Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> Prima zi hai hui cu copiii, in Granada

Deoarece Malaga o vizitasem deja cu alta ocazie, am ales in prima seara sa ne cazam cu copiii nu unde ne-a aterizat avionul, ci la o ora si jumatate mai incolo, in Granada, oras despre care auzisem atatea, si pe care nu il vizitasem inca. Am ajuns tarziu, si ne-am culcat direct, pentru ca a doua zi de dimineata sa ne incepem efectiv vacanta cu forte proaspete.

 

Cum planul de acasa nu s-a potrivit cu realitatea, in Granada cu copiii

Planul era simplu: vizitam intai Alhambra, celebra cetate din Granada, unul dintre cele mai vizitate monumente din Spania (acum doi ani am vizitat cetatile din Malaga si Sevilla, si ne-au placut tare), si apoi ne odihnim 1h la piscina hotelului, inainte de a porni catre urmatoarea noastra destinatie.

Dupa un drum cu masina cu view la niste munti interesanti (pe care ne-am zis ca ii vom aborda cu alta ocazie, ca pareau tentanti – later edit: am mers in doi si am schiat un weekend in muntii Sierra Nevada, deasupra Granada), am ajuns la prima surpriza neplacuta din excursie (dar a fost printre putinele neplacute din doua saptamani, asa ca m-am iertat cu usurinta pentru greseala): pentru ziua respectiva, desi era dimineata devreme, deja nu mai erau bilete de intrat in cetate. Nu am reusit sa cumparam nici online, dar de la informatii ne-au spus ca nu trebuie sa disperam: sunt bucati din ansamblul turistic care pot fi vizitate si fara bilet, asa ca asta am facut.

Soarele tinea cu noi, totul era asa dragut, cetatea iti oferea privelisti incantatoare, incat doar turul „gratis” a fost suficient sa ne binedispuna si sa ne umple cu prisosinta jumatate de zi. Cu alta ocazie, vom fi mai pregatiti, si vom studia biletele de intrat in Alhambra din vreme, online (later edit: si am reusit intr-un final, cativa ani mai incolo, sa vizitam Alhambra, cu bilete luate cu mult in avans).

Parador de Granada, un loc minunat de mancat pranzul cu copiii langa Alhambra

Obositi de atata plimbare, am gasit un loc pitoresc de luat pranzul, tot in cadrul cetatii, la restaurantul hotelului Parador de Granada, care oferea view dincolo de zidurile (cu bilet) ale Alhambrei. Lantul Parador de hoteluri, in management de stat, este un lant descoperit cu ocazia acestei vacante, si care pana acum ne-a incantat. Hotelul ocupa o fosta manastire veche, avea in componenta si o mini gradina botanica, dar si parti de vizitat din manastire, iar in restaurantul, cu view superb, bucatarul iesea in mini gradina de plante aromatice sa culeaga ceea ce ii trebuie pentru urmatoarele feluri de mancare cerute de clienti.

Unde ne-am cazat cu copiii in Granada?

Dupa o zi de plimbare cu un mic insucces, dar in fapt foarte reusita, ne-am intors la hotelul ales, cu view la autostrada si munti, Sercotel Gran Luna, ne-am schimbat repede in costum de baie, si tusti in piscina, de altfel motivul pentru care am ales respectiva locatie pentru innoptare.

Piscina avea apa incalzita, si era situata intr-un fel de sera cu geamuri panoramice, si ne-a oferit o ora de balaceala foarte placuta, inainte de a purcede la drum catre Portugalia, si catre prima noastra destinatie acolo.

Alhambra cu copiii – si mai multe poze din ziua noastra prin Granada

Desi, dupa cum v-am zis, nu cumparasem bilete online pentru Alhambra, si planul nostru deci a fost un pic dat peste cap, vizita in locurile gratuite din cetate ne-a placut teribil, asa ca iata inca niste poze din plimbarile noastre cu copiii:

Granada si a sa Alhambram, un stop in roadtrip-ul nostru cu copiii prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare