Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> Escala cu copiii langa Lisabona, la Cabo da Roca si Palatul Pena

Am plecat cu muulte amintiri de peisaje frumoase din Albufeira, iar in drumul nostru spre Evora, urmatoarea destinatie din roadtripul nostru in Portugalia, am decis sa ne abatem pentru a vizita alte doua puncte de interes, aflate de fapt in apropierea capitalei Lisabona (in care insa nu am oprit de data aceasta): Cabo da Roca, cel mai vestic punct continental european si Palatul Pena din Sintra.

Cabo da Roca – la cel mai vestic punct din Europa cu copiii – un popas musai intr-un roadtrip prin Portugalia

Intai si intai am oprit la Cabo da Roca, un punct cocotat pe stanci, deasupra unui ocean in ziua respectiva furios extrem. Cel mai vestic punct european este marcat printr-o cruce ridicata pe un piedestal inalt, iar alaturi peisajul este intregit de un far in rosu si alb. Noi am prins vant puternic, si fiind cu doi copii nu ne-am putut plimba prea mult de-a lungul coastei abrupte, dar cat am stat ne-am bucurat de frumusetea locului, care mi-a adus aminte de spectaculoasele Moher Cliffs din Irlanda.

Palatul Pena, desprins din povesti

Palatul Pena, din Sintra, ramasese nevizitat de acum multi ani cand am facut un weekend trip in Lisabona. De data aceasta nu l-am mai ratat, si la capatul unui drum destul de scurt de la Cabo da Roca (multi turisti care viziteaza Lisabona aleg sa combine aceste doua puncte intr-un day trip foarte usor de realizat din capitala portugheza), am ajuns la domeniul de basm al palatului.

Ploua usor si e era incetosat, si parcul, cu foisoare colorate si copaci batrani, avea un farmec aparte. Palatul pare desprins din povesti sau, de ce nu, dintr-o productie Disney, cu arcuri dantelate, turnulete asimetrice si parca de prajitura, si multe, multe decoratiuni, de inspiratii diferite, de la decoratiunile maure la stilul bavarez, care insa, imbinate, au creat ceva extrem de placut privirii. Dupa experienta din Granada, eram pregatiti cu bilete cumparate online, si cred ca bine am facut, pentru ca era plin de turisti in ciuda ploii.

Dupa ce am mancat la restaurantul din palat, am pornit inspre Evora, urmatoarea noastra destinatie pentru doua nopti si pentru petrecerea Revelionului.

Cabo da Roca si Pena, doua stopuri in roadtrip-ul nostru cu copiii prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare