Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Insula Gaztelugatxe si o zi cu soare, in periplu de decembrie prin Tara Bascilor

Ultimul loc vizitat pe coasta de nord a Spaniei, inainte de a porni inspre centrul tarii, inspre Madrid, a fost o mica insulita a carei poze senzationale m-au urmarit pe diferite bloguri de travel in ultimii 2-3 ani si pe care imi doream neaparat sa o vizitam: Insula Gaztelugatxe.

Gaztelugatxe este la aproximativ o ora de Bilbao, o insulita stancoasa, conectata de tarm printr-un pod de piatra, si pe care, daca vrei sa ajungi in varf, trebuie sa urci peste 200 de scari abrupte.

San Juan de Gaztelugatxe, mica biserica din varf de insula

Sus, in varf, este o mica biserica, San Juan de Gaztelugatxe, construita in secolele IX sau X, din curtea careia peisajul marin si stancos, cu valuri furioase si stanci abrupte, este ametitor de frumos. Cei mici se pot distra tragind de o sfoara clopotul de la intrarea in biserica.

Bakio si plaja sa superba

Urmatoarea oprire dupa plimbarea noastra pe scarile dus si intors pe scarile micii insule a fost oraselul cel mai apropiat, Bakio, situat pe malul marii, si cu o plaja superba, strajuita de niste stanci interesante, pe care copiii s-au distrat in voie, au fugit de valuri si s-au jucat cu nisip.

Unde mananci cu copiii in apropiere de insula Gaztelugatxe?

Masa de pranz am luat-o in apropiere de inceputul hike-ului catre Gaztelugatxe, la o terasa in forma de barca (pe numele ei Galerna Jatetxea) cu view superb catre mare si insulite (cea celebra si o surioara mai mica stancoasa alaturi), si, foarte important, cu un loc de joaca perfect pentru a consuma ultimele picaturi de energie ale copiilor, loc de joaca perfect situat intre mesele terasei si view-ul superb, astfel incat puteai supraveghea copiii si admira in acelasi timp marea.

Cu excursia la Gaztelugatxe se incheie aventura noastra prin Tara Bascilor, de acolo ne-am indreptat catre centrul Spaniei, catre Madrid, unde am stat o zi si am sarbatorit Revelionul.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare