Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> Din nou la ocean, in Cadiz

Dupa noaptea (cam friguroasa) petrecuta la o ferma langa Serpa, am parasit Portugalia, am reintrat in Spania, si dupa cam 3h jumatate de mers am lasat in urma ploaia si am ajuns din nou la soarele de pe malul oceanului, in Cadiz, unde am petrecut cu copiii ultimele doua nopti din roadtrip-ul nostru de 2 saptamani.

Cadiz este usor in afara circuitelor clasice prin Andaluzia, poate si pentru ca nu este nici pe celebra Costa del Sol (ci langa, la Atlantic), dar noua ni s-a parut foarte frumos, la fel de insorit, si perfect pentru cateva zile de relax la aer marin.

Plimbare cu copiii prin Cadiz

Cum ne-am cazat, la un hotel pe marginea Atlanticului, am si purces la o plimbare. Eram pozitionati fix in centrul falezei, asa ca in prima zi am pornit-o inspre dreapta, prin Parque Genoves, un fel de minigradina botanica, pana la un port industrial.

De la capatul falezei ne-am continuat plimbarea de seara prin centrul vechi al orasului, prin parculete ornamentate, biserici romantice si pe stradute inguste, pana la impozanta catedrala a orasului.

Lunga faleza a Cadiz-ului

A doua zi, natural, am pornit de la hotel spre stanga, pe aceeasi faleza lunga. De data aceasta primul obiectiv vizitat a fost o cetate, Castillo de Santa Catalina, in care poti intra gratis sa te plimbi si sa arunci ocheade catre ocean de pe zidurile sale de aparare.

 

Am continuat de-a lungul falezei si plajei La Caleta apoi, si ne-am oprit pentru o cafea la o terasa cu view la barcile colorate ale pescarilor, trase la mal in golfulet.

Dupa plaja se desfasoara un dig lung si impresionant, pe care te poti plimba, pentru a ajunge la alt punct de aparare a cetatii vechi Cadiz, Castillo de San Sebastian, un loc perfect de stat la soare si lenevit cu ochii la ocean.

Cu copiii la plaje salbatice din jurul Cadiz-ului

Ne-am intors la cafeneaua de pe faleza pentru un pranz rapid, iar apoi ne-am urcat in masina, si copiii au adormit instant. Am profitat de somnul lor pentru a explora in jurul orasului, de-a lungul tarmului. Am oprit pe marginea plajei Conil, strajuita de tarmuri stancoase, pentru a admira spectacolul colorat al unei multimi de parapante care isi luau zborul de sus de pe stanci pentru a ateriza apoi pe nisip jos.

Cand s-au trezit micii calatori eram deja la alta plaja, El Palmar, putin mai departe, o plaja lata si extrem de lunga, cu aer hippie, si acum iarna preferata de surferi, salbatica si boema, unde ne-am dat jos din masina si ne-am facut plimbarea de seara pe nisip.

Unde ne-am cazat cu copiii in Cadiz?

Va ziceam ca in Granada am descoperit pentru prima data lantul spaniol de hoteluri Parador, si am fost placut impresionati? Ei bine, in Cadiz am stat la un Parador. Desi aflasem ca in general hotelurile Parador sunt in locatii istorice, in cladiri vechi reconditionate, in Cadiz am dat peste un hotel modern, cu multa sticla si decor minimalist, impresionant de bine alcatuit, care punea foarte bine in valoare locatia pe malul oceanului. Am fost asa multumiti de Parador din Cadiz, dar si de pranzul servit la Parador de Granada, incat de acum in Spania, vom „vana” acest lant hotelier.

Seara de SPA in Cadiz

Seara la hotel ne-am petrecut-o la SPA, care acum, iarna, oferea un impresionant de mare jacuzzi indoor, cu nenumarate combinatii de jeturi de masaj si relaxare, iar vara mai avea in plus si piscine pe terasa, deasupra oceanului, pe care acum am putut doar sa le admiram cu invidie.

Roadtrip cu copiii prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare