Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari de iarna calduta: Doua manastiri in jurul Bucuresti-ului

Iarna aceasta am avut o vreme extrem de calduroasa, si am profitat la maxim de weekendurile (multe) insorite pentru a face diferite plimbari, prin tara, prin afara ei, dar si pe langa Bucuresti, atunci cand am ramas acasa. In doua astfel de weekenduri insorite petrecute in capitala am ales sa vizitam doua manastiri, Cernica si Snagov, pentru doua plimbari de weekend impreuna cu copiii.

 

Manastirea Cernica, amintiri din copilarie

De Manastirea Cernica ma leaga numeroase amintiri din copilarie cand, poate si pentru ca era unul din putinele locuri unde te puteai plimba in timpul comunismului, mergeam foarte des in weekenduri. Adulta fiind nu am mai ajuns acolo, si uitasem de ea, dar, intorcindu-ne din weekendul nostru in noiembrie la mare, am zarit pe autostrada indicatorul rutier inspre Cernica, si mi-am dat seama ca l-as duce si pe Lucas in locul in care m-am plimbat atat de mult in copilarie.

Am gasit manastirea destul de neschimbata. Poate mai multe garduri, un muzeu (inchis! duminica? cand era atata lume in vizita?) si vreo doua magazine cu produse naturale si obiecte bisericesti, si cu siguranta o parcare mult mai incapatoare amenajata. In rest poarta de acces, fantana de imediat dupa, lacul si stufarisul, clopotnita de la capatul aleii centrale nerenovata in continuare, toate erau la locul lor, exact cum mi le aduceam aminte din copilarie. Ne-am plimbat prin curtea manastirii, am vizitat si inauntru, si am dat o tura pe malul lacului. Am profitat de soare, si apoi ne-am dus la un restaurant din apropiere, Porumbita, pentru pranz.

Manastirea Snagov

Daca la Cernica am ajuns de mai multe ori decat imi pot aduce aminte, la Manastirea Snagov nu ajunsesem niciodata, si mereu o aveam in minte ca ceva pe lista de to do, dar unde nu reusisem niciodata sa ma organizez sa merg. Motivul principal tinea de localizarea manastirii pe insula, ceea ce o facea greu accesibila.

Totodata insa, faptul ca este pozitionata pe o insula centrala pe lac, de unde aveai view in toate directiile, ma facea sa vreau sa ajung. Insa cand am citit in iarna, total intamplator, ca a fost construit un pod pana la ea, si cand am mai aflat si ca respectiva constructie este controversata si se doreste daramarea ei, nu am ezitat, si in primul weekend in Bucuresti direct acolo m-am dus.

 

Podul intr-adevar este o constructie uratica, cu mult beton, dar isi face treaba, si poti ajunge foarte lejer pe insula. Desi era weekend, soare si caldura eram singurii turisti dornici de vizite la manastire, si am profitat sa ne plimbam si prin biserica (unde se presupune a fi mormantul lui Vlad Tepes), si pe langa, pe ponton si parculetul din jur, iar copiii au admirat cele cateva animale (pauni, gaini) din cateva custi si au gasit un tractor bun de catarat. Una peste alta, o plimbare de duminica foarte reusita, implinirea unei mai vechi dorinte de vizitat!

 
Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare