Sus
  >  Destinatii   >  Valencia si un inceput de an in cautarea caldurii

Planul initial pentru primele zile ale lui 2015 era sa mergem la ski in Slovacia. Insa cu 3 zile inainte de Revelion am facut o schimbare totala de destinatie, si am rezervat avion + cazare pentru Valencia. Slovacia ramane pentru alta data, anul acesta l-am inceput la caldura, la 20-25 de grade, pe malul marii. Si nu am regretat!

Valencia si simbolul sau: Ciudad de Las Artes y Ciensas

In prima zi am vizitat ceea ce a devenit simbolul orasului: Ciudad de Las Artes y Ciensas. Am inceput cu o vizionare de documentar la Hemisferic, apoi am vizitat Muzeul Stiintei si in final am admirat pestii, pasarile si spectacolul delfinilor la Oceanografic.

Plimbari de seara prin Valencia

Ziua ne-am incheiat-o cu o plimbare pe plaja, o relaxare la piscina hotelului (The Westin Valencia) si o plimbare prin centrul vechi al orasului.

Centrul vechi pe indelete

A doua zi am alocat-o vizitarii centrului vechi pe indelete. Intai am urcat sus in turnurile Serranos si apoi am vizitat catedrala impresionanta, care se pare ca adaposteste celebrul Holy Grail (Sfantul Graal), dar si picturi de Goya.

Apoi ne-am tras sufletul in piata La Seu, la o Aqua de Valencia (cocktail alcoholic cu suc de portocale) si o horchata (un fel de shake obtinut din lapte de migdale, traditional zonei).

Ultimul punct pe lista noastra de vizitat in centrul Valenciei este unul mai neobisnuit. Am vizitat o piata, Mercado Central, care nu este chiar o piata oarecare, ci una din cele mai vechi din Europa, o cladire impresionanta, in centrul istoric, cu o arhitectura foarte interesanta.

Am plecat dintre tarabele pline de fructe si legume cu cateva kilograme de mandarine, o punga de curmale si doua rosii dintr-un soi local, pe care sa i le ducem acasa celui mai mic shopaholic, fan impatimit al fructelor si al legumelor de tot felul.

Atractia copiilor, locul de joaca in forma lui Guliver

Si daca tot vorbim de cel mai mic shopaholic, singurul regret in acest weekend in Valencia a fost ca nu l-am avut cu noi. Valencia este un oras perfect ca destinatie pentru calatorit cu copiii. O gramada de atractii pentru cei mici, la tot pasul locuri de joaca, culminind cu cel mai original si imaginative loc de joaca pe care l-am vazut, in forma lui Guliver capturat de liliputani.

Locul de joaca este situat intr-un parc atipic, fosta albie a raului Turia, care a fost redirectionat dupa inundatiile catastrofale din 1957. Acum secata fosta albie de rau adaposteste un parc gigantic, cu o lungime de aproximativ 9km, la un capat avind Ciudad de Las Artes y Ciensas si la celalalt un Zoo. Un tur prin parc, cu bicicleta dubla, a fost ultima distractie din programul weekendului nostru valencian.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare