Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Plimbari prin America de Sud: Lima si oceanul Pacific cand intalneste Peru

De la 2600m, inaltimea platoului pe care se desfasoara Bogota, in mai putin de 3h de zbor am ajuns pe malul oceanului Pacific, la Lima, capitala Peru, cea de-a doua tara si cea de-a doua capitala din America Latina prin care am pasit in vacanta noastra sudica de iarna.

Pe faleza din Lima, Peru

Dupa un cartier nu tocmai placut ochiului, in proximitatea aeroportului, am ajuns cu mica noastra masina inchiriata (una din deciziile bune din aceasta calatorie a fost sa inchiriem masini in Peru peste tot unde am ajuns) pe plaja. Plaja in Lima este lunga, situata sub oras, ale carui cladiri domina oceanul de la inaltimea stancilor ce il strajuiesc.

Firesc, primul lucru facut in Lima a fost sa facem mai bine cunostinta cu oceanul. Am pornit de la hotelul nostru, situat in cartierul Miraflores (unul din cartierele recomandate turistilor), pe frumoasa faleza, trecind pe langa faimosul shopping center Larcomar si punctele sale de belvedere, pana la Parcul del Amor, cu mozaice si statui indragostite.

Templul Huaca Pucllana din Miraflores, Lima

De la relaxare pe marginea oceanului am trecut la istorie. Fix in mijlocul cartierului Miraflores, in anii 80, sub o movila ce era considerata duna de nisip, s-a descoperit un templu grandios, Huaca Pucllana, construit succesiv de 3 culturi stravechi, cu o impresionanta piramida din caramizi de lut. Turul este ghidat, si vei afla numeroase informatii despre viata in vechiul Peru, despre civilizatii demult apuse precum Wari, Ischima, Lima sau Inca, ce si-au pus amprenta pe modul in care a fost construit acest lacas sacru, de la sacrificii umane la broaste ce erau omorate pentru a aduce ploaie, povestile te vor purta in alta lume. Apoi te poti relaxa la restaurantul cu vedere la Marea Piramida, cu un delicios Pisco Sour racoritor in mana.

Lima si atractiile sale acvatice

Urmatoarea noastra tinta a fost una acvatica, insa nu pe malul Pacificului, ci la Circuito Magico del Aqua, un parc cu zeci de fantani fanteziste, prin care copiii topaiau in voie. Atractia principala a fost insa un tunel din apa, prin care puteai trece fara sa te stropesti (foarte rau!).

Seara ne-am incheiat-o la piscina hotelului nostru, cu un apus splendid peste Pacific, dorindu-ne sa fi avut mai mult timp la dispozitie. De data aceasta am ratat centrul istoric al orasului, dar si numeroase muzee precum cel de Arta Contemporana, sau MATE, muzeul infiintat de celebrul Mario Testiono. Ne-am luat la revedere de la Paddigton, celebrul ursulet calator din “Intunecatul Peru”, si am pornit sa exploram in continuare aceasta fantastica tara. Urmatoarea destinatie: Cusco si Machu Picchu!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare