Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Un weekend incarcat de cultura si istorie in Abu Dhabi

Weekend de cultura si istorie? In Abu Dhabi? In Emiratele cele care sunt destinatie de shopping, hoteluri de 7 stele, obiective turistice precum „cea mai inalta cladire” sau „cel mai mare parc cu beculete” si eventual de un pic de adrenalina la ski indoor sau plimbari pe dunele de nisip in desert? Ei bine, fix asa. Am petrecut in decembrie, intr-o perioada mult prea rece in Romania, 2 zile pline de cultura, spiritualitate si istorie in Abu Dhabi.

>> PS: Agentia Familia Hai Hui, impreuna cu Family Travel Bubble si Parinti Calatori organizeaza in vacanta de toamna 2023 o excursie superba in Abu Dhabi. Puteti citi programul complet aici.

Un pic de cultura in Abu Dhabi?

Bineinteles, iti iei pe indelete portia de cultura in Abu Dhabi la recentul deschis Luvru. O cladire senzationala, opera a arhitectului Jean Nouvel, cu o cupola din mai multe straturi de otel, care cantareste in total cam cat Tour Eiffel, adaposteste ceva ce se doreste (si reuseste a fi) un muzeu universal. Gazduind peste 600 de opere (proprii, dar si imprumutate de la Luvru Paris, Musee d’Orsay, Muzeul National din Riad), Luvru Abu Dhabi urmareste istoria omenirii, dar are si expozitii conexe precum cea despre Drumurile Arabe sau Manga Japoneza. Impresionanta nu este doar expozitia, cat si curtea sa interioara, de sub cupola, unde noi am urmarit o performanta artistica in timp real. Alaturi de muzeul principal gasesti si un muzeu al copiilor. Abu Dhabi Luvru a intrat in galeria mea personala de muzee preferate, alaturi de „nume grele” precum Guggenheim Bilbao, Muzeul de Arta Islamica din Doha ori Zeitz MOCAA din Cape Town, Africa de Sud.

Un pic de spiritualitate in Abu Dhabi?

Un pic mai mult de fapt, vizitind Marea moschee din Abu Dhabi, cea mai frumoasa moschee pe care am vazut-o vreodata.

Un pic de istorie in Abu Dhabi?

Qasr al Hosn, candva cea mai mare si mai inalta cladire din Abu Dhabi. Acum doar cea mai veche. Fosta resedinta a seicilor si sediu al guvernului pana nu demult, a fost deschisa publicului acum o saptamana, si gazduieste un interesant muzeu de istorie al Abu Dhabi, care mie mi-a placut foarte mult, si mi i-a prezentat pe seicii astia acum putred de bogati si cu palate imense intr-un mod mai uman. Fortul este in downtown Abu Dhabi, inconjurat de zgarie nori, si in jurul lui se va face un intreg centru cultural (inca in lucru).

Plimbare pe cornisa din Abu Dhabi

Pe Corniche, bulevardul ce margineste plaja si marea, 3 obiective te asteapta: Palatul Seicului, pe care il poti admira in poze mai jos, Monumentul Fondatorului, magnific de admirat noaptea, si Palatul Emirates, un hotel de 5 stele in care poti sa gusti putin din luxul palatelor seicilor.

Impozantul palat al seicului, o priveliste.

Interesant si ziua, noaptea insa as recomanda sa admiri Founder’s Monument, pentru maxim impact.

Emirates Palace, ca in vacanta sa te simti ca un seic din Emirate.

Un pic de vedere de ansamblu? Hai sa vedem Abu Dhabi de sus!

Vrei sa vezi Abu Dhabi in ansamblu? Urca-te in turnul rotitor din Marina Mall sau, si mai sus, la etajul 74, la Observation Deck din Etihad Towers, si vei putea admira marea, cornisa, palatele, pana in zare la Luvru.

Combina shopping-ul cu admiratul de sus al orasului la Marina mall.

Ia un ceai de la ora 5 elegant la 300m deasupra pamantului, in Turnurile Etihad.
Desi am fost deja de vreo 10 ori in Emirate, tot mai avem ce sa facem. Data viitoare: oaza Al Ain si ai sai munti cu izvoare termale, cu siguranta.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare