Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Iarna ne plimbam la caldura in Portugalia si Spania -> Un ultim stop, Ronda

Am plecat din Cadiz inspre aeroport, dar cum zborul din Malaga era seara destul de tarziu, am profitat de timpul la dispozitie pentru a mai face un ultim stop spaniol cu copiii prin Andaluzia, vizita in Ronda fiind un final perfect pentru 2 saptamani minunate.

Ronda este un orasel cu case albe, specifice acestei zone din Spania, un pueblo blanco cum au titulatura, dar cu ceva cu totul special. Orasul este cocotat pe niste stanci abrupte, si este strabatut si impartit de-a lungul sau de un canion stramt si foarte adanc, prin care curge un rau ce pare foarte linistit in comparatie cu valea sapata.

Plimbari cu copiii prin Ronda, Andaluzia

Canionul se poate traversa pe 3 poduri, Podul Vechi, Podul Arab si Podul Nou. Cel mai spectaculos este insa Podul Nou, o constructie impresionanta, extrem de inalta, ce uneste cele doua parti ale orasului, si care ofera privelisti senzationale de ambele parti, la casutele agatate de stanci, cactusii ce cresc peste tot si peretii drepti ai canionului. Noi ne-am plimbat cateva ore prin parcul din centrul orasului, parc care se termina brusc cu balcoane deasupra stancilor, care ofera privelisti ametitoare in jur, pe Podul Nou, si am facut o mica plimbare pana sub Podul Nou, pentru poze superbe cu acesta si orasul din stanga si din dreapta lui.

Am baut un fresh de portocale la terasa unui hotel (terasa care, la fel ca parcul, se termina brusc cu balustrade deasupra haului stancilor) si am mancat pranzul intr-un restaurant deasemea cu view de la inaltime. Dupa ce am mai cumparat un magnet cu Ronda ca amintire, ne-am urcat din nou in masina si am pornit spre aeroportul din Malaga pentru a ne intoarce acasa, si astfel roadtripul nostru de iarna la caldura in 4, primul din 4 roadtrip-uri, cate planuim anul acesta, s-a incheiat.

Ronda, final spectaculos de roadtrip cu copiii prin Spania si Portugalia

Turul nostru de 2 saptamani a fost spectaculos, activ si relaxant in acelasi timp, iar cei doi mici shopaholici s-au comportat exemplar, Lucas s-a distrat in excursii, si a invatat multe despre geografia zonei, iar Ema s-a bucurat de vacanta in familie, de soare si de aerul sarat al marii (plus ca, in premiera, a pus piciorul pe nisip). Am ramas cu cateva destinatii neatinse prin Portugalia, prilej pentru o alta vizita in vestul europei (mai ales ca wizz a bagat din aceasta vara zboruri directe catre Lisabona), si ne-am propus ca, cu alta ocazie, sa vizitam mai pe indelete Andaluzia, din primele doua incursiuni aici ramanind multe orase neatinse inca. Plus am profita de multele zboruri directe catre diferite zone ale Spaniei, pentru a aprofunda mai mult aceasta tara.

Vezi intreg roadtrip-ul de iarna prin Spania si Portugalia, primul din cele 4 roadtrips in 4 pe care le planuim in 2016:

Harta traseului / Prima zi in Granada / 3 zile pe coasta Algarve (cazati intr-un loft airbnb) / Escala la Cabo da Roca si Palatul Pena / Revelion la manastire in Evora / Arraiolos si Monsaraz / Soare si ploaie in Porto / In casuta (si spa-ul) din padurea Pedras Salgadas / Rasfat (si vin) in valea raului Douro / O noapte la ferma in Serpa / Din nou la ocean, in Cadiz / Un ultim stop, Ronda

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare