Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copiii, de la Piatra Arsa la Babele si Sfinxul din Bucegi

Urcind cu masina pe TransBucegi, unul din cele mai frumoase drumuri din Romania, poti cu usurinta ajunge in apropierea cabanei Piatra Arsa. Si de aici, pe mai multe trasee, poti ajunge la unele din cele mai cunoscute monumente naturale de la noi din tara: Babele si Sfinxul din Muntii Bucegi.

Acum multi ani am facut cu Lucas, pe atunci de doar un an, traseul ce incepe chiar de langa Cabana Piatra Arsa. De data aceasta, intr-un weekend de primavara, insotiti de doi copii de data aceasta, am ales alt traseu, ce urmeaza, aproximativ, un vechi drum de pamant.

Traseul dureaza la urcare undeva in jur de o ora, este usor si poate fi parcurs fara probleme de copii chiar si mici ca varsta, si este absolut spectaculos, mare parte din timp avind panorama cu Crucea Eroilor si peretele de stanca de sub ea.

O data ajunsi la casa telecabinei (ce urca din Busteni si de la Pestera), in putine minute de urcus vei ajunge sa saluti Babele faimoase de pe Bucegi.

Iar o suta de metri mai departe, intelept, vegheaza privelistea superba cu coamele Bucegilor, si Sphinxul. De aici inca o ora si ceva si ajungi si la Crucea Eroilor, pentru a admira cea mai frumoasa panorama cu Valea Prahovei.

Intoarcerea va fi la vale, si mult mai rapida. In jumatate de ora de mers agale esti inapoi pe platoul de langa cabana Piatra Arsa, de unde poti incepe si alte drumetii (iata o lista cu alte 5 drumetii usoare cu copiii prin Bucegi, pentru inspiratie).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare