Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Periplu de decembrie prin Tara Bascilor -> O zi cu copiii in San Sebastian

In ultimele zile ale lui 2016 am petrecut 3 nopti (si 3 zile) in nordul Spaniei, vizitind pentru prima data Tara Bascilor. Acasa in Romania venise valul de frig, era totusi sfarsitul lui decembrie, si desi citisem despre coasta de nord a Spaniei ca este foarte ploioasa iarna, asa ca aveam mari emotii despre cum vom prinde vremea si despre cat de mult ne va ploua, am prins temperaturi de 10-15 grade si un soare perfect. Si primul loc vizitat in nord cu copiii a fost frumosul oras San Sebastian.

Traseul nostru a fost intre San Sebastian (unde am stat o noapte) si Bilbao (unde am poposit doua). In Spania am ajuns via Zaragoza, oras in centrul tarii catre care exista zbor direct din Bucuresti. In prima seara am ajuns in hotelul din San Sebastian unde ne-am petrecut prima noapte din excursia noastra spaniola.

Prima destinatie cu copiii in San Sebastian: plaja Zurriola

Dimineata, dupa micul dejun, prima destinatie a fost plaja cea mai apropiata de hotel, Zurriola. Copiii au fost extrem de incantati de (prima) plaja pe care ne-am plimbat la acest final de decembrie, au alergat pe nisip si au fentat (cu relativ succes) valurile.

A doua destinatie in San Sebastian cu copiii, a doua plaja: cunoscuta La Concha

Dupa ora petrecuta pe plaja, am pornit pe faleza din Donostie (numele basc al orasului San Sebastian). Tinta noastra era cea de-a doua plaja a orasului, cea mai centrala si mai cunoscuta, La Concha. Din loc in loc opream sa admiram valurile, pescarusii, si insula Santa Clara, celebra in toate panoramele cu San Sebastian.

A urmat o noua ora de alergat pe plaja pentru copii, bucurindu-ne de soarele miraculos de afara si temperatura de 16-18 grade (ne fusese frica atunci cand ne-am rezervat vacanta aceasta de iarna de posibile ploi frecvente in aceasta perioada in nordul Spaniei, dar din fericire nu a fost cazul).

Dupa ce copiii si-au umplut suficient ghetele de nisip, am mai oprit la un mic loc de joaca deasupra plajei, pe faleza, si am mancat niste tapas traditionale la un restaurant cu geamuri largi si vedere catre golf de pe terasa generoasa.

Acvariul de pe faleza din San Sebastian, distractie pentru cei mici

Ultima oprire in San Sebastian a fost la acvariul, situat tot pe faleza, Palacio del Mar de Donostia, care desi parea foarte mic din afara, a fost o surpriza placuta si a incantat ambii copii.

Pe drumul spre Bilbao, escala la Zumaia

Pe dupa amiaza am pornit inspre Bilbao, unde urma sa ramanem urmatoarele 2 nopti. Pe drum am mai facut insa o escala, la Zumaia, pe malul marii, pentru a admira niste formatiuni geologice interesante intr-o scurta plimbare de dezmortire.

Ne-a placut tare mult San Sebastian, si o noapte a fost insuficienta pentru a ne bucura de el pe deplin. Am reveni in doi pentru a testa renumita bucatarie basca (in zona sunt si multe restaurante cu stele Michelin), dar si pentru mai multe plimbari prin asa peisaje frumoase.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare