Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania-> Revelion cu copiii la manastire in Evora

Dupa 3 nopti in Albufeira, urmatoarea cazare pe lista in roadtrip-ul nostru cu copiii era in Evora, oras pe la jumatatea Portugaliei, pentru 2 nopti, incluzind si noaptea de Revelion. Am vrut sa fie hotel cu petrecere in noaptea dintre ani, si am ales ceva special: o fosta manastire din secolul 15, Convento do Espinheiro, monument national, ce are o noua viata in prezent ca hotel si spa, situata la 3 km de Evora.

 

In ultima zi din 2015 am vizitat deci sarmantul oras portughez Evora, si al sau centru istoric inscris in patrimoniul Unesco.

Cu copiii in jurul Evora, la un loc special, construit acum 8000 de ani

Dar intai si intai, dupa un mic dejun bogat la hotelul nostru-manastire, am pornit catre o destinatie putin in afara orasului, si anume catre Almendres Cromlech, unul dintre cele mai mari grupuri structurate de menhire din Europa, datind de acum aproximativ 8000 de ani. In total sunt aproape 100 de pietre gigant, de pana la 3 metri jumatate inaltime, dispuse in forma rotunda, cu trimitere la echinox.

Evora, carte de istorie

Dupa ce ne-am plimbat, fotografiat si alergat printre gigantice pietre neolitice, am purces catre centrul orasului, pentru a vedea monumente din diferite ale perioade istorice, Evora fiind o adevarata carte de istorie: templul roman inchinat zeitei Diana, apeductul roman pe sub care trece o sosea sau biserica Sao Francisco. Ne-am plimbat pe strazile pietruite si inguste, si prin piatetele insorite, si am mancat (prea multe) dulciuri portugheze.

Unde ne-am cazat cu copiii in Evora?

Convento do Espinheiro este unul dintre cele mai originale hotele la care am stat pana acum, manastirea fiind renovata cu mare grija la detaliile originale vechi de cateva sute de ani, si ofera acum tot confortul, inclusiv o piscina tocmai buna de balaceala la capatul unei zile de plimbari.

Revelion cu copiii in Evora

Cum seara a insemnat Revelionul, am mancat la petrecere, intr-o sala speciale de evenimente intr-o laterala a manastirii. Am avut 4 sau 5 feluri de mancare, cam prea stil nunta pentru gustul nostru pana la miezul noptii, si ne-am bucurat ca Lucas a avut meniul special de copii si ca Ema a dormit mare parte din cina, si s-a trezit la artificiile de la 12 noaptea. Lucas s-a indragostit de palaria de petrecere primita, pe care nu a mai dat-o jos de pe cap cateva zile bune.

Dupa artificii lumea a mai ramas, dar noi ne-am retras obositi la somn. A doua zi de dimineata am inceput anul cu un brunch, si cu doi copii fresh si plini de energie.

Mai multe poze de la Convento do Espinheiro:

Evora, un stop in roadtrip-ul nostru prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare