Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Calatorii cu copiii: O saptamana in Tenerife

Am fost in prima saptamana a lui 2017 in Tenerife cu copiii, si de atunci ma tot gandesc cum sa abordez acest articol.

Pentru ca Tenerife este o destinatie atat de frumoasa, atat de complexa, atat de variata, si atat de neasteptata, incat mi-a fost tare greu sa aleg cum sa o definesc.

Cum ajungi in Tenerife cu copiii?

Pentru inceput, ce e mai simplu: logistica ajungerii in Tenerife cu copiii. Tenerife face parte din insulele Canare, un grup micut de insule spaniole, dar situate aproape de Africa, asa ca beneficiaza de o clima calda tot anul, fiiind deci o destinatie perfecta tot timpul. In Tenerife din Bucuresti ai zbor direct o data pe saptamana (Wizz Air) sau poti ajunge usor cu escala in unul din orasele spaniole importante, catre care ai mai multe variante de zbor din Bucuresti. Noi ne-am dus cu escala in Madrid (unde ne-am petrecut Revelionul) si ne-am intors direct dupa un zbor de 5 ore si 10 minute cu Wizz.

Unde te cazezi in Tenerife cu copiii?

Foarte important cand iti alegi cazare este sa tii cont ca Tenerife are o clima usor diferita in nord fata de sud. Sudul este arid, secetos si usor canicular vara, in schimb nordul este cu cateva grade mai rece, mai vantos si beneficiaza de o natura mai bogata, datorata precipitatiilor usor mai abundente. Noi ne-am impartit saptamana in trei, si am stat 2 nopti in nord, 2 in sud-vest si 2 in sud-est. Ne-a ajutat si programul de zbor, din Madrid am aterizat in aeroportul de nord al insulei, si cu Wizz spre Bucuresti am plecat din cel sudic, Tenerife avind 2 aeroporturi internationale.

Hotel Botanico are o curte superba, o adevarata gradina botanica prin care te plimbi pentru a ajunge la piscina incalzita, preferata copiilor, restaurant sau teren de golf.

In nord am avut un hotel cu o gradina gigantica, o adevarata gradina botanica, ce adapostea un restaurant si o piscina, iar in sud ambele cazari au fost la plaja, resorturi in toata legea si cu toate dotarile. Ba chiar si cu cateva in plus: unul dintre hoteluri avea un funicular verde si haios cu care te duceai spre plaja, iar cel de-al doilea oferea turistilor caiace cu care te puteai plimba pe o laguna interioara, dar si excursii intr-o rezervatie naturala vulcanica adiacenta camerelor.

Pe plaja Abama se coboara cu un funicular haios, cu aer retro.

Hotelul Sandos San Blas din sudul Tenerife iti ofera caiace cu care te poti plimba cu copiii printr-o laguna interioara.

Ce poti face in Tenerife o saptamana cu copiii?

Drumuri scenice in nord si in sud

Aici de abia incepe greul… zilele noastre s-au impartit in plimbari pe plaje superbe sau prin parcuri botanice extraordinare, admirat munti impresionanti, interactionat cu animale exotice, mers cu masina pe niste drumuri cu serpentine fabuloase. Posibil preferatele mele au fost drumurile catre unele din cele mai scenice sate pe care le-am vazut pana acum, Masca (in zona de nord) sau Benijo (in zona de sud), drumuri inguste, de munte, cu multe serpentine care iti schimbau mereu peisajul cu unul si mai spectaculos.

Drumul spre Benijo, printr-o zona muntoasa cu vegetatie abundenta, tropicala, si cu peisaje splendide cu mare si stanci.

Drumul spre Masca este alt drum spectaculos de pe insula, care merita cu prisosinta facut.

In cel mai spectaculos sat din Tenerife poti gusta suc si inghetata de cactusi.

Intalnire cu Teide si alti vulcani de pe Tenerife

Sau nu, deja m-am razgandit. Ziua mea preferata a fost cea in care am mers sa facem cunostinta cu Teide, celebrul vulcan din Tenerife, si cel mai inalt munte din Spania, la peste 3700 de metri. Desi nu am reusit sa urcam sus cu telecabina (toata saptamana in care am fost in Tenerife telecabina a fost inchisa din cauza de vant puternic), ziua petrecuta la 2500 de metri, la poalele giganticului vulcan, intr-un peisaj selenar incredibil, a fost, putin spus, spectaculoasa. Am facut 2 hike-uri usoare, pe o culme de unde am admirat Teide, si la niste stanci parca sculptate, am mancat un pranz usor la un hotel situat chiar in aceasta zona vulcanica, si a fost absolut superb (desi vom reveni aici pentru a urca si sus pe varful lui Teide).

La capitolul vulcani trebuie sa povestesc si de Montana Roja, un vulcanel ceva mai mic, situat pe malul marii si marginit de o plaja preferata de surferi, care este in fapt o rezervatie naturala cu un peisaj lunar rosiatic deosebit, si pe care am vizitat-o in ultima noastra zi in Tenerife, la apusul soarelui.

Tot o experienta inedita printr-o rezervatie naturala a fost turul organizat prin Rezervatia San Blas, o incursiune in natura vulcanica a insulei si in istoria ei tumultoasa.

Turul prin rezervatia San Blas iti ofera o sumedenie de informatii despre istoria insulei, dar si despre fauna si vegetatia de aici, intr-o combinatie de experiente multimedia si hike printre roci vulcanice.

Plajele pe care am mers cu copiii pe Tenerife

Am avut si cateva zile de plaja, pe plaja Abama, langa The Ritz Carlton, unul din hotelurile la care ne-am cazat in sud, la care se ajungea coborind cu un funicular haios (spre deliciul copiilor), dar ne-am plimbat si pe plaja Los Gigantes, adapostita de niste stanci gri… gigantice, dupa cum le zice numele, pe celebra Playa las Americas (cea mai plina de turisti zona a insulei) sau pe faleza din Puerto de la Cruz. Dar poate cea mai frumoasa plaja a fost cea de sub stancile din Benijo, la care se ajunge pe un drum serpentinos prin Parcul Natural Anaga.

Prima plaja pe care am ajuns a fost cea din Benijo, un mic satuc de unde incepea cararea intortocheata care cobora pe malul marii.

O alta plaja draguta: cea imprejmuita de stancile Los Gigantes, cu nisip inchis la culoare, de unde poti lua barci pentru plimbari la apus de soare.

Cea mai cunoscuta plaja a insulei, inconjurata de hoteluri mari, este Playa Las Americas.

Animale si parcuri florale

Pe Tenerife se gaseste Loro Parque, un celebru parc cu animale/zoo, dar pentru ca, cu doar cateva zile inainte vizitasem Faunia din Madrid am zis pas. Am ales Monkey Park, un zoo mai mic in care poti interactiona direct cu diverse animalute mici (nu doar maimute) si le poti hrani fructe si legume cumparate de la intrare, si care a fost un adevarat deliciu pentru copii.

Copiii s-au distrat teribil sa hraneasca micile animalute cu legume fierte cumparate de la intrarea in parc.

Nordul insulei ne-a delectat si cu parcuri florale superbe. Am fost sa ne plimbam in Palmetum din Santa Cruz de Tenerife, o gradina botanica ce adaposteste palmieri din toate regiunile globului, si am mers si sa salutam batranul Drago Milenario, un copac gigantic ce se presupune ca are in jur de o mie de ani, adapostit intr-un parc in oraselul Icod de los Vinos.

La Palmetum ne-am plimbat pe alei lungi printre palmieri din toate zonele si continentele.

Copacul de o mie de ani era centrul unui alt parc floral foarte dragut.

Cu siguranta o saptamana a fost prea putin timp de explorare a unei insule care are asa multe de oferit! Si cu siguranta, Tenerife cu copiii doar ne-a deschis apetitul pentru Insulele Canare, si deja avem in plan sa revenim la macar una din vecinele sale!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare