Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas

Ploaia ne-a insotit tot drumul de la Porto, si nu ne-a lasat in pace nici cand am ajuns la Pedras Salgadas, micuta localitate in nord, provenienta celei mai populare ape minerale portugheze. In padurea de la marginea satucului este amenajat un complex de casute in jurul unei piscine termale, si acesta era tinta noastra pentru o noapte.

Si nu orice fel de casute ne-au intampinat dintre copaci, ci unele creatii eco a unui duo de arhitecti, Luís Rebelo de Andrade & Diogo Aguiar, modulare, minimaliste, si perfect incadrate in natura. Pe langa aceste casute, cu living, bucatarie, baie si dormitor, in care ne-am cazat noi, in parc mai exista si doua casute la inaltime, concurind cu copacii din jur, dotate cu tavan de sticla, care cu siguranta ar fi fost fabulos de rezervat si incercat, dar din pacate nu permiteau cazarea unei familii de 4.

O noapte in casuta minimalista din padure

Ploua torential si cu vant puternic, asa ca dupa amiaza am petrecut-o in casuta noastra minimalista din padure (a noastra pentru o noapte), cu jocuri puse la dispozitie de complex pentru cel mai mic shopaholic si divertisment zgomotos oferit de Lucas pentru mezina familiei.

Dimineata, dupa micul dejun am fugit direct la piscina cu apa termala, intr-o cladire stil clasic renovata impecabil cu note minimaliste de acelasi duo de arhitecti.

Pranz portughez cu copiii

Pranzul l-am luat alaturi, la restaurantul din complex:

In timpul pranzului, in mod miraculos ploaia s-a domolit, asa incat am putut face, inainte de a ne sui in masina si a porni mai departe, si o plimbare prin padurea complexului, admirind casutele atat de ingenios pitite printre copaci:

Pedras Salgadas, un stop in roadtrip-ul nostru cu copiii de 2 saptamani prin Portugalia si Spania

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare