Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Un traseu de Craciun prin Bucuresti

In decembrie vizitam piete de Craciun, prin Romania sau prin afara ei. Anul acesta am inceput sezonul Pietelor de Craciun in Budapesta, am dat o raita pe la Piata de Craciun mica si colorata din Sinaia, si am continuat sa fim in spiritul sarbatorilor vizitind pe rand pietele de Craciun din Bucuresti. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut cand nu am avut deloc, avem chiar mai multe optiuni, noi, prin capitala. Mai e o saptamana pana la Craciun, asa ca iata ce traseu va sugerez eu, in cautare de decoratiuni frumoase, vin fiert, cadouri si bunatati de mancare.

Targul de Craciun de la Piata Universitatii

Anul acesta Targul de Craciun Bucuresti s-a organizat in Piata Universitatii. In centrul sirurilor de casute troneaza un brad minimalist, stilizat, de acum cativa ani, iar accesul se face doar cu certificat verde, si cu bilet de acces. Copiii se pot bucura de un carusel colorat. Mai este deschis pana pe 26 decembrie, dupa urmatorul orar:
Lu-Vi (Mon-Fri) 12:00-21:00
Sâ-Du (Sat-Sun) 10:00-21:00
Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Classical Christmas Market, pe esplanada de la Opera Nationala

Daca anii trecuti copiii se bucurau de Piata de Craciun de la Opera Comica, acum am avut surpriza de a descoperi ca se organizeaza un targ de iarna pe esplanada din fata Operei Nationale. Ca si la cel de la Opera Comica, aici am regasit, pe langa casute cu vin fiert, placinte si turta dulce, ateliere tematice pentru cei mici, dar si alte distractii: o plimbare VR cu sania lui Mos Craciun, si o plimbare reala cu Polar Express, trenuletul de Craciun. In toata piata rasuna muzica, clasica sau colinde. In centrul pietei este un mic patinoar, inconjurat de brazi. A fost piata noastra preferata din acest an. Classical Christmas Market va fi deschisa pana pe 31 decembrie, iar atelierele pentru copii se deschid in timpul saptamanii de la ora 15:00, iar in weekend de la ora 10:00.

West Side Christmas Market, o piata de Craciun in Drumul Taberei in premiera anul acesta in Bucuresti

Si locuitorii din zona Drumul Taberei au anul acesta o piata de Craciun aproape de casa, in zona lacului din parcul Moghioros au fost amplasate casute de lemn cu de toate, si un patinoar de dimensiuni generoase. Copiii se mai pot distra cu un trenulet pe sine si un carusel. Noi ajungem rar in zona, dar am profitat de vizita la piata de Craciun pentru a da o tura si prin parc, care arata foarte bine, si ne-am promis sa revenim si la sere, par extrem de interesante. West Side Christmas Market este deschis pana pe 26 decembrie, in intervalul orar 12-22.

Targul de Craciun pentru copii din Bucuresti

In fata Muzeului copiilor, pe bulevardul Decebal, este deschis pana pe 26 decembrie Targul de Craciun pentru copii, cu ateliere, vizita la muzeu, trenulet si patinoar, dar si casute cu turta dulce, porumb fiert sau clatite. O vizita, inclusiv partea de muzeu dinauntru, poate dura peste 2 ore, si biletele pot fi cumparate si online. In aceasta perioada, pana pe 26 decembrie, la Muzeul Copiilor este o expozitie despre Egiptul Antic, urmata de o experienta de gatit si un experiment stiintific. Trebuie rezervare prealabila, si costa 30 de lei de persoana.

Craciunul la T-Rex Parc

La cel mai nou parc cu dinozauri din Bucuresti, T-Rex Parc, pe insula de pe lacul Fundeni, s-a amenajat o zona dedicata Craciunului, printre dinozauri animati. Noi l-am vizitat chiar inainte de decembrie, si ne-a placut tare mult!

Bonus: alte locuri din Bucuresti unde poti simti magia de Craciun

Florariile din centrul capitalei s-au intrecut in decoratii care mai de care mai frumoase. Preferata noastra este Maison Daddoo, pe Radu Beller, si masina ei rosie plina de cadouri.

Un alt magazin magic de Craciun este floraria Florens de pe Dacia (langa Piata Victoriei). Parca intri direct intr-un basm cu multe cadouri si decoratiuni. Un decor deasemenea frumos gasiti si la Iris pe Dorobanti.

Cadouri gigantice luminate si spargatori de nuci decoreaza zona Pietei Floreasca. Noi trecem des pe acolo, si mereu oprim sa ii salutam.

Dar titlul de cel mai frumos brad din Bucuresti din 2021 revine cu siguranta bradului amenajat in curtea eleganta a magazinului BSB din Piata Romana, pe care il admiram des in plimbarile noastre dupa scoala.

Am iesit de cateva ori si la restaurant, la cateva extraordinar de dragut decorate. Ne-au placut stelutele colorate de la The Burgr Factory si norisorii pufosi de la Caru’ cu Bere.

Voi ce locuri magice de Craciun ati descoperit prin Bucuresti?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare