Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari cu copiii prin Insulele Canare: Balaceala la Lago Martianez din Tenerife

Cum de data aceasta Tenerife a fost doar o escala de o zi si o noapte in drumul nostru cu copiii spre Lanzarote, si cum Lanzarote este insula celebrului artist canariot César Manrique, in jurul operelor caruia ne stabilisem mare parte din itinerariul nostru, am zis sa trisam startul, si sa mergem si in Puerto de la Cruz la una din creatiile sale: Lago Martianez, un complex de piscine pe malul oceanului, cu o arhitectura senzationala.

Piscina de copii de la Lago Martianez

Lago Martianez isi asteapta publicul de la ora 10, si noi am fost chiar de atunci la portile sale, echipati de balaceala. Prima piscina pe care am vizitat-o a fost cea de copii, unde am fost acompaniati de o caracatita rosie gigantica de pe malul apei, care de altfel este si un loc de joaca super original.

Laguna albastra de la Lago Martianez

Apoi ne-am mutat la piscina cea mare, Laguna albastra, inconjurata de o sumedenie de sculpturi putin bizare, dar foarte placute ochiului, si toate cu semnificatii aparte: blocuri gigantice de beton sculptate in forma de valuri sunt “Monumento al Mar o a las Olas” (Monumentul marii si a valurilor), giganti copaci de eucalipt au fost plantati cu radacinile in sus si se intituleaza Radacinile raiului, si un vulcan din apa, aluzie catre insula de suflet a lui César Manrique, Lanzarote, cea plina de vulcani.

Hotel kids friendly in Puerto de la Cruz, Tenerife

Tare ne-am bucurat de aceste ore de balaceala, mai ales ca data trecuta nu am prins vremea potrivita pentru a vizita cu adevarat Lago Martianez. Iar daca vreti si un hotel kids-friendly in Puerto de la Cruz, noi am stat la Sol Costa Atlantis, cu spectacol de flamenco seara si privelisti superbe catre ocean, chiar pe malul plajei cu nisip negru, dar si cu un atu pentru copii greu de ignorat: o piscina in forma de Mickey Mouse, asa ca am avut unde sa ne continuam balaceala noastra matinala, inainte de a ne echipa de hike si a porni spre vulcanul Teide, pe care in sfarsit cu aceasta ocazie am reusit sa il cucerim:

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare