Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la EuropaPark
Travelista

Am fost cu cei mici la Gardaland, Legoland Danemarca, Efteling, Disney Paris or Disney HK, dar lipsea de pe lista noastra un important parc de distractii din Europa: EuropaPark, din Germania, situat aproape de granitele cu Franta si Elvetia. Asa ca atunci cand cea mica si-a exprimat dorinta de a merge la un parc de distractii de ziua ei, nu am ezitat si am cumparat bilete de avion peste weekend inspre Basel, aeroport situat la o ora de parcul de distractii si catre care exista zbor direct din Bucuresti. Si iata cum a fost experienta noastra la EuropaPark cu copiii.

Desi august fiind, si doua mari landuri din Germania inca in vacanta scolara, EuropaPark ne-a impresionat placut cu cozi mici. Cozi de jumatate de ora (in niciun caz de ore in sir cum ai parte de exemplu in Disney Paris) erau doar la rollercoasterele “periculoase”, in care insa s-a dat doar jumatatea masculina adulta a familiei.

In rest, atractii extrem de amuzante pentru copii erau fara coada deloc, si cei mici s-au dat in unele chiar de mai multe ori la rand fara timpi de asteptare.

Parcul e impartit pe tari, putind vizita atractii in Franta, Germania, UK, Rusia, Irlanda, Grecia, Scandinavia, etc, fiecare construite in specificul zonei, chiar cu elemente originale (de exemplu mici casute vechi reabilitate si aduse in parc), dar si cu elemente educative (ne-a placut tare mult micul muzeul despre Islanda – ne-am amintit de frumoasele noastre excursii acolo, iar copiii s-au distrat in satul traditional viking).

Copiilor le-a placut teribil inca de la intrarea in parc Lumea povestilor Grimm, plimbarea cu sania fermecata in Rusia inzapezita, zborul cu balonul in Grecia, dar si calatoria cu barca printre ghetari in Islanda or cu pluta de lemn printre maimute si elefanti.

La capitolul mancare, stiam de la inceput unde o sa mancam: in Luxemburg. De ce acolo? Pentru ca aici se afla primul restaurant Food Loop din lume, unde mancarea iti vine cu trenuletul pe sine in spirala. Ba chiar uneori face si un looping cu capul in jos pana la masa ta. O distractie inedita, de neratat in EuropaPark cu copiii.

De cazat, ca de fiecare data am optat sa ne cazam la un hotel in incinta parcului. De data aceasta am optat pentru Bell Rock, unde puteai opta pentru niste camere inedite, in farul de la marginea cladirii hotelului. Am avut o camera roz bonbon, in ton cu sarbatorita, si ne-am bucurat de o plimbare frumoasa pana la hotelul vecin, cu aer italian, Colosseo, si de o cina pe malul marii cu valuri deasupra careia eram cazati.

Camera, a fost, cum altfel, de poveste. Creata de Stefan Strumbel, si la etajul 6 din farul ce strajuieste hotelul Bell Rock, camera a fost exceptionala in design, cu elemente haioase pe un fundal alb-roz pal si cateva accente verde-lime. Oglinzile de pe tavan si paturile din padurea roz, cu usite decorate cu inimioare au facut deliciul copiilor. Iar privelistea de dimineata, de la micul nostru balcon, cu campurile din jurul parcului acoperite de ceata si doar Colosseum-ul razbit deasupra norilor a fost fix pentru sufletul meu.

Bonus la acest hotel fermecator: o piscina cu corabie de pirati, ce a fost deliciul copiilor pe dupa amiaza.

Ce parc de distractii sa vizitam cu copiii anul viitor?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare