Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Plimbari prin America de Sud: O zi la inaltime in Bogota, Colombia

Primul lucru pe care il remarci cand ajungi in Bogota, capitala Colombiei, este traficul. Care cu siguranta nu te va incanta. Al doilea lucru va fi insa unul frumos: caramizile rosiatice folosite la aproape toate cladirile din giganticul oras ce adaposteste peste 8 milioane de locuitori, caramizi ce dau un aer aparte, colorat, dar unitar, metropolei.

In calatoria noastra prin 3 tari din America de Sud, am inceput cu Bogota, insa i-am alocat doar o zi, o zi pe care am folosit-o la maxim sa incercam sa incepem sa deslusim aceast noua tara pentru noi, in care cu siguranta ne dorim sa revenim cat de curand pentru a o explora pe indelete.

Bogota de sus

Dupa un mic refresh la hotel, ca dupa 14 ore de zburat (via Istanbul), am pornit direct inspre muntele Monseratte, pe care urci fie cu o telecabina, fie cu un funicular. Monseratte este un munte in adevaratul sens al cuvantului, varful sau atingind inaltimea de 3152m, insa de jos, in oras pare un simplu deal. Pentru ca Bogota este situata la nici mai mult, nici mai putin la 2600m altitudine, una din capitalele Americii de Sud la inaltime.

Dupa ce am facut un tur pe la sanctuarul cocotat in varf de munte, am ales sa pornim la vale pe jos, pe cararea cu multe-multe trepte, dar cu privelisti fenomenale catre rosiaticul oras de sub, inclusiv putind admira pe indelete de la inaltime faimoasa Plaza Bolivar, centrul si sufletul orasului.

Muzeul aurului, de neratat intr-o vizita in Bogota

Urmatoarea noastra oprire a fost in centrul vechi, la un muzeu exceptional, cum nu cred sa mai existe in alta parte a lumii: Muzeul aurului, unde de-a lungul celor 4 etaje ale unei cladiri gri, poti admira exponante din diferite epoci, creatii complicate, unele vechi de mii de ani, in timp ce afli numeroase informatii despre istoria culturilor din America de Sud, si relatia lor cu metalele.

La pas prin Bogota

Doi pasi mai incolo, pe o strada pietonala, ne astepta Plaza Bolivar, sa ii admiram frumusetea cladirilor sale istorice. Pe un colt, o casa cu balcoane verzi ne-a tentat cu un Muzeu al Independentei, din care insa din pacate nu am inteles mare lucru, dat fiind ca 90% din texte sunt in spaniola.

Turul nostru prin Bogota s-a incheiat cu o incursiune in efervescenta (si uneori se zice primejdioasa) Candelaria, cu grafitti-urile sale colorate, cafenelele pline de viata si animatie peste tot.

Mi-a placut asa mult Bogota incat putin a lipsit si as fi schimbat planurile sa exploram pe indelete Colombia. Dar ne asteptau insa alte locuri fascinante, asa ca musai trebuie sa revenim pentru cafele bune si peisaje superbe colombiene alta data.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare