana Tapului, fiind un pic mai usor, dar amandoua avind dificultate redusa, si deci usor de parcurs cu copiii.

De la Cota 2000 in jos inspre Cota 1400

Poti bineinteles merge si invers, dar copiii vor obosi rapid de urcursul sustinut, si oricum peisajul se vede mai frumos cand cobori, cu perspective inspre Valea Prahovei, asa ca pentru copii mici, incepatori in ale mersului pe munte, noi recomandam urcatul cu cabina si coboratul pe jos.

De la Piatra Arsa la Babele si Sfinx

Din zona cabanei Piatra Arsa pana la Babele si Sfinx sunt mai multe trasee posibile. Toate vor fi la dus in urcus, dar nu foarte dificile, ci usor de parcurs cu copiii de toate varstele. In plus, panoramele, cu stancile Bucegi-ului si Crucea Eroilor sunt incredibile, si la final vei primi rasplata: Babele si Sfinxul, unele din cele mai importante monumente naturale din Romania.

De la lacul Bolboci la Podu cu Florile, pentru o panorama superba cu muntii Bucegi

4 km pe un drum forestier in urcus agale va trebui sa parcurgi pentru a ajunge deasupra lacului Bolboci, la Podu cu Florile si craterul ramas in urma carierei de piatra ce a produs materia prima pentru construirea Barajului Bolboci. Panorama de aici este impresionanta: nu doar lacul in nuantele sale de bleu se vede in intregime ci si mai toate varfurile masivului Bucegi.

Pin this: 7 trasee usoare prin Bucegi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare