Sus
  >  Descopera Romania   >  Canionul 7 scari, drumetie aproape de Brasov

Tot auzeam de Canionul 7 scari, dar pana in aceasta vara nu reusisem sa ajungem, si nici nu imi dadeam seama bine unde ar fi localizat. Dar am remediat aceste lipsuri cu ocazia unei evadari de o zi fara copii – nu mi se pare un traseu safe pentru cei mici, si cu Ema in marsupiu ar fi fost chiar dificil inspre imposibil de urcat scarile de metal.

 

Cum ajungi la Canionul 7 scari?

La Canionul 7 scari (care acum, in urma lucrarilor recente de reabilitare sunt in fapt 9) ajungi din DN, la dreapta inainte de Brasov, si tine de Sacele. Parchezi la inceputul unui drum de vreo jumatate de ora prin padure, pana la punctul de intrare prin canion. Acolo platesti bilet, si incepi ascensiunea.

Cat de lung si dificil este traseul?

Mi-a placut ca intreg traseul „Canionul sapte scari” era monitorizat, si oamenii nu erau lasati sa se ingramadeasca pe scari, ci erau pusi sa astepte cuminti la rand. Noi am fost prin septembrie, pe dupa amiaza, si era destul de aglomerat, asa ca ma gandesc ca vara in plin sezon este si mai si.

Scarile in sine nu iti iau mult timp sa le parcurgi, sub jumatate de ora, dar traseul este spectaculos. De sus, de la terminarea canionului, cobori prin padure, pe un drum ocolitor.

Poti sa te intorci de la Canionul 7 scari pe tiroliana

Daca mai ai chef de aventura, de la cabanuta de unde cumperi bilete si pana aproape de parcare poti sa te intorci, nu neaparat mai rapid, dar cu siguranta mai aventuros, pe un sistem de 25 de tiroliane printre copaci.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare