Sus
  >  Calatorii cu copii   >  5 hotel-uri kids-friendly care i-au impresionat teribil pe micii nostri companioni in calatorii

Toti parintii incearca sa mearga in vacante cu cei mici in locuri cat mai prietenoase cu copiii. Un hotel este kids friendly daca are accesorii pentru cei mici, precum scaune de masa sau mobilier potrivit in camera, mancare buna pentru stomacele in dezvoltare, loc de joaca si activitati potrivite. Antalya este cunoscuta in lumea parintilor pentru hotelurile all-inclusive inclusiv pentru copii, cu multe locuri de joaca, bufet pentru ei, activitati de dimineata pana seara.

Si apoi, sunt acele hoteluri gandite pentru cei mici, care insa impresioneaza si pe cei mari. Dintre acestea din urma, hoteluri cu wow factor pentru toate varstele, de care copiii vor fi teribil de impresionati, si parintii se vor indragosti, vreau sa va prezint 5 exceptionale:

 

1. Feuerstein Nature Family Hotel, Tirolul de Sud, Italia – cel mai cool hotel kids friendly in care am stat

Este cel mai cool kids friendly hotel in care am stat, fara nicio legatura cu all-inclusive-urile marketate ca si hoteluri pentru copii. Si OK, trebuie sa recunosc, nu doar cei mici au fost impresionati la maxim, ci si noi adultii! Inca de la receptie, iti dai seama ca hotelul acesta este gandit intr-un mod aparte, cand chiar la intrare te intampina doua locuri de joaca, unul pentru bebelusi, si unul pentru copii mai mari. Apoi, hotelul incet incet isi arata din secrete: un loc de joaca indoor cu nisip, o camera cu pereti de sticla in care copiii, imbracati in salopete speciale, pot sapa si arunca cu nisip dupa pofta inimii, un atelier de arte, in care in fiecare zi au loc activitati speciale, la care copiii trebuie sa fie inscrisi de dimineata, o camera de jocuri pentru copii mari. Iar la mansarda alte surprize, o piscina cu paie, in care poti sari de la inaltime, o camera de costumat, o trambulina si un traseu secret, cu topogane si locuri de catarat, ascuns in perete. Iesind in curte, alte minunatii. Vara posibilitati de joaca fara numar, iar iarna mini partie de ski sau sanius, patinoar si minunata piscina outdoor incalzita, acompaniata inauntru de o gramada de alte bazine si topogane acvatice.

2. Efteling Hotel, Olanda, un castel-hotel kids-friendly langa posibil cel mai frumos parc de distractii pentru copii din Europa

Hotelul Efteling, ce arata din afara ca un castel, nu deserveste doar unul din cele mai frumoase parcuri de distractii din Europa, ci ne-a oferit si cea mai simpatica si interesanta camera de hotel in care am stat vreodata. La intrare ii astepta pe micii circari un trapez, dar si un calut de carusel. Baia jacuzzi era rotunda, si apasind pe un buton apareau baloane de sapun in jurul ei. Iar patul era gigantic, si adapostea intreaga noastra familie de 4. Aproape ca cei mici nu mai vroiau sa plece din camera, desi un intreg parc plin de distractii ii astepta la iesire din hotel. La Efteling noi am ajuns dupa 2 zile pline de distractii pentru toata familia in si in jurul Rotterdam.

3. Sonnentherme Hotel, Austria – paradis acvatic pentru copii

Sonnentherme este un hotel si un parc acvatic/termal special pentru familiile cu copii, la 1h30 de Viena, iar totul este gandit pentru copii, de la piste cu masinute prin hol, la camere senzoriale pentru bebelusi si nenumarate locuri de joaca. Iar la un culoar distanta, o gramada de topogane acvatice si piscine pentru toate varstele.

4. Bio-hotel Stanglwirt, Austria – descopera muntii austrieci intr-o atmosfera kids-friendly

Stanglwirt e gandit atat pentru copii, cat si pentru parinti. Camerele iti ofera privelisti superbe catre muntii WilderKaiser de langa Kitzbuhel in Austria, piscinele au zone atat pentru copii, cat si adults-only, micii oaspeti au tot felul de surprize pe holurile hotelului, mici locuri de joaca, dar si un manej indoor unde pot sa calareasca, admirati de cei care tocmai fac checkin sau se relaxeaza la barul din holul hotelului.

5. Sol Costa Atlantis, Puerto de la Cruz, Tenerife – hotel dragut kids friendly in sudul insulei

La Sol Costa Atlantis am stat doar o noapte, o escala scurta in Tenerife in drum spre Lanzarote, iar hotelul l-am ales prin prisma promixitatii fata de plaja si Lago Martianez, frumoasele piscine opera a lui Cesar Manrique, dar si din cauza piscinei pentru copii in forma de Mickey Mouse, random dat fiind ca nimic altceva in hotel nu mai facea referire la Disney. Dar copiii au ramas impresionati de aceasta mica piscina haioasa, pe care au admirat-o inca de cu seara din balcon si si-au facut planuri de balaceala pentru a doua zi dimineata, si inca o tin minte cu drag 1 an mai tarziu. A fost cadoul meu calator pentru aniversarea a 8 ani a lui Lucas.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare