Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Brasov: unde sa te plimbi si ce poti vizita cu copiii

Brasov, unul din cele mai frumoase orase din Romania, si poarta catre cel mai mare domeniu schiabil de la noi, din Poiana Brasov, ascunde o sumedenie de atractii si distractii pentru copiii nostri, care ne insotesc in plimbari si vizite.

1. Gradina zoologica din Brasov, cea mai frumoasa din tara – de neratat o vizita aici cu copiii

Nu stiu daca e cea mai mare, daca are cele mai multe animale sau cele mai variate specii. Dar cu siguranta este cea mai simpatica din punctul de vedere al design-ului. Redeschisa de curand, a fost o placere sa o vizitam. Custile sunt mari, bine ingrijite, si design-ul lor de „ajuta” sa vezi animalele. Si este gandita pentru copii. Fix in mijloc este un loc de joaca maricel, iar la intrare ai o cafenea/loc de joaca foarte-foarte simpatica.

2. Zao Planet, loc de joaca indoor, pentru cand e prea frig sa stai mult afara

Brasov e oras de munte, asa ca posibilitatea sa fie vreme rea nu e chiar mica. Te poti insa refugia cu copiii la Zao Planet, un loc de joaca, cam la periferia Brasov-ului, insa de dimensiuni considerabile, si cu foarte, foarte multe distractii pentru cei mici, de toate varstele.

3. Viziteaza cu copiii turnurile ce vegheaza Brasov-ul

Turnul Alb si Turnul Negru strajuiesc pe un deal de o parte a Pietei Sfatului (in care de asemenea vei face cel putin o plimbare cat stai in Brasov). Intre ele, un sistem de carari te poarta pe dealul din centrul Brasovului.

4. Urcare pe Tampa

Tampa este muntele din centrul orasului, si pe el poti urca fie pe jos, fie, spre marea incantare a copiilor, cu telecabina. Sus ai o cafenea, poti face trasee, sau poti admira Brasovul de la inaltime, dintre literele ce scriu numele sau pe munte.

5. Parcul cu avioane din Brasov

Brasovul este un oras cu traditie in constructia de aeronave, asa ca aproape de centru a fost construit un loc de joaca pentru copii unic in Romania, in colaborare cu Aerotec, firma care produce milioane de componente aviatice aici. Elementul central al locului de joaca este un avion de tip Airbus care are o lungime de 18 metri, iar în parc mai este amenajată şi o rachetă şi un turn de control.

Avionul este prevazut cu leagane pe aripi, perete de catarat pentru urcat la bord, podete miscatoare care sa dea senzatia de turbulente, iar in jurul sau a fost desenata o pista din material cauciucat. Noua ne-a placut tare mult, si planuim sa revenim si cu Ema (am fost cand era inca in burtica).

6. Superland, cel mai mare loc de joaca indoor din Romania este in Brasov si asteapta toti copiii

De cand am scris articolul de fata si pana acum, Brasov-ul s-a imbogatit cu un nou loc de joaca, pe langa Zao Planet, chiar si mai mare. Pe numele sau Superland, functioneaza dupa un altfel de principiu. Atractiile sunt pe varste si inaltimi, de la cei mai mici la cei mai mari, si fiecare costa un numar de puncte. Punctele se cumpara la intrare, pe o cartela, ce poate fi realimentata. Cel mai mare este spatiul „cu pirati”, un ansamblu mare de joaca, cu topogane, trasee de catarat, trambuline si piscine cu bile, in care pot intra si cei mici, dar doar insotiti. Exista si doua spatii pentru bebelusi, dar si un inedit simulator de ski.

 
 

7. Promenada Sub Tampa

Un loc cu o gramada de mici locuri de joaca amenajate pentru copiii de toate varstele, si punctul de pornire al telecabinei ce urca sus pe muntele Tampa, iti ofera o panorama impresionanta cu acoperisurile Brasov-ului. In plus aici este si restaurantul nostru preferat din ultima perioada din Brasov, Sub Tampa.

8. Plimbare pe dupa zidurile ce apara Brasovul

O plimbare frumoasa pentru toata familia, pe dupa zidurile de aparare ale Brasov-ului, de-a lungul unui mic rau ce curge zglobiu, pe langa turnuri semete si pe sub poduri vechi. Iar daca iti spun ca poti vizita si Catacombele Brasov-ului, iar la final vei admira o cascada, cu siguranta vei poposi aici si tu!

10. In vizita la Prima scoala romaneasca – sau ce sa faci cu copiii duminica in Brasov, ii duci la scoala

In Piata Unirii ai ocazia sa vizitezi Prima scoala romaneasca, un mic muzeu care te poarta prin inceputurile invatarii in limba romana, si unde copiii au ocazia sa scrie cu penita ca pe vremuri, sau sa vada cum au fost tiparite, chiar aici, primele carti romanesti.

11. Exploreaza Muzeul de Istorie din Brasov, situat in Turnul Sfatului

Un alt muzeu interesant de mers (si) cu copiii este Muzeul de Istorie, situat chiar in cea mai emblematica cladire a orasului: Turnul Sfatului, ce domina Piata Sfatului si centrul pietonal. La parter vei putea parcurge o expozitie destinata breselor orasului, unde copiii vor putea afla informatii despre diferite meserii practicate aici din timpuri vechi, iar la etaj este o prezentare, foarte emotionanta, a unui eveniment marcant in istoria recenta a Brasov-ului, revolta din 1987, despre care presa vremii a „omis” sa relateze. In momentul in care am vizitat noi, era in desfasurare si o extraordinara expozitie de banda desenata, la etajul 1.

Ce poti face cu copiii in jurul Brasov-ului?

Bineinteles, o data ajunsi in Brasov, merita sa vizitezi si imprejur. Prima destinatie poate fi Poiana Brasov (pentru ski iarna – exista scoli de ski excelente pentru copii – si plimbari montane vara). Iar Brasovul este o baza excelenta pentru a explora o mare parte din Transilvania. Pentru un pic de adrenalina poti merge pe traseul cu …9 scari al Canionului 7 scari (si la intoarcere sa incerci cele 25 de tiroliene in cascada). Ajungi usor la mai multe biserici fortificate (noi in vara aceasta am fost la mai multe, printre care Prejmer sau Cincsor mi-au ramas in suflet) si cetati (noua ne-a placut foarte mult vizita la Rupea). Poti ajunge usor la Rasnov si Zarnesti si apoi pe culoarul Rucar-Bran, si de ce nu, chiar si in destinatii mai indepartate inspre Covasna, Sighisoara sau Targu Mures de exemplu.

>> Citeste ce poti face cu copiii in jurul Brasovului

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare