Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Cabana Sapte, la poalele Muntilor Fagaras

Daca vrei izolare de restul lumii, intr-un peisaj superb, montan, dar cu toate facilitatile, poate nu exista alt loc mai frumos in Romania decat Cabana Sapte. Situata la poalele muntilor Fagaras, pe malul unui rau zglobiu de munte, arhitectura scandinava a cabanutei, cu living open space si perete inalt complet de sticla te face sa te integrezi la propriu in padurile de foioase si conifere ce populeaza culmile de sub varfurile semete ale Fagarasului.

Cum este la Cabana Sapte, si cum ajungi la ea?

Cabana Sapte este situata la distanta egala intre Sibiu si Brasov, cam o ora si jumatate (si aprox 70 de km) pana la ambele, si la 20 de minute de orasul Fagaras, in satul Breaza, judetul Brasov. Ai la dispozitie 5 camere duble, o bucatarie utilata cu de toate si un gratar in curte. Ah, si un home cinema, care a fost deliciul copiilor in serile in care vremea capricioasa in aprilie la munte ne-a tinut in casa!

Dar adevarata magie este in curte, unde in spate paraul si masa de lemn de pe malul lui te indeamna la visare si relaxare. Ai hamace langa apa, loc de foc de tabara si multe beculete, pentru o atmosfera de poveste. Iar noaptea, cand se aprind beculetele, te intrebi doar cate zane vei zari pe dupa copaci.

Ce poti face la Cabana Sapte (cu copiii sau fara)?

Ia la pas imprejurimile!

Intai si intai, dupa ce vei termina de explorat cabana si sa te minunezi de frumusetea si simplitatea stilului de decorat scandinav, ia la pas imprejurimile. In fiecare directie, locuri frumoase te asteapta. Daca o iei la dreapta cum iesi din curtea Cabanei Sapte, o poiana verde te intampina, prin care copiii pot fugi dupa pofta inimii, printre floricele si cu priveliti la culmile Fagarasului, pana pe malul raului si inapoi in iarba deasa.

La stanga, dupa ce traversezi micul pod de metal ce iti asigura accesul la Cabana Sapte, poti porni, de-a lungul raului, prin padure, pe langa niste mici cabane foarte dragalase, de lemn, sau pana in varful unei mici coline, unde vei gasi un baraj, si de unde muntii de deasupra ti se dezvaluie acoperiti de zapada.

La 10 minute de mers pe jos poti vedea si Schitul si Manastirea Breaza, o mica biserica la poalele muntilor, inconjurata de brazi semeti, primavara cu pomi in floare in jurul ei.

Admira pe drumurile din jur crestele Fagaras-ului

Pe orice drum ai veni, dinspre Brasov, Fagaras or Sibiu, in fata ochilor ti se va desfasura acelasi spectacol grandios: crestele Fagaras-ului, iar privirea catre ele va fi intrerupta fie de lanuri verzi de grau sau galbene de rapita, fie de sirurile de case din zona, fiecare colorata in alta culoare vesela.

Viziteaza Cetatea Fagarasului

Dupa cum spuneam mai sus, orasul Fagaras este la nici 20 de minute cu masina de Cabana Sapte, iar in centrul lui se gaseste una din cele mai frumoase cetati medievale din Transilvania: Cetatea Fagaras, inconjurata de santul ei mare cu apa, o aparitie impozanta.

Inauntru vei gasi organizate si doua muzee, dintre care, cel dedicat Comunismului este impresionant pentru adulti, iar cel dedicat timpurilor medievale distractiv pentru copii.

Alte locuri pe care le poti vizita in apropiere sunt Poiana cu Narcise de la Vadu or biserica rupestra de la Sinca Veche. Dar pentru noi aceste locuri au ramas pentru o data viitoare.

Mergi pe traseele montane marcate ce pornesc de langa Cabana Sapte

Fix de langa Cabana Sapte pornesc mai multe trasee marcate, cu cerc rosu or triunghi bleu, catre locuri alpine precum Cabana Urlea or Coama Mosului. In functie de anotimpul in care te cazezi la Cabana Sapte, poti sa le parcurgi in intregime sau nu. Cum noi am ajuns primavara, ambele trasee nu erau practicabile pana la capat, zonele de gol alpin fiind inca acoperite de zapada si cu noroaie mari, dar am mers pe ambele carari cat am putut. Cel marcat cu punct rosu ne-a dus in sus printre copaci.

Dar preferatul nostru a fost traseul marcat cu triunghi bleu, o plimbare superba, urmind agale, in urcus usor, pe deasupra, firul raului

Opreste-te in Sibiu or Brasov pe drum spre Cabana Sapte

In functie de directia de unde vii, fa un stop in Brasov or Sibiu, chiar daca ai mai fost. O plimbare prin centrele lor vechi frumoase e intotdeauna o placere, si mereu poti descoperi locuri noi!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare