Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> 7 plaje in 3 zile cu copiii la malul oceanului pe coasta Algarve

Din Granada, pe dupa amiaza cat dormeau epuizati copiii, am pornit spre Portugalia si prima oprire de acolo: coasta Algarve, un loc in care ne doream de 10 ani sa ajungem, de cand am vazut prima oara poze cu plaje intinse, strajuite de stanci rosii si abrupte.

 

Ne-am ales ca punct de resedinta Albufeira, statiune situata aproximativ la mijlocul coastei de sud a Portugaliei, de unde in fiecare zi am facut excursii si plimbari pe diferite plaja, in stanga si in dreapta. Oraselul este absolut sarmant, cu case albe dintre care rasar pereti de stanca, si multe stradute pietonale inspre plaja, pline de restaurante.

Praia do Camillo, o plaja scenica in Algarve

In prima zi am purces la drum inspre vest, cu primul punct de atractie fiind Praia do Camillo, o plaja micuta la care se cobora printre stanci pe o scara de lemn. De fapt 2 plaja, separate de o stanca masiva prin care era sapat un tunel de acces. Vremea era usor noroasa, marea plina de valuri, si peisajul superb. Am poposit putin la restaurantul de deasupra stancilor, si am continuat plimbarea pe malul oceanului.

Ponte da Piedade, valurile furioase din Algarve iarna

O aglomerare de pereti de piatra si formatiuni stancoase cu forme interesante, printre care valurile se spargeau fioros. Urmarind miscarea furtunoasa a apei, nu prea ne-am putut imagina cum vara se organizeaza plimbari cu barcuta pe sub arcadele de stanci.

Praia da Meia, o plaja faina pentru copii in Algarve

Ultima plaja vizitata in prima zi pe coasta Algarve a fost plaja Meia, o plaja lunga situata in orasul Lagos, unde am gasit un restaurant de sticla pentru a lua pranzul.

Cu liftul in jos pana la Praia do Falesia, o alta plaja frumoasa din Algarve

A doua zi ne-am dus direct catre plaja Falesia, intr-o extremitate a statiunii Albufeira, celebra pentru peretii de stanca rosiatica ce o strajuiesc. Am coborat pe o plaja cu un lift panoramic, din cadrul complexului hotelier SPG si ne-am plimbat cativa kilometri sub soare in lungul oceanului.

Praia Marinha, cum este cu copiii cea mai cunoscuta plaja din Algarve iarna

Cea mai celebra plaja din Algarve, pe care o poti vedea in orice reportaj foto despre aceasta zona, a fost urmatoarea noastra tinta, unde ne-am petrecut urmatoarele ore insorite ale zilei.

Fusetta si plaja sa, un alt loc scenic in Algarve

Ultima parte a zilei vroiam sa o dedicam descoperirii Rio Formosa si a parcului sau natural. Insa ferry catre insulele formate in aceasta zona sunt rare pe timp de iarna, si ne-am orientat catre un orasel mic, la unul din capetele parcului natural, pe malul apei, pe numele sau Fusetta.

Praia da Albufeira, plaja din oras

Am lasat pe ultima pozitie plaja din centrul orasului Albufeira, unde am ajuns de mai multe ori, dimineata sau pe inserat, si care este accesibila in moduri interesante, via un tunel sau a a unui lift inalt.

Unde am mancat?
Cinele le-am luat mereu prin oras, pe faleza lipita de plaja, unde se insiruie mai multe restaurante. La micul dejun am vizitat insa mai multe hoteluri din vecinatatea oceanului.

Hoteluri cu copiii in Algarve

Hotel Sol e Mar
In prima seara am remarcat masivul hotel Sol e Mar, situat chiar deasupra tunelului de acces catre plaja, asa ca in prima dimineata aici ne-am mancat micul dejun, cu vedere la ocean si nisip.

Pine Cliffs Residence
A doua zi ne-am dus un pic mai departe de centru, sa servim micul dejun la hotelul care a fost optiunea numarul 2 de cazare, Pine Cliffs Residence, parte a Luxury Collection din grupul SPG. Am mancat bine, si apoi am combinat masa cu o vizita pe plaja Falesia, unde am coborat cu liftul din cadrul hotelului, printre stanci.

Unde am stat cu copiii in Albufeira, Algarve?

Micul dejun l-am luat in diferite locatii pentru ca am ales sa stam cele 3 zile la malul oceanului intr-un apartament inchiriat pe Airbnb in Albufeira (a doua experienta de acest gen, prima fiind tot in decembrie, un airbnb in Viena). Apartamentul, cu vedere la orasul vechi Albufeira (si un pic la ocean) avea ca facilitate senzationala o terasa pe acoperis, de 70mp, cu jacuzzi, in care ne-am petrecut fiecare seara.

Algarve, stop la plaja in roadtrip-ul nostru de 2 saptamani cu copiii prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare