Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2019 - Anul insulelor   >  O zi in Liverpool, orasul Beatles-ilor
Travelista

Liverpool este orasul Beatles-ilor, si vei fi notificat de acest lucru de la primul pas in pe aeroportul, numit, cum altfel?, John Lennon, cand, exact inainte sa te urci intr-un taxi, vei zari, ce altceva?, un submarin galben.

Matinali la plimbare

Ziua ne-am inceput-o in cel mai cunoscut loc al orasului, Albert Docks, un amalgam de constructii de piatra rosie si cladiri din sticla cu siluete fluide, moderne, intre care din prima se remarca prin forma neobisnuita de un alb pur Liverpool Museum si sloganul de pe peretele sau central: IMAGINE PEACE. Desi statea a ploaie, asa cum mai tot timpul se intampla pe coasta Angliei, am fost din prima fermecati de atmosfera de pe promenada raului Mersey, si am profitat de o pauza de ploaie pentru a face o plimbare lunga.

Dimineti cu muzica live

Urmatorul nostru popas a fost in centrul vechi pietonal, impanzit de baruri si pub-uri, la un pub cu totul special, Cavern Bar. Unul din cele mai celebre localuri din lume este strans legat de istoria Beatles, The Fab 4 cantind aici live de sute de ori. Si acum, in fiecare zi, de dimineata de pe la 11 pana dupa miezul noptii in unele zile ai parte de muzica live, asa ca am baut o bere si am ascultat muzica in barul cu arcade din subteran.

Cum aveam doar o zi la dispozitie (in drum spre Isle of Man), pranzul l-am luat pe graba, la Five Guys, pe care doream demult sa il testam, un lant de burgeri din America, insa foarte popular in Anglia, in mallul One Liverpool, un mall in aer liber, ce ne-a amintit un pic de Lima, Peru dintre toate locurile lumii, o alegere arhitecturala interesanta intr-o clima precum cea de care are parte Liverpool.

Dupa amiaza cu muzee

Cu burta plina am purces sa mai aprofundam putin povestea Beatles. Si unde poti afla cele mai multe despre cei 4? La The Beatles Story, o experienta de neratat in Liverpool, desi extrem de aglomerata.

Ploaia ne-a impins sa ne refugiem pentru un scurt popas intr-unul din barurile ce sunt aliniate de-a lungul Albert Docks, iar apoi am purces catre urmatoarea experienta, de data aceasta vizual-artistica, vizitind cele 4 etaje ale muzeului de arta moderna Tate Liverpool. Ultimul etaj (si singurul pentru care se plateste bilet) ii era dedicat lui Keith Harring, un artist extrem de interesant, ale carui desene imi doream demult sa le vad pe indelete intr-un muzeu.

Ultima distractie a zilei: The Wheel of Liverpool, roata mare amplasata pe Keel Wharf, pentru o privire de sus, de ansamblu, asupra orasului.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare