Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Spania cu copiii: 5 distractii cu cei mici in Madrid

Cum a fost in Madrid cu copiii? Va povestesc mai jos!

In Spania am fost in multe orase si locuri, dar tocmai in Madrid nu ajunsesem, nici cu copiii, nici fara. Fusesem in Barcelona, in Andaluzia (fascinantele Sevilla, Malaga, Ronda, Granada, Cadiz), in sud de vreo doua-trei ori, in Valencia, si cand a venit momentul sa ne planificam vacanta de revelion, avind in cap doua idei, nordul Spaniei, Tara Bascilor (unde am poposit in San Sebastian, Bilbao si pe insula Gaztelugatxe), si insula Tenerife, Madrid a venit natural, ca punct de legatura intre ele, si am ales sa stam aici 2 zile, si sa petrecem chiar noaptea dintre ani.

Am ajuns seara in Madrid, si am avut o singura zi full, asa ca am cautat distractii adecvate pentru copii, care sa se incadreze in acest timp limitat. Si iata ce am facut:

Parcul cu animale Faunia, distractie de cateva ore cu copiii in Madrid

Am inceput ziua vizitind animalute haioase la Faunia, un mare zoo in Madrid, care ne-a oferit si un spectacol simpatic cu foci si morse. Era insa cam frig (1 grad, cel mai frig din intreaga noastra excursie in Spania) asa ca am poposit aici mai putin de 2 ore, desi am fi putut cu usurinta umple inca pe atat daca vremea era mai prietenoasa.

Teleferico de Madrid, orasul de sus

Cum vremea era intunecata, rece si vantoasa, dar nu vroiam sa ne pierdem printr-un muzeu poate nu foarte interesant pentru copii, am ales ca urmatoare destinatie telecabina din Madrid, care te urca pana pe un delulet transformat in parc, Casa de Campo. In cele aproximativ 10 minute cat dureaza plimbarea treci peste raul Manzanares, peste multe parculete si zone verzi, peste case si muuulte blocuri, si poti vedea centrul orasului si templul egiptean Debod dintr-o perspectiva complet diferita. Sus ai o cafenea (cu privelisti panoramice asupra orasului) si un loc de joaca, si de la telecabina pornesc multe alei de plimbare (pe care nu am mers din cauza de vant).

Plimbare prin centrul Madrid-ului

Cat ne intorceam noi cu telecabina, soarele si-a facut timid aparitia, asa ca am purces sa ne plimbam prin centrul orasului, pe langa Palatul Regal si prin Plaza Mayor, care se pregateau de petrecerea de Revelion.

In drum am si mancat la un restaurant traditional, si copiii au vanat toate caruselele amplasate din loc in loc.

Apus la Templul Debod, locul meu preferat din Madrid

Citisem ca la apus este cel mai frumos sa vezi templul Debod, si fix atunci ne-am nimerit langa el, si a devenit rapid locul meu preferat din Madrid. Razele soarelui (care spre sfarsitul zilei iesise de sub nori complet) se oglindeau in apa din jurul templului, si atmosfera era tare frumoasa. Ne-am plimbat de jur imprejur, am facut 100 de poze, si ne-a placut tare mult, si noua si copiilor care considerau ca templul este o mare piscina si tare s-ar fi balacit.

Unde ne-am cazat cu copiii in Madrid: Hotelul Silken Puerta America

O mare distractie pentru cei mici a fost inclusiv hotelul ales pentru cele 2 nopti. Silken Puerta America nu este un hotel central, dar are ceva complet original: fiecare etaj este amenajat diferit, de catre un alt designer faimos. Iar etajul 1, la care am fost noi cazati, purta semnatura inconfundabila a lui Zaha Hadid, a carei fan sunt.

Am stat astfel intr-o camera futurista, complet alba, cu mobila fluida care umplea minimalist spatiul. Intreg etajul Zaha Hadid era de fapt alb imaculat, cu accente luminoase, iar copiii s-au distrat maxim plimbindu-se cu liftul intre cele 13 etaje pentru a descoperi la fiecare ce culoare au peretii si ce minuni sunt ascunse de usile lifturilor, care si acestea aratau in ton cu amenajarea.

O alta distractie a fost si piscina de la ultimul etaj, la care ajungeai pe un coridor cu podeaua de sticla, si in care ne-am balacit in fiecare zi petrecuta in Madrid.

Cam acestea au fost experientele noastre in Madrid. Revelionul l-am petrecut in camera noastra alba si SF, cu mancare de la room service, dansuri ale copiilor, balaceala in cada alba cu cascada creata de Zaha Hadid, si iesit pe balcon sa vedem artificiile.

A doua zi am pornit spre Tenerife, una din cele mai frumoase insule vazute de noi pana acum.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare