Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Spania cu copiii: Zaragoza si ce am descoperit la pas

Inceputul vacantei noastre de Revelion cu copiii, care avea sa ne poarte prin Tara Bascilor (San Sebastian, Bilbao si pe insula Gastelugatxe), Madrid, si intr-un final o saptamana in Tenerife a inceput in Zaragoza, oras in centrul Spaniei catre care exista zbor direct Wizz Air. Aterizind in jurul pranzului, am decis ca vom aloca mai multe ore descoperirii acestui oras despre care nu stiam prea multe.

 

M-am documentat putin, si dat fiind timpul limitat la dispozitie (pe seara aveam cazare in San Sebastian), am decis ca 2 locuri par cele mai atractive pentru noi: Muzeul Pompierilor si urcatul cu liftul panoramic din Basilicia del Pilar, impozanta biserica din centrul orasului. Intre acestea doua ne-am mai plimbat putin pe malul raului Ebro, cu podul sau de piatra impozant si am luat pranzul la un restaurant de sticla la doi pasi de el.

Museo del Fuego y de los Bomberos, o distractie pe cinste cu copiii in Zaragoza

Intai si intai ne-am dus la Museo del Fuego y de los Bomberos, muzeul focului si al pompierilor, un muzeu micut, dar cu foarte multe masini de pompieri care mai de care mai rosie si mai atragatoare pentru copii, interactiv si cu un loc de joaca in care te puteai antrena pe scari si stalpi sa devii pompier. A fost unul din cele mai simpatice muzee micute vazute de noi cu copiii, si nu ar strica sa faca acolo o vizita si cei de la muzeul Foisorul de foc din Bucuresti.

Piata de Craciun din Zaragoza

Urmatorul in plan era liftul panoramic, pentru a vedea orasul de sus. Dar cum in Spania pana si lifturile au siesta la pranz, a fost inchis vreo doua ore, suficient timp ca noi sa ne plimbam prin piata centrala, si sa vedem Piata de Craciun, cu expozitii tematice, roti de lemn invartite manual si derdelus pentru colace.

Plimbare cu copiii pe malul raului Ebro, in centrul Zaragoza

Apoi am ajuns pe malul raului Ebro, un loc dragut pentru o plimbare micuta si luat pranzul cu priveliste la oras si la apa.

Basilica del Pilar, centrul orasului Zaragoza

De abia cu stomacul plin am gasit deschis liftul Basilicii del Pilar,cel cu chef de siesta, dar asteptarea a meritat, de sus orasul mi s-a parut fascinant, cu toate acoperisele decorate si raul Ebro care serpuia printre case.

Fiind chiar in centrul tarii, Zaragoza este un loc bun de inceput sau sfarsit un roadtrip prin Spania, si, cum mai am cateva obiective in jur, cred ca vom mai reveni, macar tot asa, in trecere, si cu alta ocazie.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare