Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  7 idei pentru o iesire de weekend din Bucuresti

A venit primavara, si calatorii isi dezmortesc bagajele. Hai sa facem o incalzire cu o excursie de weekend frumoasa, dar nu foarte departe de Bucuresti. Sa vedem ce gasim in zona, la maxim 3h de capitala, destinatii bune de o iesire de weekend din Bucuresti.

(PS: Daca vrei doar o iesire de o zi, am pregatit o lista de 20+1 locuri frumoase foarte aproape de Bucuresti)

1. Categoria extrem de aproape: Relaxeaza-te un weekend la Snagov

Lacul Snagov este zona de agrement cea mai apropiata de capitala, si o idee buna pentru un weekend relaxant! Am si 3 idei de cazari pentru tine, toate kids-friendly, si toate cu un mic bonus. La Country Spa Retreat ai un spa de nota 10, si mancare delicioasa, la Vila 23 esti cazat chiar pe malul lacului, cu plimbari cu panorame frumoase cu apa Snagov-ului, iar la Gradina Vlahiia ai un mini muzeu al satului cu case traditionale maramuresene, dar si animale de ferma, o bisericuta de lemn si un muzeu al icoanei. Si uite asa ai facut o iesire de weekend din Bucuresti, in locuri frumoase, dar fara a merge prea mult cu masina!

>> Rezerva si tu  Country Spa Retreat / Gradina Vlahiia

2. Categoria la taifas cu Dunarea: Viziteaza orasul Galati

La hotelul Faleza by Vega vezi Dunarea pe geamul camerei, iar Galati-ul, asa orasel de provincie prafuit cum poate pare de la distanta, te asteapta cu surprize placute: cea mai lunga faleza fluviala din Europa, cel mai mare muzeu in aer liber din Romania (cu o insiruire de sculpturi monumentale, moderniste, interesante de-a lungul Dunarii), si singurul restaurant aflat in turn de televiziune de la noi. Bonus: poti da o fuga si la vecina Braila, alt loc dragut pe Dunare.

>> Rezerva un hotel in Galati

3. Categoria cu mult vin bun: Plimba-te pe Drumul Vinului Prahova

Iti recomand Conacul Domnitei Ralu (actualmente redenumit Casa Timis) sau Vinalia-Conacul din Ceptura, aflate la 1h de Bucuresti. Vei avea parte de mancare buna cu vin si mai bun din belsug, poti vizita nenumarate crame din zona, conace sau manastiri cu traditie, dar esti si la distanta mica de Vulcanii Noroiosi, dealurile de la Naeni si alte minuni din Buzau.

>> Rezerva si tu Casa Timis / Vinalia

4. Categoria viata la tara: La ferma in Giurgiu

In judetul Giurgiu, nu foarte departe de Bucuresti, e un complex minunat, cu aer romantic: Acacia Village. Cazarea se face in bungalow-uri pe malul unui lac, si ai pe domeniu piscina, jacuzzi, loc de joaca pentru copii si multe animalute la ferma de langa.

5. Categoria peste Dunare, la vecini: In vizita la o crama bulgareasca

Seven Generation Winnery are o pozitie superba, pe dealurile de langa Dunare, tarmul bulgaresc. Este o buna baza si pentru multe excursii in zona Ruse, asa ca nu ezita sa o vizitezi intr-o iesire de weekend din Bucuresti.

6. Categoria delta: Delta Siretului

Desigur, Delta Dunarii nu poate vreodata sa te plictiseasca, dar daca vrei sa mai vezi INCA o delta, avem una mai necunoscuta, mai mica, dar la fel de scenica, la 3 ore de Bucuresti, perfecta de iesire de weekend: Delta Siretului, langa Focsani. Si aici s-a deschis anul trecut unul din cele mai simpatice resort-uri pe care le-am vazut in ultima vreme, un ansanblu de bungalow-uri, cu terasa, deasupra canalelor cu trestie, Zaga Zaga Resort.

7. Categoria biserici rupestre: Descopera secretele ascunse in Campulung Muscel

Campulung Muscel este orasul pe langa care treci cand iesi de pe culoarul Rucar-Bran inspre Arges, dar el are nenumarate minuni ascunse in jurul lui, de la mini-Metora de Romania, la 3 biserici rupestre ce formeaza un triunghi echilateral perfect, la cel mai inalt deal din Romania, la poarta de acces catre muntii Iezer-Papusa, la singurul muzeu dedicat automobilului roman sau un castru roman bine conservat. Te poti caza sus pe deal, la Conacul de pe deal, care iarna este si gard in gard cu partia de ski din oras, si vei avea o iesire de weekend din Bucuresti cu toate ingredientele pentru a fi perfecta.

Voi pe unde mai dati o fuga rapida de weekend?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare