Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari prin Insulele Canare: Pe urmele lui Cesar Manrique in Lanzarote cu copiii

Dupa Tenerife si La Palma, urma sa ne aventuram, cu copiii, in explorarea celei de-a treia insula canariota: Lanzarote. Si cam credeam ca stim la ce sa ne asteptam: niste vulcani, case cochete pe dealuri, si o frumoasa coasta marina. Dar in fapt, ne inselam.

 

Lanzarote este, ca si restul insulelor canareze, vulcanica. Dar Lanzarote este in fapt doar o insiruire de vulcani. O bucata de pamant presarata de conuri vulcanice la tot pasul, un peisaj superb, pe alocuri ireal.

Pentru amatorii de peisaje dure vulcanice, sau pentru fanii Islandei, printre care evident ne numaram, Lanzarote pica perfect: un fel de Islanda mai mica, dar cu vreme mult mai prietenoasa tot anul, perfecta de explorat cu copiii. Citeste si despre aventurile noastre cu copiii pe Lanzarote intre vulcani si mare.

Cesar Manrique, cea mai celebra personalitate a insulei Lanzarote

Dupa vulcani, al doilea lucru marcant al insulei este personalitatea artistica a lui Cesar Manrique, cel care a redefinit turismul pe Lanzarote cu operele sale ce imbina arhitectura inovatoare cu atributele naturale din Lanzarote. Un tur pe insula, cu copii sau fara, este musai sa imbine atat frumusetile naturale ale peisajelor vulcanice, cat si creatiile lui Manrique, despre care va voi vorbi in cele ce urmeaza.

Asa ca azi haideti sa va prezint fantasticul itinerariu Cesar Manrique prin Lanzarote facut de noi. Itinerariu care de fapt l-am inceput in Tenerife, balacindu-ne inainte de a prinde avionul catre Lanzarote in superbele piscine de la Lago Martianez, creatie, ati ghicit, ale aceluiasi inimitabil Cesar Manrique.

Vizita cu copiii la Casa del Volcán – Fundación César Manrique de pe Lanzarote

Imediat in apropierea capitalei Arrecife de pe Lanzarote te asteapta bijuteria care este casa lui Cesar Manrique, actualmente sediul fundatiei care ingrijeste operele sale, si muzeu de arta moderna. O vizita care te va surprinde la fiecare pas, si care te va pune in tema cu spiritul inimitabil al acestui artist fabulos.

In apropiere, in orasul Haria, se poate vizita si Casa-muzeu Cesar Manrique, Casa del Palmeral.

Un parc fantastic doar cu cactusi intr-un crater vulcanic, doar pe Lanzarote poti vizita asa ceva (copiii vor fi tare incantati!)

Jardin de Cactus La prima vedere ai zice: ce poate fi spectaculos la un parculet doar cu cactusi? Dar inca de la intrarea in aceasta gradina unica, iti vei da seama ca vulcani + stilul unic al lui Manrique + cactusi de toate formele creaza un loc exceptional.

Jameos del Aqua – cea mai surprinzatoare creatie a lui Cesar Manrique de pe Lanzarote

Poate cea mai surprinzatoare creatie a lui Manrique este amenajarea spectaculoasa a unor pesteri de lava, cu restaurant si sala de spectacole, piscina (poate cel mai frustrant lucru din Lanzarote este faptul ca nu ai voie sa inoti aici) si lacuri subterane.

Cueva de los Verdes, cu copiii prin tuburile de lava de pe Lanzarote

Anul acesta ne-am tot plimbat prin tuburi de lava, din Islanda unde am tot coborat prin unul, inspre centrul pamantului, si pana in Pico, Azores. Iar in Lanzarote ne-am facut plinul. Spre deosebire de stilizata Los Jameos del Aqua, Cueva de los Verde e amenajata, de catre Jesus Sotto, asistentul si mana dreapt a lui Manrique,cat mai natural cu putinta, cu o mica surpriza la final de tur.

Mirador del Rio, panorama superba cu nordul insulei

O vizita in nordul Lanzarote nu se poate incheia fara o oprire la Mirador del Rio, o alta creatie Cesar Manrique care pune in valoare privelistea catre sora mai mica, insula Graciosa (pe care poti si sa o vizitezi, fiind la o scurta plimbare cu barca distanta).

Lag-o-mar, casa ce a apartinut celebrului Omar Sharif

Celebrul actor Omar Sharif, aflat in Lanzarote pentru a filma Insula misterioasa, s-a indragostit de neobisnuita si fantastica Lag-o-mar, creatie a lui Jesus de Sotto dupa planurile lui Manrique, si a cumparat-o pe loc. 24 de ore mai incolo o pierdea insa la un joc de carti, insa aceasta istorie a ramas pentru totdeauna asociata casei. In prezent o poti vizita, te poti delecta cu peisajele aride ale insulei de la Wine Bar si poti chiar locui in niste apartamente amenajate pentru turisti in cadrul complexului sapat in lava.

Monumento al Campesino

In mijlocul pustietatii aride, Cesar Manrique a creat o atractie turistica din nimic. Monumento al Campesito, dedicat trecutului (si prezentului) agricultural al insulei, e un complex cu ateliere, un mic muzeu si un restaurant superb, cu preparate traditionale. Copiilor le-a placut mult aici, atat pranzul delicios, cat si curtea mare si frumoasa, in alb si verde, in care s-au putut juca in voie.

El Diablo restaurant, mananci mancare gatita in vulcan activ

Timanfaya National Park este bijuteria coroanei de vulcani a Lanzarote. Si o vizita aici va incepe de la restaurantul gandit de Cesar Manrique pentru a pune in valoare fantasticul loc cu zeci de vulcani fiorosi (si inca activi) in toate directiile. Nu ratati experimentele cu forta vulcanului, ce au loc din cand in cand in fata restaurantului, si evident gustati minunatele preparate din menu, gatite de cel mai mare bucatar din Lanzarote: insusi vulcanul Timanfaya, a carui bucatarie, un put adanc si fierbinte, o puteti chiar vizita.

Cu itinerariul Cesar Manrique epuizat, nu ratati nici atractiile naturale ale insulei Lanzarote, vulcanii cei fenomenali si marea de langa ei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare